Saturday, March 2, 2013

TreatsPoints - Maybank

Assalam,

Macam-macam nak citer tapi kena tapis tapis sikit.  Apa yang tercatat bak kata omputih sekadar luaran yakni  penampakan spt Tips of the Iceberg.  Lantok ler susah benor nak  ceghiternya.  Hari ini busy  mencari kat manalah Bangsar Shopping Centre sebab nak tebus treat points Maybank kredit Card.  Sebenarnya sebelum tamatkan penggunaan kad kredit ni nak  tebus jugalah apa yang mampu ditebus dengan point yang tak seberapa.  

Tahun lepas tebus dengan dompet duit.  Tahun ni sebab giler memasak jadi saya tebus lah peghoyok seperti dalam gambar.  Walhal kat rumah dah ada 3-4 biji kecil besar Wok ni.  Yang saya beli semua dari Tupperware.  Yang ini pula lebih ringan, berpenutup dan kegunaannya sebagaimana yang dinyatakan adalah multi purpose dan non-stick.

Mamawana tak pernah shopping kat BSC almaklumlah kat situ semua barangan mahal2 belaka, manalah mampu nak membelinya.  Itu yang susah menor mencari kat manalah BSC.  Jenuh talipon Kitchen Shop beberapa kali semasa on the way terkial kial mencari arah dan bangunan BSC itu.  Naik Level 4.  Melilau mata melihat ramainya foreigner dan ofkos  China2 kaya dok shopping kat situ.  Kita ni cam org kampung terpinga-pinga mencari arah.  Rasanya Starhill hebat lagi kut dari BSC nih sebab mamawana biasa dulu2 meeting dan briefing kat Starhill.  Zaman bekerjaya dulu.. Now udah duduk ghumah sambil apply kerja baru buat ler sesikit jual kueh.  Tu yang rembat peghoyok ni satu dan bakinya amik ler sudu 6 pieces promosi katanya harga satu sudu RM5.50 (kalu sebelum promosi RM13.90 satu).  Beli kat Langkawi lagi murah an kan kan kat Pasaraya Haji Ismail Group Company tu.

kat dalam Kitchen Shop semua  staff Bangla depa tak tahu lagnsung cakap Melayu. Sikit Sikit kata mereka.  Bila mama cakap you must learn Bahasa Melayu , pandai dia menjawab  " Here  no need BM."  Katanya.  Semua customer datang speak English.  Hmmm.... iyerlah tu... "No, you must learn BM because you live in Malaysia now".  Aku lak memandai bertegas memaksa dia belajar Bhs Melayu. ihiiikkkssss... Tapi nampak dema ni jernih Bangla bersih, kemas, smart almaklumlah kerja kat tempat2 gitu. Tak macam Bangla yg jadi Security tu ...hangit..sesak napas tahan bau dia orang. mueh..mueh..mueh.   Sebelum meninggal kan Kedai itu sempat ku babai dan ucapkan salam kpd mrk krn mrk adalah saudara Muslim.



 Iniler peghoyoknya. Cantik kan.  Malam terus guna, ku rasmikan jadi double boiler untuk kek ku.


Okay.  Cukup cukuplah tu.  Apa apa pun you all yang ada guna Maybank Credit Card jangan lepaskan peluang redeem hadiah hadiah menarik ini.  Yang tak guna kredit card harap janganlah apply  kalu takleh control nafsu shopping ni.  Sekian, terima kasih.

14 comments:

che mid said...

Selamat mengggunakan peghoyok baru .. jangan dok ingat kt Bangla tu udah le ye .. che mid tak berapa ambik pot bab redeem meredeem ni, tak che abangnya rajin..

Tihara said...

saya dah serik guna credit card..senang lak tu nak apply..lawo jugak peyok tu..nice :)

azieazah said...

Tak pernah saya berani nak guna credit card nih.

Tapi iyuk tu sangat cantik!

mamawana said...

Che Mid

Saya memang suka meredeem segala point macam dari Cosway, treatspoints dsb yg ada...

mamawana said...

Tihara

Saya berani guna Islamik credit card Ikhwan Maybank tu ajer lah yg satu... ni pun nak tutup dah.

mamawana said...

azieazah,

Bagus tu. Sebenarnya bila kecemasan sesak adik beradik takdak saper yg tolong.. credit card ajerlaah yg menolong. Yg lain tolong tengok ajer...huhuhu.. tu yg terperangkap tu. Tapi kena berjaga2 sokmo....

ainnoraini said...

cantik...suka la periuk tuu...

sal said...

Assalam mamawama..kita takde segala.
Tk guna kkkd kridt...klu dtg situ bwa cash..n kontrol.tkut tak reti nk blik tengok brg

mamawana said...

Salam ainnoraini

Cantik harga dekat rm200 tapi guna point kad dptlah free....dgn sudu tu sekali....alhamdulillah

mamawana said...

Assalam sal

bagus banget tak guna kad kredit tu. Cash sentiasa ada dlm tangan gitu.. tapi on the other hand ada baik juga. Jalan2 tak bawak cash tapi bila nak sesuatu yg perlu dan mustahak duit ditgn takda so tenyeh card aje. Balik rumah terus bayar on line..yakni macam guna duit plastik gitu. Jgn tunggu bayar cukup bulan ka or bayar minimum ka.. balik rumah ada duit dlm akaun bayar ajer terus boleh dpt point. Kalu beli cash kat kedai tu tak dpt kumpul point...ngeeeeee

Ibuhani said...

k.ani x pernah redeem lg. Nanti tgklh brp dh point kita! TQ utk info ni ye.... :)))

Cho Zila said...

akak nah sampai BSC belas tahun dulu kah! kah!... tapi sekarang lagi best kot.. husband tak suka gi sini...

Hanida Moss said...

hahahah bangla security mmg tengik ketiak dia -_-

amboih seronoh dpt kuali! save duit x pyh beli :p

ALoNa CintamaniszLite said...

byk byk point nk kena ada utk redeem set tu, kak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...