readers

Search This Blog

Loading...

Monday, February 11, 2013

Ustaz Azhar Idrus dan Kenangan ..


Assalam,

Hati tercuit untuk berkongsi kenangan di sini.  Bukan kenangan bersama agamawan tetapi sekadar beberapa ceramah yg dihadiri dan pertemuan tidak resmi tanpa diduga suatu ketika dahulu.  Jom......

Pernah membawa ibu (Al Fatihah) berubat  beberapa kali dgn  Ust.  Haron Din  di Darus Syifa' .  Pernah jua mama sekapalterbang menunaikan umrah dgn beliau 15 tahun lalu.  Dlm flight ke Madinah dari KL, dapat  pula duduk sebelah adinda  beliau pun buat mamawana rasa sangat gembira dah.

Pernah menghadiri Kuliah Zohor  Ust. Don Daniyal di Etiqa, Jln Pinang, KL 2012



Ustaz you tube yg ngetop dan femes sekali Ust. Azhar Idrus ni belum sekali pun dop ketemu lagi.  Dok tahu bila dapat hadir kuliah Ustaz ini.  Amber pung dok tahu.

Jom layan UAI


Dan akhir sekali utk entri ringkas ini,

Pernah bertemu di Mekah beberapa kali semasa umrah 10 tahun lalu.  Hotel  penginapan kami bersebelahan shj maka kerap  juga terserempak dgn Ustaz dan mamawana juga berkesempatan berbual dan bertegur sapa dgn isteri Dato Ishak Baharom dlm Mesjidilharam. Alhamdulillah.  Alfatihah.

Syukran dan Ma assalamah. 

12 comments:

che mid said...

Salam, sejuk hati tengok gambar ustaz-ustaz tu kan. Alhamdulillah, Allah beri kita kekuatan untuk hadir di majlis ilmu seperti itu. Insyaallah ilmu tersebut bermanafaat utk bimbing kita ke jannah nanti.. take care kak..

Acik Erna said...

Assalam mamawana..alhamdulillah.acik dulu berkesempatan juga mendengar ceramah dato ishak baharom.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bestnyaa...

Saya tak pernah jumpa secara live...
Semua tengok kat youtube/tv je Mama.

Azian Elias said...

MASYALLAHH.. jumpa para ulama.. INSYALLAHH..

sal said...

alhamdulillah berkesempatan..

Ibuhani said...

slalu tgk ceramah ustaz2 ni kat you tube tp belum sempat ketemu dgn mrk kecuali Tuan Guru Dato' Ustaz Dr Haron Din. Suci raut wajahnya!

mamawana said...

Assalam Che Mid

Tq singgah sini.

mamawana said...

Assalam sweetie Achik Erna..

Mama tak pernah dpt ikuti ceramah dia.

mamawana said...

Saalam Miss Mirror,

satu hari insha allah pasti bertemu secara live.

mamawana said...

Assalam Azian

Alhamdulillah. In sha allah semoga bertemu lagi dgn para ulamak.

mamawana said...

Sal sweetie
Alhamdulillah.

mamawana said...

Salam sweet sweet Ibuhani.

Ya, wajah beliau bersih dgn wuduk. Sejuk perut dan sejuk mata memandang wajahnya. Alhamdulillah pernah ketemu beliau.