Thursday, April 14, 2016

Boncis Goreng

Assalamualaikum

Kacang Boncis Goreng Cili

Tak ada benda lain ker nak share resipi. Tak ada cerita nak update blog?. So? So What? 

Sebab Saya penggemar Sayur. Setiap hari boleh kunyah boleh makan pelbagai ulam ulaman, pucuk ubi, ulam raja ker, kacang botol, tomato, lobak putih, peria katak dan segala macam sayur.  Jom sihat.

Bahan2:

Bawang Merah
Bawang Putih
Rencah Ikan bilis atau Udang kering
Cili (apa apa cili pun boleh)
Kacang Boncis ( Kacang botol, kacang panjang pun boleh)
Tomato ngan salad tu utk hiasan jer bagi anak2 up selera makan.
Tumis dgn minyak masak dan jangan lupa sedikit air untuk kuahnya.


Jemput makan. Bismillah.



2 comments:

Azian Elias said...

macam panas2.. goreng jgn layu2. sure bertambah nasi.

IQ = Iez Qis said...

goreng jangan lama kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...