Thursday, October 18, 2012

Bila Dia Makin Gediks


Assalam,

Kisah Si Epit lagi.
Selepas di pungut di ceruk Pasar Sg. Besi beberapa bulan lalu, badannya yg kotor lagi comot bertahik mata, daku terus mandikan ia.  Belikan sangkar dan siap ku register jadi ahli petshop area Sg Besi, demi kesinambungan layanan utk Si Epit.

Dulu dan kini..
 Hyperaktif Si Epit ini.  Tak boleh duduk diam dlm rumah asyik berlari sana sini dari dapur ke depan, dari depan ke dapur then nyorok main air dlm bilik air, berlari sana sini mcm dikejar hantu lagaknya.  Mengembang sana mengembang sini bulu ekornya.  Mudah terkejut kalu dengar suara org menjerit, bunyi guruh di langit atau bunyi brg jatuh cepat dia melatah melonjak2 terkejut.

Setiap kali dengar suara mama bagi salam sekembali dari pejabat nyaring jer suara dia mengiau2 ajak main bersama.  Sangat manja.

15 comments:

sal said...

comelnya..bertuah sicomel krna ada orang yang sayang..
nanti gebulah bulunya tu..

❤Kamsiah❤ said...

mencakar2 sofa...tarik2 semua benda yg berjuntai,gesel2 kat kaki tuan dia hehe...

ALoNa CintamaniszLite said...

alahaiii epit..bertuahnya kamuuu..

fiqkbe said...

wah dh besar & lincah :) fiq pn teringin nk bela kucing jgk...

JunAina said...

Comel...Aina suka kucing tapi alahan pada bulu tu yang buat tak tahan. Pernah bela 2 ekor kucing bila balik kampung sekor duduk dashboard depan sekor lagi landing dashboard belakang.

Dyla Qistina said...

berminat la nak tau pasal keahlian untuk pet tu? - Dyla Qistina

faraherda.razalan said...

G petshop tu sbb kasi ke?

shaiful zaidi said...

transformasi..

Tihara said...

as salam

kucing ni cumel, kucing yg saya jumpe tak cumel tp sbb kesian dia peluk kaki saya terus ambik bela..hehe :)

Maiyah said...

alolololo.. meh nak
gomol2.. gerammmmmmm

mama ju, said...

Salam sejahtera MW

Hebatnya dia beraksi di balik sofa.org yg hebat je boleh take care kat kucing2 ni..mama takut..

Citarasa Rinduan said...

wahhhh

epit sgt btuah..

nanti syer pic epit ya.... sure gebu nanti

Triumph Bikers said...

Assalamualaikum wbth...

Ala..alalallalalal.....beruntungnya la siapa dapat berTUANkan dengan sis ni...

syukur masih ada insan yang penyayang macam sis...keep it up sis...

sambil promote blog baru saya,,

wahida said...

comelnya...manja pulak tu....

Naz said...

meriah la rumah ..membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...