Thursday, December 10, 2015

Roti NestumAssalamualaikum

Sudah lama tidak meroti. Daripada bahan bahan terbiar expired lebih baik kita meroti eh.  Mwana baru perasan bahan yang dibeli 2-3 bulan lalu ada yang terpaksa di buang begitu sahaja. Membazirnya. Pembaziran itu adalah pekerjaan syaitonirrojimm. Astagfirullahil aziiim.

Bukan sengaja membazir. Tapi terlupa ada bahan2 dalam peti esbok dalam bilik belakang.  Esbok dapur utk bahan2 basah. Jarang buka esbok bilik belakang itu yg ada expired tepung dll. huhuhuSebenarnya tepung roti tinggal sedikit sahaja. Jadi mwana campur jer dgn bijirin nestum.  Jadilah roti nestum.  Di tambah nestum jadilah roti nestum. Dicampur gandum wholemeal jadilah roti wholemeal. Ditambah oat jadilah roti oat. Mwana pusing2 tambah2 gitu gitu ajer.  Kadang2 mwana masukkan buah tamar. Jadilah roti Tamar.  semua Sedap you.  Pagi pagi sarapan cicah dgn kuah gulai masak lemak ikan. Sangat sedap kata anak bujang mwana.


klik  Entri lama tentang     resipi roti daging cheese ROTI1, ROTI2, ROTI 3.  Saya sudah lama tidak menjual roti. Kini sekadar untuk makan makan sahaja dgn famili dan yang ditempah rakan rakan terdekat. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...