Tuesday, October 13, 2015

Cuti Cuti Langkawi 2015

Assalamualaikum

Seingat cek, dah berapa kali cek pi Langkawi. Bukan selalu pun. Lima tahun sekali kut.   Duapuluh tahun dulu lepaih kawin tapi masa tu belum dapat anak.   Macam gi honeymoon.  Dapat sepasang anak pi lagi. Sekali dengan bas rombongan. Pastu terbang dengan family singgah pulak Pulau Pinang.

Pastu ada lah pergi lagi entah ..lima tahun sudah kut  2010. Klik entri  Terbang2, jalan jalan, berenang berenang di Langkawi

Jumaat, Sabtu Ahad semalam cek ada kat Langkawi. hehehe... Jom layan gambaq2 kat Langkawi no...

Sampai sampai turun Feri kat Jeti Kuah pi sarapan dulu.


Jangan tak caya, kami terus gi naik boat klik  Eagle Feeding. hohoho..


Ziarah Gua Kelawar

sila klik  Skylab Cable Car


Pasang sayap nak terbang tinggi tinggi ikut Sang Helang


Cek posing Sangkar Pari, Sangkar Ikan Nyoknyok bagai


Bersama Geng Rombongan Cik Kiah, Qariah Masjid Muqarrabin BTS.


Sang Pari yang manja makan bersuap




Dinner di Wak Janggus. Sedappp. Tom Yam,  kailan masak ikan masin...hmmmm yummy


Motal A B tempat penginapan kami. orait tu...


Kesegaran desir angin laut waktu pagi. hmmmm..nyamannya...
Im happy you see...hihihi

(dasar mamawana lupa daratan, sebenarnya tidak sihat, sedang sakit lagi sorethroat, lost my voice, tapi hati dan kaki tetap nak jenjalan)




Shopping sakan dalam HiG. Haji Ismail Group. apalagi cekelat ajerlah di borong 



Rembat parfum sebotol. Terbang ler juga duit membelinya.


Bersama pemandu pelancong kami  Cik Normah yang mesra.  Berjubah hitam.


Sayang kamu Langkawi
 

Happy nya Ceq. Nak ikut Helang terbang membawa diri.








Sebelum berangkat meninggalkan HiG. Berposing di lobi centre.

Shopping lagi kat Padang Besar. hihihi...

Lunch di pasar Padang Besar ni masya allah sedapnya. Ada yang oder tom yam, air kelapa sebiji gadang letak atas meja, sup ekor, durian pulut, sayur campur, sambal belacan hew hewhew...marveles belaka.


Haaa... tulah... yang paling best tentang rombongan ini ialah... perbelanjaan tambang bas, feri, penginapan dan ziarah tempat2 menarik di Langkawi semuanya F.O.C. Alhamdulillah. Rezeki Allah bagi. Berkat muslimah ringan tulang, bergotong royong dan sering menghadiri serta memakmurkan Masjid Muqarrabin selama ini, maka pihak Masjid telah bermurah hati menaja rombongan ini khusus untuk para qariah muslimin muslimat yang sering turun padang membantu pelbagai aktiviti masjid ini. Alhamdulillah.   Allah. Allah. Allahuakbar.

Terima kasih daun keladi. Lain tahun sila sponsor lagi. ihiiikks.

4 comments:

saniah ibrahim said...

Terimakasih singgah blog sya.
Salam ukhuwah...

LM said...

Lama betul LM tak g langkawi, rasanya g dulu 6 thn lepas.

makchaq said...

Seronok dapat jalan2... tambah FOC.. keluar duit shopping je la kan..
Mesti semua memborong sakan...

hainom OKje said...

Wah bestnya MW dpt jalan jalan free.....
Saya pun lama tak pi sini....kali terakhir pergi tah bila. Walaupun jarang pergi tp rasanya dah boleh hafal jalan kat Langkawi tu....tak tau nak pergi mana lagi.

Eh...mcm femes lak Restoren Wak Janggus tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...