Saturday, March 3, 2012

Ke Jogoya Jepun


Assalam dan bismillah

Tajuk kali ini mamawana betul-betul pergi ke Jogoya Jepang tempuh hari. Atas jemputan, appointment dan tugasan 2012. Walau hati berat tapi demi tugas kena pergi juga. Pusing2 macam lah jauh sangat, drebar teksi pun tak tahu di mana lokasi Jogoya Jepang ini. Nasib baik Pak Supir menghubungi rakan sejawatnya dan bertanyakan lokasi Jogoya ini.

Sebelum seminar/briefing kami dijemput menjamu selera terlebih dahulu. Gambar talk tak yah buh sini. Gambar makan2 ajer yg rela dikongsi bersama teman2 maya. Jom layan.




Pelbagai jenis sushi, salmon, tuna semua raw dimakan dengan Japanese Glutinous rice.


My feveret sushi jer, salmon, tuna mentah,, osyter pun masuk ke tekak. Gulp... sedap juga.




T3, Relish floor, Starhill Gallery,
181, Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur,Malaysia.



Disudahi dgn desert air kelapa Jepun yg cute ini, icecream yg walawey...sodap. Kita makan 2 scoop ajer tetamu lain boleh makan 4-5 scoop....fuuuuhhhhh sedapppp.. Haagen Daas.






Sekian, entri terkini. Di mana Jogoya? Di Starhill Gallery, K.L. Heeeee......
Jangan marer....Wassallam.

12 comments:

Ibuhani said...

ala....ingatkn gi Jepun. Nak tumpang tgk gmbr dia...hehehe...part yg ice-cream tu jer yg teruja sbb saya x reti makan makanan jepun ni..... :)))))

Acik Erna said...

assalam mamawana..ingatkan betul la dah kejepang tu.

Pn Kartini said...

Intro kena gempak kan mama..;)
Yang sushi tuu...cam tk leh masuk tekak je...tp kalau icecream...berskop2 pun tak pe...heehe

sal said...

alhamdulillah...merasa pengalaman berada di negara orang..

sal said...

di ng orng?
ala-ala negeri org....krn cop tisu tu seolah2 dah sampai...manalah tau, suatu hari nanti, berpeluang pergi...InsyaAllah..

@YUNID@TI said...

sushi tu nampak best yum yum....

nadia arrumaisha said...

honestly, tekak saya tak leh terima...huhuuh

mamawana said...

Ibuhani,

Dulu mama memang tak reti makan makanan Jepun nih, bila beberapa kali company bawa ke restoran Jepun gini hmmmm boleh laah memilih itu ini yg seswai dgn tekak.FResh and raw

mamawana said...

AchikErna, lom laei.. bilo lah den nak sampai kek sinuun.. Ada rejeki ins'allah

mamawana said...

Pn kartini, sushi tu sodap gak.. cam beras pulut berinti sayuran2 dan daging or ikan fresh.. its ok. Nice taste.

mamawana said...

YUNID, yep, sushi tu sedapp

Nadia Umaira.. heee... Nak share sini. Dulu ada exhibition kat KLCC Food Fair. Sempat makan sotong idup2, dikerat2 janggutnya, celup dgn sos kicap ke sos tiram bercili.. sedap youuu...

Anonymous said...

Memang makanan dekat Jogoya Kl ni sedap2..banyak pulak tu pilihan..saya dah 2 kali ke sini..Kali pertama ok..Tapi kali ke 2, perut buat hal pulak sebab makan banyak sangat kot. Bila masuk toilet dia yg seksa tu sebab takde paip air. Terpaksa lah keluar carik toilet awam. Nasib la waktu tu bukan emergency sangat. Jadi pendapat saya Jogoya ni kurang mesra pada pelanggan Muslim lah. Klau nak pegi pastikan anda tak sakit perut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...