Saturday, November 4, 2017

Resipi Salad Kobis

ASSALAMUALAIKUM


Satu hari Jumaat dua minggu lalu, mwana ker Nursery Bunga di bandar Tun Razak . dekat traffic light tu.  Terpegun mwana melihat sayuran kobis segar bugar  saiz besar2 ditanam dalam pasu.

Adoyai...hati terus jatuh cinta.  Minggu2 akan datang pasti mwana datang lagi untuk membeli benih sayur sayuran especially kobis ni. Haiihh dah terlioq dah nak buat macam salad atau ulam ulaman. 

Berangan angan dulu nak buat hirisan kobis, timun, tomato, daun selasih, ikan bilis, cili api ,   telur rebus ka, garam gula secukup rasa, tabur cheese mozarella, thousand island  ka campur cooking cream skit..... hmmmmm yum nyum nyum


 Geram nengok kobis dia menjadi jadi.  Mesti segar sedap manis, rangupkan bila tanam dan petik sendiri.


Mohon Illahi merealisasikan angan anganku untuk tanam kobis ni menjadi kat tepi rumah ku.  Amin.   Ater.., duduk kat flat 18 tingkat.  Tak mustahil kan.  



3 comments:

Kakcik Nur said...

Dengan izin Allah, semuanya tidak musathil. Cuma kena ada usaha... :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Kak...Inn shaa Allah flat tingkat 18 pon blh tanam sayur kak..yg penting semangat tu!!

Azian Elias said...

AMEEN. mudah2an menjadi. nanti share hasilnya ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...