Saturday, December 24, 2011

Jalan2, bermanja2 Main Air di Tepian Ombak


Suatu hari, langit biru lagi cerah, awan nan indah aku dan kami membawa diri ke pantai. Aku selalu rindukan pantai dan ombak, ombak dan pasir, pasir ketam2 dan siput2 kecil....


Satu bilik utk aku dan kami (family kakak dan besannya), daku register 2 rumah dgn 6 bilik semuanya. Selesa dan cantik.


Minuman coffee disediakan di bilik penginapan kami yang luas.


Pemandangan dari bilik kami di Tingkat 3, Ilham Resort, Port Dickson, Tg. Biru. Batu 9, Port Dickson.


Sampai2 di pantai Tg. Biru sebelum cek in kami berkelah dulu di tepian pantai. Di bawah pokok, tikar dibentang, periuk nasi, segala lauk pauk tersusun bersama buah2an dan air sirap ais yg enak banget. Seronoknyer bersama Nenek (ibu kpd besan kakak ipar ku). Kenangan indah makan2 di sini di hiburkan dgn deruan ombak, siulan beburung kecil dan angin pantai yg segar.


Makchik dan kakchik ni ...Best lah tanam kaki dlm pasir.


Aku suka pasir dan pantai... ku tenung2 ombak yg pecah di gigi air, dingin dan panas air laut amat menyegarkan.


Kayuh jgn tak kayuh.. jangan sampai ke Indon udah....


With my sister and brother in law


Jenuh berkayuh.. awat tak bergerak2 nih.. Anybody want to join me? heheee

Well, semua orang gembira sakan, anak omak mesti nak posing meloncat loncat..Jgn marer..


Finally. We all went home happily the other day. Cehhh..berlagak skipping omputih.

2 comments:

Kamsiah said...

seronoknya bercanda dipasiran pantai....
makan apa pun sedap...kalau diiringi tiupan angin laut,deruan ombak mcm tu...

ALoNa CintamaniszLite said...

Pantai Tg Biru ni rasanya tempat yg best sket utk mandi manda kat PD tu, huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...