Wednesday, December 31, 2014

Salam Senyum dari MUAR



Assalamualaikum

Bahagia apabila dapat mengembirakan orang lain.  Suka nengok orang lain bahagia.  Suka bawa cucu sedara ni bergumbira di Tanjung, Muar, Johor.  Diiringi debus angin laut dan kemeriahan anak-anak dari keluarga lain menghirup angin petang di  sini.


Gembiranya Adam. Dak bijak yg dapat nombor 1 dlm kelas. pepereksaan akhir bulan lalu.  Baru darjah Tiga.


Walimatul urus anak buah lelaki dari Parit Perak bertemu jodoh dengan gadis pilihan hati Muar, Johor.  Teman kuliah tatkala mereka study di sebuah  IPT beberapa tahun lalu.  Alhamdulillah.


 Wana nun jauh kat belakang sibuk duk berwassap. Tak layan Mama so Mama berposing sakan ler kat sini.  Hihihi...


Waktu Krismas lalu. 3 hari 2 malam berkampung berhomestay di Muar Johor. BEST.  Masa balik sempat kemer singgah di Mesjid di bawah ini.

 





Indah. 

Perasan tak?  Pengapit pengantin lelaki yg tengah ngipas tu adalah abang kembar kepada si pengantin. Very identical twin.  Susah bebenor kemer nak kenei anak buah kemer ni yang mana satu adik yang mana satu abang ...Macam mana pengantin perempuan boleh cam antara keduanya tak tahulah kemer.  Mungkin mudah kut sebab mereka sama sama sekampus di UUM dulu. 


Syukran.  Ma assalamah.

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Waa Muar!. Sy suka Mee Bandungnya Yg Sedap.

Kakzakie said...

Chances utk dpt baby twin juga buat pengantin - best tu:)

ummi aqilah (LM) said...

Lama betul x jejak kaki ke muar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...