Tuesday, July 19, 2011

Rindulah... So Rinduuuu


Assalam,

Salam caiyang to all my readers. Jemput masuk.

Rindulah dengan you all. Hari-hari I rindu you. Bila laaa nak jumpa. Bertentang mata. You pandang I, I pandang you. You jeling I, I jeling you back. Ihiiiks... mama meroyan. kuang..kuang..kuang...

Bulan 9 , Sept. ni I nak terbang lagi. Terbang ke sini


KK. Kota Kinabalu. Nak jalan-jalan makang anging kat Kundansang, Pasar Filipino dll. Ada rezeki dan diberi kesempatan. Flight dah booking. Insyaallah. Mohon doa agar diberi kesihatan dan Alhamdulillah syukur andai selamat pergi dan balik dari sana nanti. Ini ikut trip Company daa. Setiap tahun Company bawak round satu Malaysia. Free of charge. Berangan nak shopping ikan masin, udang frozen yahooo (cewah awak tu allergic udang! Mintak ampun tak boleh nak shopping benda tu semua. Beli ajer loket mutiara ka, gelang mutiara ka pakailah sepenuh lengan nanti. ihiiiks. Jangan terlebey sudaa). Bulan Dec 2010 lalu pun kan mama gi Karambunai, klik entri lalu sini Sabah

Pasar Phillipine


Tapi ada satu lagi tempat yang sangat ku rindui.


8 jam penerbangan. Cakap laa LA ka,Paris ka, Hawaii ka, Phuket ka, Tioman ka... No, No, No....... Tak hado nyer berangan nak gi sana. Sini.......Nak terbang lagi sampai termimpi-mimpi kat sini. I teringin nak terbang sini. Klik sini entri lalu



Haaa, kat mana tu? Dah dua tahun kursus. Merayu tahun lalu masih tak dapat2. Sob3. Baru kursus dua kali, dah complain mama nih. Harap-harap tahun ni berkesempatan lah diriku sudi diterima sebagai tetamu di sana. Amin.


Ni tengah menabung lagi ni nak cukupkan dana. Perbelanjaan nafkah utk yg ditinggalkan di tanah air tidak dilupakan jua. Hmmmm.... bestnyer kalu dimakbulkan doa dan cita-citaku utk menunaikan Rukun Islam yang ke 5 tahun ini tercapai. Tolong doakan ya kawan-kawan. Seorang miskin spt saya sangat teringin hendak menginjakkan kaki menjadi tetamu Illahi. Maaf, sebelum ini pun, saya terbang sana sini itu atas sponsorship Company atau rakan2 yg bermurah hati membawa saya ke sana sini. Kali ini saya akan terbang hasil wang titik peluh saya sendiri. Sepuluh sen, dua puluh sen, tiga puluh sen, segala wang shiling singgit dua inggit, saya tabung dengan cermat.

“Dan Allah mewajibkan manusia mengerjakan haji
dengan mengunjungi Baitullah, iaitu sesiapa yang mampu dan
berkuasa sampai kepadanya. Dan sesiapa yang kufur (ingkar akan
kewajipan ibadat haji itu), maka sesungguhnya Allah Maha Kaya
(tidak berhajatkan sesuatupun) daripada sekalian makhluk”
(Surah al-‘Imran: 97)









11 comments:

sal said...

moga cepat sampai jodohnya...jodoh ke mekah..
akak pun entah bila dapt pergi..bElum merayu lagi..
bertuahlah kita menjadi tetamu Dia YE

Pn Kartini said...

salam mamawana...:)

InsyaAllah mama..bila ada rezeki..pasti dapat ke sana juga kan..:):)

Acik Erna said...

assalam mamawana..memang rindu..
bestnya dapat jalan2 kan..

secangkir madu merah said...

InsyaAllah.. semoga niat yg baik akan dimakbulkan Allah...

Alhamdulillah syukur ya kak.. mudah2an dapat menjadi tetamuNYA nanti....

mamawana said...

Assalam Sal,

Mudah2an kita terus berdoa agar segera ke sana ya.

mamawana said...

Assalam Pn Kartini,

Tq. Ada rejeki Insya allah. Jumpa di sana.

mamawana said...

Assalam achik Erna,

Rindu bercampur baur.. lebih rindu nak ziarah Tanah Haram....

mamawana said...

Assalam secangkir madumerah

Insyaallah .. ada rejeki dpt kita ke sana.

izzad b* said...

insyallah.... :)

maiyah said...

assalam..

sronoknya.. mak sy ajak gi sabah sbb tambng fligt murah tp s malas bila fkr nk bwak k.roda bagai

mamawana said...

Salam izzad b..

Thanks visiting here. Thanks again.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...