Tuesday, February 19, 2013

Dubu Dubu

Assalam,

환영  Bersiaran lagi.  Kali ini entri dari Dubu-Dubu.  Khamis lalu kami anak beranak jalan-jalan naik komuter ke KL Sentral dan ke Mid Valley.  Cuci mata joget-joget dalam hati dapat  seronok dapat  jalan bersama sama  mengembirakan hati lagi...heeeee

Tak dirancang anak mama ajak makan di Dubu Dubu.  Sedap ker?  Mama cam separuh percaya jer, separuh hati jer bleh terima kah makanan Seoul nih.?  Why not give a try.   Wana hantu citer Korea, bahasa Korea pun dia bleh belajar sendiri kat You Tube.  Kalu orang Korea cakap bleh jugak dia faham sikit2.  Sesekali Wana makan kat sini dengan teman2 sekolej nya.  Kali ini Wana plak tarik tangan mama masuk sini.  Jom layan.   Menunyer entah semua bahasa Korea.  Ramai plak bangsa melayu kat dalam tu.  Pekerja pelayan semua Melayu.


Nasi cam pulut sup ikan fish jigae entah apa.  Rasa sedap juga macam Tom Yam tapi tak pedas. 
(쌀과 생선 )


Menu Tauhu. Sup Tauhu, Kimchi cam salad pedas.  Sedap juga bleh diterima.  Ayam madunya sedapppp.


Yeayyy. Wana yang belanja. Makan bertiga RM80 plus plus.  Tq sweet lalingku.
 Dubu Dubu Mid Valley.

Ada rezeki bleh datang lagi makan makan kat sini.  Kawan2 Jom laa try makan sini... Mama lak tukang promote tempat nih..

24 comments:

Acik Erna said...

assalam mamawana..ingan apa lah dubu dubu tu..rupanya nama restoren korea ye

azieazah said...

Anak dara saya pun suka masuk restoren Korea. Saya jer belum diajak lagi.

faraherda.razalan said...

Wow! Mkn makanan korea. Err, sedap ke?

Ratu Hatiku said...

Akk xpernah mkn maknan korea... :D

mamawana said...

Assalam Achik Erna

Yeah Dubu Dubu Korean Restaurant kat Mid Valley Kay El.. Mai singgah sini lain kali.

mamawana said...

Salam azieazah,

kena cuba tu azie..sedap

mamawana said...

Assalam faraherda..
Dont worry sedap you... banyak menu taufuu mama suka..

mamawana said...

RatuHatiku,

Lai Lai Mid Valley cuba Dubu Dubu

cikgu isza said...

Nasib baik saya dah bersalin
Klo ngidam jenuh ni..

❤Kamsiah❤ said...

ada kwn anak saya baru blk dari korea...bg beberapa kotak kimchi..haha semua takleh makan..bau pun dah tak boleh..last2 semua masuk bakul sampah..

Ummi Hanie said...

salam...

x pernah lagi seumo hidup makan makanan korea... tak reti pun... hehe

Sharinginfoz said...

Selalu gak tgk tapi tak pernah masuk

ALoNa CintamaniszLite said...

seronok lah...anak dara belanja ye..

mamawana said...

Assalam Cikgu Isza

Hehe.. mai Mid valley pekena sini. Menu berasaskan taufu

mamawana said...

Kamsiah,

Kimchi yg fresh sedap... kalu dah lama tak tahulah bau camner ek.. kita pun bleh buat sendiri kimchi nih..

mamawana said...

Assalm Ummi Hanie

Menunya cam kita juga cuma nasi jenis cam pulut skit, sup taufu, sayur kcg boncis, taugeh ngan taufu banyak taufulah.. tempe jer takdak... ihiiikks

mamawana said...

Sharingzinfo..

sesekali bleh cuba masuk makan kat situ..

mamawana said...

Alona..

Kasihan kat dia beriya iya nak belanja mama dia. Rezeki jgn ditolak. Alhamdulillah. Sejak balik Dubu Dubu nih rajinlah mama buat sup campur taufu, sayur goreng taufu dll asal taufu..ngeeee

Cho Zila said...

kalau takder orang yang pandai mengorder ajak tak masukler.. tak pandai baca menupun tak reti.. nak main try harga bukan murahkan...

Ratu Hatiku said...

oo sedap ya kak mknan korea nie..saya xpernah lgsg try mkanan nie sbb takut xblh terima dek tekak :P

sal said...

Wah..mengancam selera....sedaps..

Marya Yusof said...

Hola!

RM80?? Taklah mahal sgt kan...oklah... Kalau kat sini mcm tu maunya RM150++

Wattie said...

Salam Wana,
Seumur hidup akak tak pernah masuk apatah lg mkn makanan Korea ni, huhuhu kira jakun gakla ni......hehehe. tapikan nampak mengancam jugakkan...

Papa-NtiQ said...

Hi Nur....saya baru jer gi sana baru2 ni. Anak2 la suka sangat makanan kpop nih :)
Not bad dan saya dah upload pics dalam blog www.blogmakanbest.blogspot.com so senang2 tu jenguk la yer dan kalu minat boleh follow jugak TQ TQ
Semua entries tentang makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe maklum la kita kan idup untuk makan kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...