Sunday, September 9, 2012

Ber "Open Open House"



Dengan Bismillah

Assalamualaikum,

Minggu -minggu terakhir Syawal ini maka jenuhlah ke sana ke mari seluruh rakyat jelata bertebaran di muka bumi sebuah negara yg aman damai memenuhi jemputan Open House (OH) sekitar KL.  Alham dulillah atas nikmat kedamaian ini.  Mana yg berkesempatan kita penuhi demi menjali ukhuwah dan silaturahiim.   Alhamdulillah.  Ramai rakat jelata yg berjaya menunaikan Sunat  6 Syawal .  Hamba selesai di minggu ke dua lagi sebab nak target open house di minggu ke tiga dan ke empat.  Minggu ke dua tu terpaksalah  tidak memenuhi sbrg undangan sekadar berkirim salam ajer sebab tidak menghadirkan diri.  Maaf ya wahai  teman.

Di bawah ini beberapa foto yg sempat diabadikan semasa OH di rumah rakan2 hamba yg sudi menjemput hamba.

Di Taman KOSAS Ampang, KL (7 Sept) Bersilaturrahim dgn 2 beradik bakal Hajjah yg akan berlepas hujung Sept ini. Ins'allah.

 Bersama Bos-Bos di OH Tan Sri Datuk Arsyad Ayub, Seksyen 7, belakang UITM, Shah Alam 8 Sept)



 Anak bujang saya dan anak dara saya, Wana sangat suka bergambar dgn Tan Sri Arsyad Ayub.  Nasib baik Tan Sri sporting layan jer budak2 nak bergambar dgnnya.  Cantik banget kain samping Tan Sri pakai itewww.    Wana pulak baru selesai Kursus Kepimpinan Pelajar UITM selama 2 minggu.

 Bawah ini, bersama Liza anak buah Puan Sri (suaminya Zainuddin Razak ex-ITM lulusan arkitek London, adalah teman sepermainan mamawana semasa kecil dahulu, kami selalu main pondok2, main pasir , main masak2, main congkak,  main police century, bola ketuk, galah panjang dll  di usia 6-10 tahun, sebab kami berjiran di Kuala Trengganu semasa kecil dahulu (very nostalgic) bertemu di OH ini.

 Apa lagi sebelum balik posing ler dgn anak2 tepi kolam rumah Tan Sri 

Bawah ni OH Bank Rakyat.


 OH MIDF di Hotel Royale Chuln KL.
Hari ini Ahad 9 Sept. masih ada beberapa OH sekitar KL.  Ins'allah akan ku cuba penuhi.  Petang ini juga mama kena hantar Wana balik masuk Kolej Seroja UITM, Shah Alam.  Hmmmm....busy dan sangat busy ....ada kerja2 opis / research yg ku bawa pulang utk disiapkan jua... huhuhu.....

Salam sayang.  To bloggers harap kita dapat bertemu di gathering  rumah Datok LF , Bangi, klik sini blog kak Chik utk info gathering itu ya.   Mama pernah bersua dgn bloggers Datuk LF, Gedek, Ida Mahmud , Azieazah, YB, Pok Amai2 sekadar beberapa nama ya ..... tiada aral melintang ins'allah kita bertemu lagi nanti.  Jom kawan2 kita together gather  kat gathering tu .  Ini link gathering di BBB rumah Datok LF dulu.

Ku mohon undur diri.  Salah silap harap dimaafi.  Permisi.  Ma assalamah.



9 comments:

ckLah @xiiinam said...

Masih ada seminggu. Selamat meneruskan aktiviti OH ya...
:-)

ALoNa CintamaniszLite said...

Mmm...yg pasti minggu depan lagi ramai yg buat open house...terutama hari sabtu. Maklum lah ari tu dh last Syawal. Tp selalunya ada jgk yg terbabas buat open house Aidilfitri di bulan Zulkaedah....mm..Tu namanya open house sambut Zulkaedah ler, kan..heheh

ieda said...

wahh seronoknya kak ..
OH dimana2 selagi x habis bulan syawal kan ..

memang seronok , leh ramah mesra sambil jamu selera ..
tapi x menahan bila semua OH dihidangkan nasi minyak huhuhu
pening pagi petang mlm makan nasi minyak ;))

zino said...

saya satu openhouse pun belum pergi lagi ni...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.wana...selg xhabih bulan syawal...mmg open house disana sinun kan kak...best gantung peyok bila hujung2 mggu :D

Acik Erna said...

assalam mamawana,..seronoknya dapat bertemu rakan2 di OH.
acik baru sempat pi satu rumah di kuala selangor..rumah anak sedara

Kakzakie said...

Kakak rasa OH ni akan berlanjutan sehingga habis Sywal. Sebab kadang ada yg tak sempat lalu buat selepas syawal.

Tak apa niat nak bersedekah dan menjamu ada.. kita makan ajelah kan..

munna said...

meriah nampaknya semua open house yg mamawana pergi....

Tihara said...

seronoknya g open house..saya g makan kduri je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...