Sunday, January 9, 2011

"Saya Blogger Kuala Lumpur"


Assalamualaikum dan Bismillah.

Salam hormat semua pembaca budiman /bloggers sekelian. Terasa nak join segmen ini dari Blog Pilihan malaysia


Apa yg menarik di KL semua orang dah tahu macam2 ada. Shopping2 kat KLCC, Mesjid Negara, Bgn Bersejarah Sultan Abdul Samad di hadapan Dataran Merdeka, Pavillion, jom layan foto2 yg kami snap semasa ronda2 KL 2-3 bulan lalu.

Selama 20 tahun bermastautin di KL sekali dua ajer menjejak kaki di Dataran Merdeka menikmati keindahan malam Bgn Sultan Abdul Samad. Lalu, singgah di Mesjid Negara, KL.

KLCC wajib singgah, terutama Tarawikh kat Mesjid Asy-Syakirin.


Ruang legar Mesjid Asyakirin. Jauh jauh berjalan, penat2 shopping jom ler singgah sini istirehat . Meriah terutama suasana Tarawikh. Syahdu dgn pelbagai umat singgah solat kat situ . Maher Zain pun singgah solat kat situ.. (ader ler kut...,tak pernah jumpa puun.....hehehe)



Baru pengenalan diri. About me? Just an ordinary loving and caring mum.
Nama Glemer : Mamawana, seorang Ibu Mithali (ihiiikkks) mempunyai sepasang anak (yg sulong di UiTM dan seorg di Sek. Men.)
Facebook : Azwa Kamar
Tinggal : Cheras, KL

Ada lagi, Tugu Negara, Kuala Lumpur, layannnn...


Dari KL boleh ziarah I-City Shah Alam. Senang jer nak gi I-City opposite UiTM Shah Alam tu.



Orang tak tanya pun tapi, nak share sikit ceritera kampung halaman saya.



Kampung saya best macam2 ada. Ada bengkel2 pasu, labu, periuk belanga , peroyok tanah. kebun deroyan sana sini.... orang punya laaa....sendiri punya kubun..sekangkang kera ajer. Ada Muzium Pasir Salak, Maqam di Raja Perak pun banyok kat laman rumah kemer. eeeeiiiwwww...... jom ler singgah kg saya.


Itu ajer. Sekian. Jemput jenguk2 lagi ya kat sini.

Siaran Blogger KL hari Isnin yek?

24 comments:

EkaWeird said...

sy blogger KL gak..

~~zAnAfAhMi~~ said...

nape baru pengenalan? mamawana kan dah lama berblog?
akak dari Kajang ke Sabah, lps ni tak tau plak ke mana...

Kamsiah said...

saya blogger kedah hehe...

ummu said...

assalamualaikum mamawana
yalah,kan akak dah lama dalam dunia blog ni?masa saya bedridden dulu, rajin saya jenguk blog akak ni.best macam2 ada cuma kekadang je komen sebab tangan ni tak berapa kuat nak menaip.enyway goodluck ya kak.
dan terima kasih atas perkongsian maklumat dari akak.
Bicara Hati Ibu
Jurnal Kehidupan

:Cikgu Akim: said...

nice~

ok menjawab soalan mamawana..kalau nak tengok BE ke ME ke bukak ja akauan nuffnang bahagian earnings k..

lagi satu..Mamawana hanya akan nampak ruangan BE n ME bila mamawana dpt BE..so skunk ni tak dpt ag ada satu ruangan jela iaitu campaign..

mamawana said...

Salam Ekaweird

welcome...thanks visiting mama.

mamawana said...

Salam Zanafahmi..

dah lama berblog...2009... 10 tahun dulu zaman gila chatting... oh dimana teman2 chatting ku semua.. seronok gathering kat Cameron Highland, kat PD, kat Genting... best woooo

Now love blogging and FB cos my kids all FB and blogging. need to intai them. What are they doing right now. Along along... skype pls..

mamawana said...

Kamsiah caiyang..

kedah tu ada gak datok oyang mwana dari kedah... anybody knows Wan Md Saman?.. cucu cicit sini mariii

mamawana said...

Cikgu Akim

Tq...Tq... patut laa earnings 0... bawah 50 hinggit lagi..huhuhu

mamawana said...

Ummu...

Ingin tahu juga, bedridden sakit aper tu? Doa ikhlas mwana Semoga tabah dan cepat sembuh.

ieda said...

salam kenal
hahah akak blogger pahang :)

mamawana said...

iedaaaaa..... kenal kenal cakkk..

ashra said...

salam mamawana..saya duk selangor,tak kira la ek org KL.hehe..tp,org selangor yg dekat2 area KL,mesti ngaku org KL kalu ty dari mana?? hehe..

aMyErInAiMiE said...

Nk jwp soalan mama at my blog....Cara wt sticky post ialah; lps anda publish entry GA ni, korg edit blk. Kt "edit option" yg bwh skali tu korg tkr tarikh n masa pd tarikh n masa yg sy nk tu. Pastu tkan publish.nescaya menjadi!;)

Http://eringilegambar.blogspot.com

JAI said...

Wahh..tukar nama bloglah kak..hehe bloggerDj...hehe

MOKCIK AZWA said...

Salam mamawana,

sangat kreatif la..dan rajin hehehe..mokcik ni suka baca entry orang tapi tak reti buat entri menarik macam ni..hehehe, malas pun iye huhuhu..

good luck mamawana

sal said...

hai mamawana..
cantik pic tu dan clear pulak..dah senang mamawana nak jalan2 sebab anak2 dh besar panjng..happy-happy selalu..

mamawana said...

ashra welkam welkam..

KL n Selangor..p mai p mai tang tu gak...almaklumler berjiran hehehe

mamawana said...

aMYErine..
Tqvm for sharing the sticky post info. Insyaallah nanti mama cuba try test...ihiiks

mamawana said...

JAI..

Tukar ka? Blogger DJ...ihiiks

mamawana said...

Salam caiyang Mok Cik Azwa

Bila anak2 ada jer rajin berjln. Bila kaklong balik ka UiTM start laa mwana tercongok dok umah.... makan tidur..blogging ...ihiikks

mamawana said...

Assalam Sal...

Kena happy happy kan diri selalu. Walau seribu dugaan mendatang kena maintain happy.... alhamdulillah anak2 dah remaja (dulu2 kan penat bersengkang mata, kena bangun malam nyusu dan tukar pampers depa). Now, dugaan zaman remaja depa lak. Kena intai, kena escort mana depa pi, apa depa buat. Tak gitu...Terus , kita pun kena remajakan diri kembali. Syoknyerrr...ihiiiks

CiK PuaN NeTTY said...

i tag u..

http://skyjuicemyself.blogspot.com/2011/01/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

Idalara said...

Salam mama..
iada ni blogger selangor kot wlupun anak jati melaka..sebab duduk dn cari rezeki di selangor..

menarik betul tentang mama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...