Sunday, January 25, 2015

KEBUN MIMPI

Assalamualaikum

Dah lama saya teringin nak cuba tanam sayur sayuran dalam pasu.  
Bolehkah?
Mampukah daku?
Sempat kah?
Apakah jenis sayuran itu?
Tomato kah?, Bendi kah,? Sawi kah,? Cili kah?  Bayam atau kangkung kah?
Almaklumlah duduk flat.  Tanah nan hado..
Ada sesaper bleh tolong bagi idea.
Kat mana kedai jual benih sayuran di area KL nih? Area Cheras ? Sg. Besi?

Tanaman hydrophonik tu. Mabeles sangat. Takdak tempat nak letak kat umah ni.

Ni nak tanam main gantung gantung ajer kat ampaian kain gitu.
Tak payah gantung pokok pasu bunga tapi gantung  pasu sayur sayuran gitu.

Dari blog semua menjadi

Ruang breeze way kat bilik  belakang tu boleh kut... Tak banyak sikit jadi ler.
Dapat idea dari blog sini  caraberkebun.com


Kat depan laluan koridor dpt 2-3 pasu jadiler. 
Bolehker?
Suka suka baca blog ini tanam sendiri

Almaklumlah selama ini dok bermimpi berkebun.... huhuhu
Tanah kangkang seekor kera pun tiada....huhuhu
Mana tahu kot esok esok dapat rejeki tergolek dari langit, 
menang cabutan simpanan premium ker
Dapat beli tanah seekar dua pun jadilah. 
Mimpi dulu duluan. Amin.
hohoho....





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...