Sunday, May 18, 2014

Tips Mencuci Dgn VanishAssalamualaikum

Minggu ni nak share entri tentang rutin harian.  Mencuci pakaian. ngeeee.  Jangan anggap mudah kerja ni yer ibu ibu....  Kekadang ketika kita sedang menikmati juadah enak di meja makan tanpa disedari ada sedikit kuah terkena tudung yang kita pakai.  

Hmmm, sekejapan itu kelam kabut cuba cari bedak ker atau cepat2 pergi gonyoh kotoran itu dibawah laluan air paip.  Kalu mamawana kena gitu di opis pun cepat2 kuis kotoran itu dan cuci dgn air atau pencuci basuh pinggan.  Mana dan ajer.  

Then, balik rumah, rendam kotoran tu sedikit dgn perahan air limau.  Campur  sikit dgn serbuk pencuci vanish, biarkan setengah jam kalu terlupa sampai semalaman, esok boleh cuci spt biasa.  Mesti beres.

Atau, andai ada baju yang terkena dakwat pen di bahagian kocek,  selalunya mamawana perah air limau dari limau kasturi atau asam limau biasa.  Biarkan lama sikit terendam. Boleh ajer campurkan dgn serbuk Vanish dan basuh ajer spt biasa  keesokan harinya.
Vanish Malaysia remove stain from dirty laundry


Baru berkesan.

Sekarang ni kan ada kempen promosi  Vanish dan petua2 cucian. Yuk, jom ke kedai berhampiran dan beli Vanish untuk kebersihan yang lebih yakin dan kepuasan yang lebih mantop.   Boleh gitu...


2 comments:

Tihara said...

bagus kan vanish ni :)

Puan Kutu said...

tak pernah beli vanish..tp bau dia wangi semerbak kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...