Friday, September 18, 2015

Cara Memasak Simple


Assalam

Malas ya? Malas nak masak?
Jom, Seminggu sekali kopek kulit bawang merah, bawang putih, halia sekali. Simpan dalam tupperware.  Simpan dlm fridge.
Seminggu sekali blend cili kering simpan dalam tupperware, simpan dlm fridge.
Bila nak masak keluarkan bahan2 yang siap di kopek. Senang nak dikisarkan. Panas kan minyak.
Campak2 bahan dalam kuali atau periuk.
Siap dalam masa beberapa minit shj.

Foto tak cantik mana pun, sup tulang daging ngan kentang, sambal belacan, ikan gorengan tauhu, kari ayam, salad ngan tauhu. Makan nasi panas panas 


Senangkan. Ibu bekerja, sambil belajar sambung Degree ker Master ker jaga anak anak lagi boleh masak sendiri tau. Macam saya dulu dulu. Saya pemalas nak kopek bawang setiap hari. Nak siang ikan setiap hari pun malas. Tak kuasa. Daging, ayam siap potong potong simpan dlm tupperware masuk dlm freezer. Buat seminggu sekali macam tu. 

Balik kerja, ambil anak di nurseri. Then, Buka fridge terus boleh main masak masak ni. main campak2 bahan dalam kuali. huhuhu. Cubalah. Cara masak simple kan. Yang simple simple ajer. Saya bukan pandai memasak punn.



1 comment:

iryanty ahamad said...

betul tu...cara begini lagi mudah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...