Thursday, January 20, 2011

Lawok Lawok : 2 Jam 2 Keping Roti Canai



Assalam dan Bismillah,

Malam semalam dah set mind, org lain sibuk gi Batu Caves Thaipusam, mwana nak gi jogging, nak exercise, nak main kejar2 dgn anak mama dan nak main badminton dgn anak mama. So, lepas subuh gerak ke Tmn Alam Damai. Vrooommm....vroooom... kalu ada bloggers yg jogging sama kan best gak mengeratkan silaturrahiim. Buka minda, buka hati, riadah janji sihat.


2 jam kat Tmn, berjurai2 peluh


On the way back hampir jam 10 pagi keta ni melencong ke Mamak Corner. 2 Jam Kuarkan Poluh Pekena 2 Koping Roti Canai setiap sorang. hihihi...... cover balik lemak yg hilang. Camner nak slim... pastu balik pikir2 nak masak apa harini.


Ni my feberet, kalu tak siakap 3 rasa, bawal sweet sour, sambal ikan bilis ka, tenggiri goreng sambal. Masak hari2 pun takpa, makan hari2 lauk ni pun takpa. And sayur tumis air ka, sup sayur ka, sup tulang hari2 pun tak pa. simplekan.

Seminggu sekali buat kek. Dah terbiasa sejak zaman bujang suka benor kek belang, kek oren, kek cokelat, cheese kek. Tapi tak lupa perut Melayu, tetap suka nasi goreng, cekodok bawang , cekodok bilis, cekodok sayur, cekodok nasi ka spt di bawah...


Raya tak raya, bila tiba hantu rajin selang sehari wat cookies nih.


Akhir kalam, tekan2 keyboard...sepatah dua kata dari mwana:

Amal ibadah membawa ketenangan
Kalau maksiat hidup tak tenang
Allah beri kekayaan jiwa berpanjangan
Keberkatan dan jua ketenangan

SELAMAT BERAMAL



7 comments:

Chik Att said...

salam...

sama lah ngan kita ...
joging tak ke mana pun...

melantak yang lebih .....

azieazah said...

MAMAWANA, kalu setiap minggu dapat jogging, makan roti canai 2 keping pun takpa. Baru balance.

wahhh rajinnya dia buat kek.

azzey said...

Saya pon mmg sker cekodok...

mamawana said...

Chit Att...

Kita Kena slow down melantak tu... ihiiikks

mamawana said...

aziezah

yahuu...hari ni tak lunch. Masak nasi masak sup cendawan, ayam goreng seketul lunch kul 6 ptg terus dinner gitu.

mamawana said...

Assalam azzeyy..

Kita geng cekodok...

Anis izyan Abd Rahman said...

hhahah
im always this way!!
haha
rasenyer kalo kkire kalori , yg tambah lg bnyak dr yg kurang~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...