Thursday, December 8, 2011

Me'nate ke Menatang...Mender mung?


Assalamualaikum

Bagi salam dulu. Sebelum nak gaduh-gaduh. Heeee..... Menate mung? Mende mung? Menatang ker binatang? Heipp..! Babab kang.

Dalam hujan, waktu rehat makan tengahari siang tadi, alkisahnya sampailah kami dua biji kereta ke Jalan Kolam Air, Kuala Lumpur (tak jauh dari International School KL). Maka terdapatlah sebarisan lot kedai2 dan antara celahan kedai tu sampailah kami ke Menate ni? Gapo diyo? Jom layan foto2 yg tak seberapa.....



Beef pasta pilihan hatiku. Chedapppp..... Di sudahi dengan Ice Lemon Tea juga cappucino secawan gemuk tambah lagi secawan gemuk Kopi Tongkat Ali Ginseng. Huwaarrggg, me so kenyang maaa...Alhamdulillah., rezeki Bos belanja.

Tenderloin, lamb, muchroom soup. Perggggghhh... sedap. Well done. Sayur, salad kobis cincang2 tu sedap. Kalu bagi sepinggan besau pun ku boleh korbankan.

Kita pun mencicah pinggan kengkawan rasa sana sikit, rasa sini sikit. Sebab tak nak makan steak, nak cubit2 ajer. Dah jenuh makan kambing, hari2 makan daging masa Haji kat Mekah dan Madinah bulan lalu.

Seronok nengok kengkawan makan.

Terima kaseh Bos yg baik hati. Terima kaseh Daun keladi youuu...Mudah2an panjang umur and lagi murah rezeki Bos. Heeee........ ni bukan bodek ni doa murah rezeki.


Rupanyer Steak House. Bravo. Dah kuar kat Jalan Jalan Cari Makan. Maka inilah plak JJCM ku petik2, ku klik2 hfon purba ku sbg tanda "I was Here also maaa". 9 orang makan lebih kurang RM400 ajer. Itu pun 3 org makan pasta tak semua amik steak. Ada rezeki lain kali bleh datang lagi. Sempat mama interview pekerja di situ, kata mereka cawangan akan dibuka di Wangsa Maju. Jom pi sana ramai2 lain kali. Sedap tapi berbaloi rasanya.


Wassallam.

12 comments:

sinar_islami said...

Sedapnya... :)

sal said...

sejak balik mekah,murah pula rezki yee .. kecur liur tengok yg sedap2 tu, alhamdulillah..

Acik Erna said...

wkmsallam mamawana..unik betul nama kedai tu..tapi yang penting semua sedap2 dan boss yang baik hati belanja makan..

zino said...

sedap nampak nya tu..

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my lovely mamawana:)

Alhamdulillah...rezeki...
Baik ati si boss mama tu yaa..moga makin bertambah rezeki..Amin..

:)

Nampak menu ..bestttt!

nyanyisunyi said...

Assalammualaikum Mama..
ler..nama restoran rupanya..aduhhh..meleleh air liur dibuatnya...

nyanyisunyi said...

Assalam mama..gathering tu 18 ni ahad di mussolah Dato LF di BBB...mama masuk blog Dato atau kakcik seroja untuk maklumat lanjut

luahfikiran said...

SALAM PERKENALAN,
KAMI MENUNGGU ..... DATANG LAH PADA ESOK AHAD.

akuzle ayu said...

hahahha...mmg semcm bunyiknyer...x per..yg pntg sedap n paling besh bos blanjer...kak, nk kje ngan akak gaks...hihihihiih

[PCL] said...

Assalamualaikum Mamawana...buat PCL terliur plak....

Hanis Azla said...

mengancam menu2nya.. terliur dibuatnya.. seronok jumpa akak di perjumpaan hari tu.. harap2 ada rezeki utk berjumpa lagi.. terima kasih utk hadiah yg best utk lucky draw tu.. saya suka..

gadisBunga said...

saya perasan kedai ni masa tgk JJCM haritu. sejak tu dah aim nak pegi try.

kire mmg kompem sedap la ni kan? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...