Thursday, January 13, 2011

25 Random Facts About Me, I tag U and about Us

Assalam,

Mwana di tag oleh Cik Puan Netty. Syarat2nya... Jom...


"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."


1. Like makan nasi putih panas2 with sambal ikan and sup sayur.

2. 10 years ago addicted to chatting,. now not addicted to blogging but I like blogging. (sorry...tercakap Jawa lak ihiikkks)

3. Like ikan pari but cannot eat ikan pari cos allergic.

4. cepat mengalah dengan orang lain especially kwn2 sebab malas nak gaduh....sama ngan Cik Puan Netty ...hiiiiii...wat koring tekak jo kan kan kan....

5. Suka senyum2, pastu suka gaduh2 pastu wat muka kerut2 then comel2 balik ayu ayu semula.ihiks. Exercise muka....

6. Dah yatim piatu... arwah ayah p 29 tahun lalu. Arwah emak pi 6 tahun lalu. Sob3...Al Fatihah.

7. tak suke orang hipokrit depan cakap lain belakang cakap lain. Sama laa tu dgn Cik puan netty yg tag saya .....ada chemistry

8. Malas baca majalah gossip murahan artis ...buang maso den jo

9. Malas berlonggok longgok pok pek tepi citer hal orang, lebih baik dok dapur masak and makan2

10. Malas nengok citer hantu omputih kat panggung...masa kecik dah biasa masuk kuar panggung segala macam citer e.g. Dracula, Exorxist, .. muak dah.

11 Pernah termasuk panggung silap citor koling ...ingat citor hindustan

12. Pernah kayuh basikal laju2 menggeletak sebab di kejar anjing 3-4 ekor dalam estet getah.

13. pernah diragut sampai terlentang terluka kepala terhantuk kat jalanraya. Cisss bedebah punya peragut rugi RM1000 lebih

14 Pernah tersilap masuk ke wad gila...walhal nak ziarah sedara kat wad neurology/leukimia.

15 Masa bujang pernah ada mamat India nak serius ajak kawen. Nahi...nahi...nahi..

16. Pernah salam dgn Dr Siti Hasmah Cik Det masa saya menang Cerpen Utama Remaja-Hadiah Satera Utusan Public Bank 1987,

17. Suka senyum kat kucing jumpa anak kucing senyum,. jumpa bapak kucing senyum...jumpa kucing bunting lagi senyum.. But Im allergic to cats. eeeeuuwwww...

18 Tak suka orang cakap nengking walau pun bergurau. Tak lawok punn.

23. Suka nengok baby...tak kira baby negro ka, baby india ka, baby China ka, baby arab ka...mudah jatuh kasih pada baby

19. Suka nengok wajah orang tua yg kedut seribu, rasa cam banyaknyer dan mesti org tua tu kaya dgn seribu satu kenangan...dan dia pung takdak gigi, . Bila dia gelak mesti lawaaa sesangat.

20. Memang tak suka anak2 koang ajao tak kenang budi sampai anta mak bapak gi umah orang tue.

21. suke bende yang murah tapi nampak branded even pasa malam pun takpa heeee sama ngan Cik Puan Netty...bukan copy cat arrr.....jom g Bandung shopping kat sana ...

22 suka jogging pagi2 kat Taman

23 Suka tulis sajak/puisi conteng2 kertas

24 Tak suka org suka berhutang dan tak bayor2..ngelat liat nak bayar.

25 Suka tengok langit, laut dan taman2 bunga...sebab dlm hati ada taman...ihiiiiks

So, now nak tag 25 rakan maya, suka suka aje . Sessi Taaruf.



Haaa...Tu dia mwana dah tag and promote rakan bloggers. Beresin tugasannya... Cepatin.....yuk
aaayuuukkk.............Permisi. Assalam.

Jangan lupa join GA mamawana tu. Ada masa lagi sesaper yg belum posing gambar and kata2 lucu. Nengok kat sidebar. Cepatiiin.


12 comments:

kak Erna said...

salam mamawana..banayk yang sama..
dapat juga tau tentang mamawana kan..

ieda said...

salam .. thanx taq kite .. heheheh banyak nyerr huhuhuh :)
jenuh bina ayat nie hehehhe

mamawana said...

Salam kak erna...kita sama ...kita sama ya.. yey...yey..

Cz Aina said...

huhuhuhuhuhu..
tag yg sangat comel..

EkaWeird said...

thx tag ika... tp ika da jawab la tag ni.. http://iekapelik.blogspot.com/2010/11/identiti-seowg-blogger-aku-sudah-hilang.html

Idalara said...

mama mcm tau je..kalau tag ida mst tak boleh jwb...lebih2 lagi sejak netbook kena curi ni...pc ni pc lama sgt slow...nk BW atau masuk blog kengkawan pn susah..tapi tetap syukur..ada juga dr takde..

wah..menariknya tentang mwana..tp yg pasti no 4,7,8 dan 9 kita sama..


p/s mana add mwana/ ida ada hntr kat emel mwana..tk dapat ke..

idalara63@yahoo.com

sal said...

selamat tag mengetag..
lucu baca entry mamawana..

mamawana said...

Salam Cz Aina..

Comel gak..

mamawana said...

Welkam Ekaweird...

mamawana said...

Asalam Idalara

O ya...yg kena curi tu yer. Hmmm... Mudah2an Ida murah rejeki dan dpt yg lebih baik. Insyaallah.

Mwana dah hantar email kat Ida. Tapi emel Ida mwana tak terima.

mamawana said...

Sal...,,

Kok ...jadi lucu gitu ya. Hihihi..ya kenangan menangis lalu kini kan jadi lucu sekali dan lucu berkali kali. ihiiks..

Itu waktu Form 1, dikejar anjing dlm estet, sgt menakutkan. Anjing2 sudah berhenti mengejar mwana pulak terbrake dan jatuh kesakitan. huhuhu

Itu waktu masuk wad gila 10 tahun lepas, bila didekatin pesakit mental...serem serem cepat2 lari cari pintu keluar wad...ihiiks...

inaku79 said...

alamak! kita pun kena tag...hehehe. InsyaAllah, ada kelapangan kita cuba selesaikan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...