Tuesday, April 12, 2011

Treasure hunt..Main Paintball sampai Lobammm

Assalam,

Salam caiyang semua

Sabtu dan Ahad kelmarin, bestnya dapat join Treasure Hunt anjuran MIDF di D'Muara Marine Park, Sg Hj Dorani. Mengarah ker Kapar , Sekinchan dan sebelum Sabak Bernam. Bertuah diri dapat chalet atas air laut yang berdebus debus. Tidur malam yang nyenyak dengan nyanyian ombak, aircond yg nyaman dan walawey BBQ yang sedap. Mentarang Rebus, Mentarang bakar. Nasi putih panas-panas dengan ulam, sambal belacan, ikan pari bakar, ayam bakar fuhhh semua riang ria masuk ke perut.

Pagi Sabtu jam 8am gerak dari KL melalui NKVE, Unisel Btg berjuntai dan lalu Ijoks.


Jam 9 pagi Treasure Hunt bermula di Mesjid ini. Kami sampai hampir tepat pada waktunya (konvoi dengan dua lagi kereta opismate)


Hehe... dapat juga di kedudukan Top Five (yang nombor 5 tu 92 pts shj) Dapat hamper mengandungi biskut2, cookies, nescafe, jus buah2an, periuk IKEA sebijik yahuuuu..bestnya)



Pagi Ahad ada latihan Demo bencana dan penyelamatan mangsa2 yg cedera. Yang terlibat adalah anggota Bomba, Polis, marine police, hospital dgn ambulance nya nampak real dan busy sekali. Tahniah kepada mereka yang turut serta dalam latihan itu.

Aweks2 demonstrasi bencana yg cute


Ini bilik kami...cantikkan


Pertama kali makan mentarang. Marvellous.



BBQ dinner...di hiburkan dgn slides Treasure Hunt siang tadi, charade games dan penyampaian hadiah2 menarik.



Peserta konvoi 3 kereta. Di garisan mula Treasure Hunt.

Pagi Ahad, depa dok main paintball sampai lobam2 bertanda kena tembak tembak. Its fun. Seronok sampai tak hingat nak kuar gelanggang. Nak main dan nak main paintball lagi sampai lobam. Sharan really enjoyed the games. 4 biji tembakan yg melobamkan pinggang dan lengan dia.

Aksi2 anak2 bujang mwana, komando kunun....

Saat perpisahan. Tq Sweetie Zarina. Meh polok Arab. Tq for the lovely stay in D Muara Marine Park. Billion of thanks to MIDF kerana sudi jemput kami utk family days ini. Terima kasih daun keladi, lain tawun jemput kami lagi. heeeee

Tqvm Ros, loves your lovely hair. Banyak foto2 lagi, sekadar beberapa keping utk tatapan cerita hari ini.


Wassalam. Terima kasih.

18 comments:

nelly said...

wah ..bestnya !!!

kak Erna said...

mamawana..best kan bila dapat join aktivit macam ni.
kalau menghala kesana memang jual banyak jual metarang.memang patut pun macam2 jenis masakan mentarang ada.

secangkir madu merah said...

tak pernah makan mentarang tuh..camana rupa dia ye..


enjoy sangat nampaknya, dapat main paintball lagi...

mamawana said...

Hi Nelly......

kakErna pun suka mentarang ker...

mamawana said...

Secangkirmadumerah..

Mentarang bila direbus rasa cam lala, kupang.. bleh masak rendang juga. sedap..Tu yg ada dlm gambar. Cam kupang panjang tapi kulit dia cerah putih..

Nieza said...

wahh bestnyer dapat join xtvt tu...teringat pula masa zaman sekolah dulu..hehe

Sharinginfoz said...

Tak pernah main paint ball macam menarik je

munna said...

wah! bestnya dapat join aktiviti macam ni...

eelobor said...

wah...best nyer. sekali pun saya tak pernah pegang dan guna pun bendalah nih

sal said...

amboi..
nampak meriah betul....

Abu Luqman said...

Ziarah petang..bila nak makan mentarang pulak ye..saya dulu pernah mencari mentarang..samapai pecah jari

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tadi masak lala lemak cili api..huhu tp x sesedap letak mentarang..lg manissss ;)

im ur 580 follower dear..
eppy weekend ya ;)

mamawana said...

Assalam all,

Nieza.. memang seronok nengok depa main paintball. Mwana tak main tembak2. Mwana tembak pic ajer..

mamawana said...

Welkam Sharinginfoz

Yep, kat D muara ada paintball, kalu tak silap kat FRIM pun ada game ni. Caj dia ratus ringgit, ni game org sponsor so freeee....

mamawana said...

Yaa munna,

Sesekali jom pi D Muara marine Park kat Kuala Selangor ni. Best...aning laut yg menyegarkan,..

mamawana said...

Welkam eelobor...sal..

Dah penat kerja ada masa relax kat resort tepi laut...best santai bersama family

mamawana said...

Assalam Abu Luqman..

Cari mentarang sampai pecah jari..aiyoo to that extend. Mama nengok ada pakcik tu tolak kotak kayu jln2 dlm lumpur laut dlm had luutut dok kutip mentarang ker kepah ka lala ka cam kutip duit jatuh dari langit jerr.. mesti banyak tu..

mamawana said...

Assalam Pinky momma,

Welcome welcome..anda follower ke 580 tqvm sweetie. Mwana dah lama follow pinkymomma, silent reader gak heeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...