Monday, September 17, 2012

Majlis Idilfitri di Tasik Titiwangsa Sabtu , Aug 2012


Salam semua pengunjung yg disayangi lagi dhormati..

Dalam kebizian saban hari sempat juga mamawana mencuri waktu menghadiri majlis Idilfitri Wilayah Persekutuan di Tasik Titiwangsa Sabtu lepas.  Hajat di hati dapat pergi sekejap pun jadilah .  Asal dapat bermasyarakat spt tahun2 kebiasaan.  Jom layan foto2 ...... 

 Suka snap foto2 kanak2
 Sambil beratur untuk lemang, laksa, kue teoy dapat juga snap foto baby ini.  Makanan orait sedap juga.
 Ramai you,  ribuan menghadiri majlis hari raya ini.  meriah.
 Anak2 lagi..........
 Beratur jangan tak beratur.  Rata2 yg hadir golongan berpendapatan seisi rumah RM3000 kebawah rasanya.  Yang menghuni flat2 DBKL sekitar KL.   Yg VIP ada kemah tersendiri.  Rakyat marhaen dok bersila, berdiri tepi tiang, bawah pokok, tepi jalan, bertenggong, mencangkung kerana tempat kerusi tidak disediakan dgn mencukupi.




 Seronok dapat eskrim free.

 Dok sejam dpt mencicah kue teoy dan lemang semangkuk kecil, segelas sirap sejuk dan sebatang eskrim potong daku mengundur diri.  Ini rupanya Majlis Idilfitri di Tasik Titiwangsa utk 2012. Bolehlaa.  Alhamdulillah.  You tak pergi ker?.  I dah pergi you.......Tahun depan pergi tau....Ins'allah.
Adakala kita beraya di kampung, adakala di hutan, adakala beraya di hotel2 lima bintang dan adakala di taman kotaraya.  Kita adalah rakyat wargakota.

Jemputan  eksklusif  Open House PNB di Hotel Istana, K.L
 Sebahagian hadirin. 
 Chairman, Ketua Pengarah, Para Pengarah, ahli2 korporat dll 
 Rakan seopis dgn Bos SC

 Snap ajer kek ni tak makan pun.. sebenarnya dah tak larat nak makan daaa...

Dan aku , tak kisah raya di mana-mana.  Alhamdulillah, rezeki Syawal ini, lumayan.

3 comments:

Azian Elias said...

rajinnya.. kalau tak panas ok lah kan.. kalau tak sure berpeluh sakan..anyway semua tu semangat muhibbah tu..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Jauh sangat nak pegi Mama..:D
Terliur la tengok kek tu.

ALoNa CintamaniszLite said...

Seronok kalo gi open house ni...tp kalo yg open tu..aduhaii, tak suka nk beratur2...huhu. Tp kalo tak beratur...tingin pulak nk makan mende tu. Dh alang2 pegi, kan..ngee..

Tu sy tak suka sgt gi open house terbuka ni. Sbb sy ni bkn boleh...kalo boleh semua menu nk cuba rasa. Bkn nk makan byk pun...tu yg leceh tu, hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...