Tuesday, October 2, 2012

Majlis Graduasi Anakku


 Assalamualaikum,

Dah besor panjang tinggi ghopanya anak kemer.  Tapi naper kemer perasan cam muda umor 20an lagi.  isshh... Issshhh...iiisssshhh... nengok anok oghang besor2 belaka, anak sendiri tak sedor pun udoh besor juga.  bebudok zaman sekarang ni comel comel belaka yg pempuan manis manis cun melecun geram nengok muka dema berseri2 lawonya.  Bleh ler intai intai buat  calon menantu 7-8 tahun lagi. Itu pun kalu masih belum berpunya... (Perasannn sendiri dlm monolog hati..........huhuhu...)  Komer belajor dulu rajin2, kumpui duit beli ghomah ker tolong bantu emok bapok, jaga emok ayah elok2 walo doh kawen esok.  udoh gaji besor komer jgn lupa emok ayoh, bagi duit kat emok ayah tu.  Bukannya emok ayah nok sangat duit komer tu tapi jgn dok tahu, sebenornya emok ayoh simpan duit tu sikit2, kumpui dlm diam2.. entoh2 masa nok kawen ker bleh juga tambah2 buat belanja hantaran ke apa ker.. entoh2 dah bercucu esok duit itu ler dia kuor balik mewahkan cucu-cucunya.  APA KOMER MERABAN NIH?.


Idokler meraban sakan.  Sajer nok ngilangkan stress khojer kat opis.  Idokler meroyan pun.  Nok kongsi gambor2 majlis graduasi anok kemer nih.


Ni ha.. bawoh ni emok2nya beregek  juga seghonok dapat berjumpa sekali sekala gini.  Yg tepi kiri sekali anoknya nombor satu  dlm kelas...uiii pandei komer anok dia, second from left anoknyer nombor tiga weiii bijok komer anoknya.. yg tepi sekali tudung itam tu walawehhh bijok anoknya nombor dua. yg tudung ijo tu ajer anoknya bukan nombor satu bukan nombor dua bukan nombor tiga  heeee....tapi adaler A dua tiga butir dlm result Trial SPM tu.  Alhamdulillah anok2 kemer ni kawan sama2, tuition sama2, dlm darjoh kelas yg sama2. Baik baik belaka bebudok nih.  Kemer suka bebenor anok kemer dapat kawan sekelas ngan dema. Sampai cikgu tuition cakap selama pengalaman dia mengajor bebudok tuition grup dema tahun , dari kelas ni lah grup pelajor yg terbaik dan sangat dedikasi,.  Alhamdulillah.  Segala puji bagi Allah swt.



Tapi sbenornya dema ini belum ambik SPM lagi.  Baru Trial SPM.  Sabtu lepaih kemer attend Majlis Graduasi kat sekolohnya.  Moh ler kita berdoa sama-sama semoga anok2 kita semua yg ada anok yg akan ngambik SPM tahun ini dilapangkan hati, ditenteramkan jiwa, diiringii taufik hidayah , dipermudahkan perjalanan dan perjuangan bekerja keras, tekun, berusaha, tabah dan tenang dlm menghadapi ujian menduduki SPM tahun ini. Amin.

(Komer baca tu cuba ikut sleng Paris (Parit Perak),  Boston ker (Bota  Peghok) baru happening dan feeling.  Rajin komer baca sampei ending ya.  Tqvm. Salam.  


12 comments:

Acik Erna said...

assalam mamawana..bagus sekolah buat macam ni kan.bagi semangat ngan budak2

zino said...

tahniah utk anak2 dan mak...

Ibuhani said...

Sekolah skrg byk yg buat majlis graduasi bg menaikkn smgt anak2..... Gd luck utk spm anak mamawana ye....

abdullah al-hadi hj muhamed said...

Salam, Tahniah.

❤Kamsiah❤ said...

anak kedua nak amik stpm..hehe mak ayah yg berdebar lbh2...

Cho Zila said...

seronok budak zaman sekarang yerk.. banyak benda dibuat untuk menaikkan semangat...
ate.. orang parisker boston... teman orang boston kida...

Eny Yusnizar said...

Assalamualaikum kak
mmg happening pon baca pakai slang perak ni.. husband saya belah kg piandang,siputeh perak, ckp dia lain sikit mcm minang, negeri 9 pun ada juga hehe.. Tahniah ye anak anak semua dh berjaya :D

Maiyah said...

tahniah.. sejuk perut maknya ;)

Ros said...

Assalamualaikum,

Tak tersedar pun kita masa ni berlalu,pejam celik pejam celik anak2 dah besar kan mamawana....tahniah lah utk anak2 dan maknya he.he......

Tihara said...

tahniah moga berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat :)

ALoNa CintamaniszLite said...

sekolah2 skang ni buat majlis graduasi ni....leh ler bg semangat lagi kat pelajar2 utk berjaya dpt pakai jubah betoi2 dari universiti nanti, ye dak...hehe..

**suka baca versi peghok ni, hehe..

Nur-nba said...

Salam. Kak, sek Nur pun baru je buat majlis yang sama semalam. Mudah-mudahan dapat beri motivasi pada pelajar2..

Good luck untuk anak akak dan semua calon SPM 2012.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...