Wednesday, December 5, 2012

PUISI CINTA LAUT


Assalam



Laut adalah gelora
Laut adalah gelombang
Pasang dan surut
Laut adalah kekasih pantai
pantai adalah Cinta
Ombak dan Buih adalah Cinta yang pecah di pinggir rasa.

Cinta kita adalah 
Laut, gelora, gelombang dan
Ombak yang pecah menjadi buih.

Cintaku ada dalam diriku dengan pandangan kasih
Ku lihat dengan hatiku
Dengan perbendaharaan rahmat dan
Kehidupan sehalus doa
Merasa bahagia dan 
kebahagiaan itu dari Aqidahku.

Duhai laut.....Istiqamahlah Cintamu itu.


Nukilan :   nOOr  2002





12 comments:

rinduan citarasa said...

indahhhhh



cayalah

❤Kamsiah❤ said...

ketika ianya tenang...bermandi manda lah kita,ketika bergelora..jgn jadi mangsanya...itulah laut..

sal said...

yang tersirat dan tersurat..
moga sentiasa istiqamah dlm cinta..
cinta Allah membahagiakan..

ALoNa CintamaniszLite said...

puisi tentang alam.....

Marya Yusof said...

As salam mamawana,

Buat sendiri ke puisi ni? Terrornye... Marya juga suka berpuisi tp puisi saya lebih straight to the point! Kata2 berbunga amat payah nak keluar... Maybe takde talent di situ... lama tak jenguk mamawana... sihat? :)

Pssstt gambar pompuan tu mcm 'sexy' ler pulok! kikikikii

mamawana said...

CR.. sepi itu indah

mamawana said...

Kamsiah

laut itu laksana kehidupan...

mamawana said...

Sal..

Bahagia dgn cinta yg hakiki

mamawana said...

Alona

Alam sering berpuisi...

mamawana said...

Marya

Cinta memang seksi dan seksa

padieka raccolta said...

hi salam perkenalan
jom online shopping http://www.padieka.com/

DrSalwa Hassan said...

Alhamdulillah dan salam ukhwah sampai juga saya ke sini...org ada bakat seni blog pun puitis je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...