Wednesday, July 15, 2015

JEMPUTAN BERBUKA DI lUARAssalamualaikum

Ramahdan tahun ini 2015, hati kuat bertaut niat suka berbuka di masjid masjid sahaja.  Namun sesekali ada juga pelawaan yang terdekat untuk berbuka di luar.  Ke mana mama ya.  Jom..


1.   Western Food d Moon's Kitchen Kg Pandan.

Antara Deretan kedai kecil, terdapat sebuah gerai makanan barat yang enak, lazat dan puas hati makan di situ.  Sesekali jom singgah di Moon's Kitchen Kg Pandan.

Saya suka mushroom soupnya yg pekat sedap, mashed potato yang terasa2 di lidah dan langit tekak, hmmmm coles law yg enak sesuai dgn citarasa saya.  Daging steaknya yg ummmppphhhh banyak kuantiti, memang tak habis saya makan seorang. So, anak anaklah yg tolong habis kan.  Enak Enak Enak.  Surau utk solat mughrib pun hanya sebelah gerai itu.  Selepas berbuka, solat maghrib kami pecut bertarawikh di masjid KLCC.2.    Foto di bawah ini di Naan Corner
Jemputan Iftar di sini. Alhamdulillah. Yang paling mama kenang sampai tidur malam... ialah jus buah Durian Belanda yang banyak isi, manis sedap , segar masuk ke anak tekak. hmmm... Nak pergi lagi pekena jus buah durian Belanda. hihihi.  Selepas berbuka di sini kami pecut balik bertarawikh di masjid Muqarrabin, BTS.
3.    Jemputan Iftar di IDB, BTR. K.L.  Anjuran Ukhwah Enterprise. Alhamdulillah. Rejeki Ramadhan kali ini.  Iftar yg syahdu dgn alunan nasyid dan tazkirah Ramadhan oleh Ustaz jemputan.4.  Jemputan Iftar di Masjid di Sri Petaling. (Maaf lupa namanya)  Hidangan nasi Arab yang hmmmm sedap sangat.  Menjilat jari.
...


Alhamdulillahirobbil alamin.  Sepanjang bulan puasa ni sekali sekala shj memasak.  Yang lain tentunya iftar di masjid masjid. Jangan marah.  Jimat. Nak elak perbelanjaan GST. No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...