Saturday, April 16, 2011

Contest, GA, Sempena Dua hari di Shangri La, KL


Assalam All, Salam caiyang semua

Mwana dapat jemputan utk menghadiri Konvensyen 2 hari di Shangri La, Kuala Lumpur. Hari Selasa dan Rabu. Bermula jam 8.30 pagi. Sempat dan merasa ler lalu carpet merah sebelum PM sampai. Tak macam artis pun.. jalan ajer almaklum ler takdak sapa yg notice bila org kerdil ni lalu kat kapet merah tu (den pakaian biasa ajer takdo glamour apa ka. Simple mimple, kemas office attire baju kurung yg boleh diterima pakai). Takyah cito pasal kojo, ni nak citor nak promote makanan kek situ.



My lunch @ first day - Tuesday

Raw tuna, raw salmon, suchi, oyster, kepah, siput, kupang raw semua. Makan dgn sos kicap/wasabi. Boleh diterima pewot. Telan dgn senyum simpul bersama teman2 seangkatan. Dapat bertemu teman2 lama 20 tahun dulu yoowww...dah Senior Manager ada yg General Manager, ada yg Direktor. Tabik spring arr. Depa kebanyakannya Phd, CFA, Master itu ini.... (Mwana harap anak2 laa sambung study sampai PhD. Menuntut ilmu sampai hujung hayat). Udah udah jom layan pics bawah ni...


Di Lemon Grass, Shangri La


Mentah tapi sedap. Balun ajer...
.

Nasi, asparagus, karot, black mushroom, lamb - lunch second day

Minum pagi, minum petang - Hirisan Jambu, starfruits, grapes, strawberi celup ajer kat menara cokelat tu... Food...Heaven


Free manicure for the ladies. Alamak que panjang daa...baik aku layan cookies ka semekut sana sini. Heeee......


Perhatian: Ni foto yg jadi banner (2 dlm 1) dan link kan ke nurqasehbiz.blogspot.com

Hmmm... cuba teka mwana kerja apa? Heeee.... Kalu pandai teka mwana bagi satu hadiah misteri. Satu ajer.? Satu ajer ker? Tengoklah.... Cabutan bertuah, GA, contest? ekekekekek..... secretary ka, finance officer ka, accountant ka, manager ka, admin officer ka... apaka apaka..apaka...kadang2 lap meja, cuci pinggan kat opis jugaaa. Mesti kasi nama penuh jawatan daaa.... Extra hadiah bila mencocah 1000 followers (Cehh berangan mwana nih)

Tag 3 org.
Letak foto (2 dlm 1) sbg banner dan link ke blog ni
Tarikh tutup: 30 April
Jawapan emel ka: azwanor2004@yahoo.com
Dah join habaq mai kat komen entri sini ya caiyang.
Sudi2kanlah join yer.
Di larang anak beranak kat blog, FB, family takleh join noo.



Below: With this lovely lady


Sajer nak share. Berpegang kata2 alim ulamak, " beribadat lah kamu seolah2 kamu akan mati esok hari, dan cari lah rezeki seolah2 kamu akan hidup seribu tahun lagi"


Dua hari di Konvensyen ini demi tugas. Manakala, Ibadatku, kerjaku di dunia ini tidak boleh dipisahkan... Ibadat untuk Boss kita di akhirat yakni Allah swt dan juga sbg pelaburan kita di akhirat.. Bekerja untuk kehidupan di dunia sini... agar kehidupan kita selesa dengan rezeki yang Allah swt beri kpd kita, ada dapatlah kita menolong sesama umat Islam yg kurang berada. Terus, andai rezeki melimpah ruah banyakkan sedekah... Errkk? Relevan ker dgn entri ini. Ingat mengingati. Permisi.

Sekian, Wassallam.

12 comments:

mamawana said...

PERHATIAN:

TEKA GA NI TERBUKA HANYA UTK BLOGGERS YG BERMASTAUTIN DI MALAYSIA SHJ UTK MEMUDAHKAN PENGHANTARAN HADIAH YA..

Opismate pun tak leh join. Heee.... Im sorry.

Shaqirah said...

http://qirakira.blogspot.com/2011/04/contest-ga-sempena-dua-hari-di-shangri.html

assalamualaikum.sy join.betul ke ni sy buat?jawapan emel ke emel akak.

emel:shaqirah_blue90@yahoo.com (kirah_shakey)

mamawana said...

Tq for joining Shakirah.

mamawana said...

Utk memudahkan mwana mengenalpasti jawapan/emel bloggers yg join contest ni sila beri tajuk emel spt di bawah:

Contest,GA Sempena Dua hari di Shangri La.

Tq.

kak Erna said...

kerja apa ye mamawana ni..selam ni dulu..akak ingatkan cik gu..eba ramaiu cik gu dibloglist akak tu..
kalau pandai teka kan best..

BHAIHAQI COOL said...

Makanan Yg Menyelerakn .. nyaammmnyaammmnyammm..

Sharinginfoz said...

sedapnya makanan

gigitjari said...

makanan 2 sdpp

mamawana said...

aiyaaa...takdak orang berani join ini GA ka? aiyooo.... cakap lebih banyak senang.. jawapan sudah ada dlm gambar maaa.....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ..atie dah join!main teka jer nih!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/04/contest-ga-sempena-dua-hari-di-shangri.html

Email:azatie_sayang7071@yahoo.com.my

Kak Rosaliza said...

assalam mamawana..nk join tapi tak tau nk teka la

gigitjari said...

dah join dah

ni link

http://slight-fat.blogspot.com/2011/04/contest-ga-sempena-dua-hari-di-shangri.html

tq ye ^^

p/s: dh email dh jawpn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...