Sunday, February 2, 2014

My Lovely Cats


Assalam

Nak share gambar2 haiwan kesayangan ku.  They are all gone now.  Dilahirkan dan dibesarkan di teratak kecil ku.  Bila sudah dewasa menjangkau usia 3 bulan masing2 tergerak hati untuk mengembara menyahut fitrah alam.  Explore keluar rumah mencari pasangan hidup masing2.  They left. I dont know where they have gone to.  Maybe still around the block but never meet them.

Beberapa tahun yg lepas apabila kehilangan anak kucing boleh menangis berbulan2 dibuatnyer.  Redha ajerlah bila anak kucing yg dibeli dari kedai, yg dikutip di jalan, yg ekor kembang macam tupai comel2 semua bagai pinjaman seketika buat teman bermain dan  bergurau senda.

Jom layan sini.

Epit dan anak2 

Orkid dan Oyo


Oyo, Orkid Onen.

Tuti

Anak China (Sebab mata dia sepet)



Ibunya Epit

Ek Ek

Oyo Sitamparam


video

Milo

Epit (suka duduk atas laptop kacau mama berFB) 



video

Kini, cuma tinggal Epit sekor ajer kat rumah.  Anak2 nya semua dah jadi Si Tenggang merantau dan tidak balik balik.  Takpa, nanti dia akan bunting lagi, beranak lagi, membesar dan pergi lagi dan begitulah seterusnya.  Tinggalah Epit yg setia di rumah.  Ke mana pergi, hilang sebulan dua pasti Epit akan kembali semula ke rumah ini.  Kerana dia tahu dan mengerti  rumah ini is full of love.

Thanks for dropping by.

3 comments:

Tihara said...

semuanya comel2 dan manja
miga murah rezeki tuannya :)

Qaseh Wee said...

my kucing , jebat , kembali selepas 3 tahun . merantau cari bini . balik pun sekadar makan pas tu merayap lagi . minggu lepas si jantan megpie lak menghilangkan diri . wpun masih budak tapi dah gatal cari bini . mungkin juga diambil orang sebab kegebusan dan kehensemannya . alhamdulillah , baru lahir lagi 4 ekor ... pergi dan dtg silih berganti ...

BUNDA said...

Bunda taklah gemar kucing sangat...geli..tapi anak2 dan arwah suami dulu gemar....
Pernah juga bela dua ekor dulu...lama dah...bela dari lecil..sekor kampung..pussy ..jantan..sekor parsi mixed...betina...kitty.
Dua2 orang bagi...bila dah besar..dah sayang...satu hari pussy jatuh sakit..dua hari pastu mati.
Tak lama pastu kitty hilang...dua tiga hari balik...cari pussy kot...pastu hilang lagi..yang ketiga kali hilang terus tak balik langsung.
Bunda dan anak2 nangis...taknak bela lagi dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...