Tuesday, June 3, 2014

Membawa Diri @ PASPORT



Assalamualaikum

Beberapa hari ni dok belek2 pasport dlm simpananku.  20-30 tahun berlalu hanya empat biji ajerr yg ada.   Orang lain ada 10 pasport. Aku 4 ini ajer yg ader.  Itupun udoh lupa kenapa aku ada empat pasport nih.  melayu udoh lupa sungguh. Tanda2 aging.  Tanda2 kiamat kecil. huhuhu....




Gi Golok dulu2 idok guna pasport. Main cop cop ajer. Tudung hitam tu time ke Singapore  tahun 80an.  Sekali tu ngelejat ingat dapat gi Brunei, tup tup takdak rejeki.  Yang tiga lagi tu Umrah ngan Haji. hmmm... Doniya lain aku belum terjah. Jenuh kengkawan ajak gi Krabi lah, Bandung lah, kashmir laa.  Nak gi Gold Coast pun tak jadi dulu, sebab tak cukup duitnyer komer.  Gi Haji gi Umrah naik kapeiterobang lalu ajer ruang angkasa India. Nengok Lautan Hindi. Lalu ajer Dubai tapi tak singgah.  Nok ke mana rasanyer.  Idok ler kemer nok ke maner maner. Duit idok mandang komer.

Nak buat pasport. Klik sini Pasport Malaysia.  Senang ajer. Buleh tangkap gambor teruih kat sana takyah amik gambor kat tempat lain.  Membazior.


2 comments:

inazamri said...

sy br ada 1 pasport ntah bila nk menambahnye lg

mia izzati said...

sy keje berkaitan dengan pasport pon masih takde pasport hahahaha...leh ke camtu..tapi elok pon akak kumpul pasport..sonok nengok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...