Sunday, May 15, 2011

Kenapa Jadi Malas?


Assalam, to all my lovely readers

Virus M sudah mariii... Malas menggulai, malas meng'kek', malas blogging sejak 2 hari blog unavailable. Dan pelbagai M lagi. Aiiiyoooo.

Malas macam mana pun sebab anak tekak dah terlioq nak makan laksa, hari Ahad lepas (lambat posting sebab malas) mama masak laksa. Sempat balik dari kursus Haji di Mesjid KLCC, mama beli 8 ekor ikan kembong, daun kesum 2 ikat, bunga kantan 1 ikat dll bahan. Jam 3.00 ptg laksa siap dihirup.



Hari Rabu, time rehat lari sekejap ada urusan di Tabung Haji , Jln Tun Razak. Dlm hati nak beli air Zam-Zam dan produk yg sewaktu dgnnya. Siap urusan, mama tershopping Minyak habbastussawda sebotol, minyak Zaitun sebotol dan sepasang subang mutiara dari Chantek /Habib Jewels. Dalam malas-malas tu sempat gak rembat utk menghabiskan duit. Dak, dak, dak. Chek memang suko subang mutiara, cek tak pernah ada lagi subang mutiara. Tak mahai cam mutiara Rafflesia yg Datuk Siti Nurhaliza pakai tu. Mughah jer tu below RM100, ada diskaun lagi dan dapat hadiah cupcakes dua ketoi cam dlm gambaq tu.


Chek memang suko minyak Habbas sawda dgn minyak Zaitun. Dah 10 tahun lebih chek amalkan utk makan, utk gebus kan kulit. Tak caya mai tengok kulit chek gobus (ada yg muntah kang)


Dan Sabtu dgn Ahad, chek terpaksalah ngadap pc ni sebab nak jadi pekerja yg excellence. Excel lah sangat. Sebenarnya takut kena marah kalu kerja opis tak siap. 8 jam kat opis tak cukup. Tu yg kadang2 dok ngadap pc wat kerja . Bila boring singgah lari jap jenguk blog kengkawan, jadi silent reader klik HB klik nuff sesuko hati. Chek suko kerja tu. Malas tu kena buang jauh-jauh. Shoh...shoh!

Sorry, got to go. Ada meeting Persatuan Penduduk pagi nih. Adios. Wassallam.


8 comments:

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Haritu Kak G dah ke sini. Masatu la sistem Blogger mula sawan. Hilang komen & respon sampai arini.
Kira2nya ur malas masuk dalam kategori malas berencana la kot! :)

azieazah said...

Malas tu sebahagian dari hidup. Bila kita rasa rajin, ada orang lagi rajin.

bila kita malas, ada orang laaaagi malas dari kita.

Seronok gak layan diri bermalas-malas nih.

Pn Kartini said...

Sesekali bermalas-malasan..
tak pe kan...;)

MOKCIK AZWA said...

Salam. Dalam malas2 tu..sempat juga bershopping hehehe...

oo nampak sedap laksa tu..yummyyy

Che Mid said...

sedap laksa tu.. tengah meeting tu pun teringat-ingat laksa..

wahida said...

eh betul la...semenjak blog buat hal, mood nak hapdet sgt kurang...huhu....

secangkir madu merah said...

dalam melayan kemalasan itu sempat jugak siapkan laksa yang yummy itu ye....

obat radang sendi rematik said...

kalau berusaha pasti ada hasil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...