Sunday, December 13, 2015

Seharian di MID VALLEY Bangsar



Assalamualaikum

Aktiviti keluarga di hari Khamis lalu. Mama cuti dua minggu jadi mama ambil kesempatan ini jalan jalan di MidValley bersama anak anak mama. Jam 300 petang sampai kat parking area dlm MV. Parking Full Full Full at every level. Huiissh . dekat setengah jam kejor kejor cari parking. 90 peratus Kereta besor besor, kaya kaya China kat MV nih. Melayu pun ramai juga. Hampir setengah jam cari parking lot yang vacant. Rupanya anak mama nak belanja tengok  klik  wayang    klik Golden Sreen Cinema filem In The Heart Of The Sea. Wana pergi beli tiket utk 3 orang. Filem alKisah pemburuan ikan paus . Sebelum wayang start kami singgah lunch di klik  Sushi King. Anak mama belanja. Alhamdulillah.  Susah nak sebut nama menu dalam Bhs Jepang you. Yang mama ingat, mama pilih nasi, ada sup rumpai laut, ayam goreng dan telur kukus. Hmmm..okeylah rasanya rasa Jepun. Hihihi. Menuu lain anak anak mama makan Nasi, Ikan, Salad yang sedap, dan wana makan Nasi lauk Kari Jepun. Oraitlah juga rasanya di tekak mama.  Beza, kari Mamak, Kari Melayu dan kari Jepun. Apa pun basic taste kari tu tetap ada.


video



Makan set lunch dengan deserts yang bergerak otomatik di tepian tempat duduk kami spt dlm video.  Hot Green Tea sila bancuh sendiri, ambil air disaluran paip tepi meja duduk kami. Gud idea. 



Terrer tak mama, makan kacang peas ni guna sepit, makan nasi pun bersepit. hihihi.  Lama tak menyepit. Masa kerja opis dulu biasa gi seminar, conference kat Mandarin Hotel, Hilton Hotel dll makan bersepit juga. Ya lah, bila menghadiri seminar yang 80 persen participants adalah Chinese yng pakar investment. Itu cito lamo. sssshhhhh...

Sekian laporan kerdil ku.






1 comment:

iryanty ahamad said...

tak reti yan makan makanan jepun..kalau kulit ikan ok lagi..kacang peas tu pyn tak reti makan..rasa pelik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...