Tuesday, April 23, 2013

Nostalgia Class Art And Craft

Assalam

To all my sweet readers...... believe it or not?  Saya masih menyimpan baby socks yg saya belajar dan kait sendiri dalam kelas Art and Craft  semasa Darjah Lima.  I still keep this precious baby socks.  Banyak kenangan lama mengimbau sepanjang proses  mengait setokin bayi ini.  Mrs Chong Guru yg mengajar saya mengait ini.  Dalam kelas ada hampir 40 pelajar dan murid Melayu hanya beberapa orang shj.  6 org kalu tak silap saya.  Tapi kalu suruh kait sendiri skrg alamak...sudah terlupa.  Tak jumpa dah buku kait tu kat mana.  Juga sepasang baju panas bayi.  Tapi baju panas tu mungkin tersimpan dlm gubok kat kampung dgn warna yg sama sepasang.  Chomel kan..kan..kan...  




Sajer perkongsian yg rengkas.  Thank you.


3 comments:

❤Kamsiah❤ said...

dulu2 amat popular sangat kait mengait ni..alas meja,kusyen,baju panas,baju sejuk...

JunAina said...

Jiran Aina sampai ambik upah mengait dulu2 duit gaji simpan je tak berusik.

Sarung kaki tu comel sangat.

mamawana said...

Yep Kamsiah.. skrg kelas menjahit di sekolah2 agaknya ada tak buat kelas mengait nih.. Kan bagus kalu buat di kampung2 juga dan jual ke bandar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...