Sunday, February 26, 2012

Sampai Jua Akhirnya


Assalam dan Bismillah..

Sabtu semalam ke mana kita? Jalan-Jalan membeli keperluan rumah dan keperluan anak-anak. Salah satunya atas permintaan Wana dia suka minum KopiMin spt di bawah ini.


Apa specialnya kopi ini? Hehe... kasi iklan sikit. FYI, memang mamawana minum kopi ni aje di rumah telah hampir 10 tahun. Kalu dulu minum kopi selalu sakit kepala, tapi sebab memang suka minum kopi so, cari alternatif lain asal kopi yg sihat tanpa kafein lagi berkhasiat hingga mama ketemu KOIMIN Revel. Boleh dibancuh segera dgn air sejuk. Lebih bagus dibancuh dgn air panas semug (1 sachet) aroma nyer wallllaaaaaa.....harum semerbak satu bilik. heeeeee. Sangat sesuai utk student atau mereka yg ingin fokus berjaga malam utk study, menyiapkan assignment, tugasan sebab ia membantu mencergaskan mata dan sbg lapik perut sekiranya belum sempat breafast atau ketika waktu sangat lapar.

Kopi Sihat - membekalkan khasiat' Trace Minerals', dan tiada kesan kafein

Ia lebih lazat, lebih sedap, lagi berkhasiat. KopiMin dirumuskan dengan kopi Robusta dengan khasiat 'Trace Mineral', menjadikan ia lebih berkhasiat dan berkrim. Ekstrak mineral meningkatkan prestasi minda dan fizikal anda. Rumusan kopiMin '4 in 1' turut menggabungkan sukros krim bukan tenusu (tiada lemak). Rumusan yang unik ini memberikan bru kopi segar dan penuh kenikmatan. Berita baik kepada mereka yang biasanya bermasalah sakit kepala selepas minum kopi kerana khasiat 'Trace Mineral' dalam kopiMin menurunkan kesan kafein. KopiMin pastinya oo00MPH! Arahan hidangan: tuangkan satu bungkus ke dalam secawan air mendidih (160ml) kacau dan hidang. Tak percaya ? Cubalah., lebih murah dan lebih sedap dan lebih bermenafaat.

Sesiapa yg berminat sila guna ID ini MYKUL 720612 Norazwah Kamaruddin utk dapat harga diskaun yer. Boleh didapati di stokis berhampiran tempat anda atau di Revell HQ Pekeliling Business Centre Tel 03-40213800

Pas gi beli kopi gi plak nun sampai ke Damansara kat area The Curve. Lepas putar2 cari parking kat dlm bangunan tu, masuk jer ke dalam kodai omak aiii punyo laa ramai ughang macam kek pasar lambak. Jalan bertemu bahu, pusing sini pusing sinuun punyolah ghamai. Apolaaah di buek ramai2 kek sinuun. Rupo-ruponyo serupo ngan den jugak. Pilih pilih cuci mato terus tergoda nafsu deco deco nih. Layan jer....


Rupo rupo eh, kono tulieh sendiri barang apo yg kito nak, tulih nama barang, rak dan section bapo. pastu gi cari sendiri kat section tu. Terdongak sano terdongak sini wuuiihhh ponek somput gak memilih barang2 nih. Tak larat nak angkek suruh yo staff kek section tu amik. Bosar godang tompeknyo.


Bajet bajet kalu buleh nak angkek semuo brg cam Kasim Baba dlm cito P.Ramlee - Ali Baba dgn 40 penyamun.. Mano bulih, ghumah cam sarang merpati, sekangkang koro pun tak muek dah. Amik yg perlu jo. Study table, cermin dinding, rak buku utk rumah sewa Wana di S.Alam and utk bilik Shahran.


Kek sini la den sampai jua akhirnyo.


Memang best cuci mato kek sini. Kalu ado laei rozki dapek ghumah lobih bosar bulih maghi sini laei. Insyaallah. Amin. Amin.


12 comments:

kakcik said...

Makin bosa ghumah, makin tak muek gayo eeii... :)

MOKCIK AZWA said...

uiks.. gi IKEA ropenya Mamawana ya.. seronok tu...

Kopi Min keluaran Revell yer.. dulu2 saktif gak dgn revell, lepas tu kesibukan melanda hehehe..

Acik Erna said...

mmawana..adui ai..ikea pun tak ponah sampai ni..camno nak pilih..he he

Ibuhani said...

mamawana..hehehe...mmg leko kalau gi IKEA ni. Raso x nk balik kan.....almaklumlah mcm raso kt rumah......x byk sikit mesti ada jer benda yg dibeli...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Amboiiii..sonok bukan main bersoping kat IKEA..bila la atie nak sampai lak..hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh pg ikea rupanye... bestkan pg sana..layan deco2..

mamawana said...

Assalam kak chik

Makin bosa ghumah sonang main kojar kojar ngan cucu nanti...

mamawana said...

Mokchik Azwa, guna pakai sendiri itu Revel maaa..... sendiri punya health investment

mamawana said...

Ibuhani sweetie,

Iyolah, raso cam kek ghumah jo.. ghumah oghang ihiiikkss...

mamawana said...

azatiesayang..

cuti cuti meh laa gi Damansara IKEA nih...seronok wala tak beli apa2 cuci2 mato..

mamawana said...

Salam Baby Amana, heee... yep seronok gi sana. Beli brg2 kochik pun mencukupi, senang pikul bawak balik rumah terus.

Eyra. said...

Waah seronoknye dapat cuci mata kat IKEA! Teringin nak pegi :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...