Tuesday, December 7, 2010

Terbang2, Jalan2, Berenang2 di Langkawi

Salam Bismillah dan Assalamualaikum,



Salam caiyang semua. Jumaat lepas 3 Disember, kami ke Langkawi, ofis mama buat Annual Trip 2010. Pertama kali kami naik Air Asia (got to dig my own pocket money) namun Alhamdulillah ofis pun ada bagi duit poket utk ringankan expenses tmasuk sponsor penginapan dan makan2. Anak2 memang seronok. Dan mama plak rindu berhari2 tak jenguk blog kengkawan. Secara keseluruhan sangat happening. Wana teruja naik plane, asalnyer mama kelentong dia g langkawi naik bas. Sampailaa bila berada di LCCT tercengang2 dia. Hihihi...actually birthday Wana on the 7 Disember (1 Muharram). Saje bagi dia surprise. happening lagi masa dinner yg mewah, tour ke Gua Kelawar, KILIM Geoforest Park ..bukan Jurrasic Park yek, Island Hoping (Pulau Beras basah and berenang di Tasik Dayang Bunting). Happening dinner malam ke 2 etc. Jom layan...


Bangga nengok lukisan kartun Datuk LAT kat kapaiterbang Air Asia.



Ni bilik penginapan kami di Bayview .



Dinner sudah mariiiii....nyom..nyom..nyom...wonderful...superb



Rakan2 sepejabat. Wana and Sara @ iqiqzana posing (kat bawah)


Makcik pun ikut (ibumertua rakan sepejabat)


3 geng rapat setiap kali ofis trip...Sharan, Ucop and Saiful. Dinner bersama, lepak bersama, mandi kolam bersama.....
Comel2 anak2 staf.
My Bos Mr. and Mrs.Teo
Mamawana, Mama Baizura, mama Sara /Zana
Ready nak gi tour (gambar bawah). Sayangnya tak berpeluang naik Cable sbab cuaca tak mengizinkan.

Breakfast the next day.

UnderWater World....Sejuuuukk. Comel...so cute kawanan penguin2 nih.

Otter yg bijak dan mendengar arahan.



Kisses. Kiss me.... Funny huh....


Dinner malam ke dua.
Slot dancing on stage by Mrs. Teo. Saper2 pun bleh join. Mama pun dijemput naik...
Karaoke...heeeee....Dari kiri Azree Juara, 2nd and 3rd kanan sekali.
Ziarah pasar malam. Malam2 yg happening kat sini.

1st day trip ke Gua kelawar..


2nd day trip island hoping.

Nak cuba pegang belangkas....amboi dia cengkam tgn cek...


Kanak2 riang...loncat2 kehapian sebelum terjun laut. Nengok tu kelakar semua.
pangkat anak2 mama jer. Sharan pun join loncat2 nih.
Pantai beras Basah.
Tingin gak nak loncat2.
Then, gerak ke Pulau Dayang Bunting.

Best.....
yeyyy....dpt berenang di Tasik Dayang Bunting.

Splash!

Jom...terojun.....




Rasa nak terbang di Dataran Helang.

Angin kuat... punyalaa ramai orang beriadah kat sekeliling tu...





Lepas cek out dari Bayview, kami cek in kat Condo Istana pulak (own expenses) sbab nak sambung 1 hari cuti lagi. Best dpt sambung shopping cokelat kat Hj Ismail Group (shopping skit jer sbab takut kena tax nanti. Masa dtg tu dah kena RM80 youu....sedey I. Masa balik ni dah paid online extra luggage awal2. So taknak kena apa2 bayaran tambahan lagi. Wit dah habis..)


Gambar seribu lebih snap ceking sana cekang sini...lagi gambar2 di face book yek. Balik Isnin flight 5.45 ptg. Sempat ada rakan2 yg sms doa akhir tahun 1 Muharam. Thank you freng ingat mengingati...dlm flight terus berdoa menyambut awal Muharam. Ya Allah, kami tahu hidup kami singkat dan sementara. Curahkan ke dlm hati kami Iman, tenteramkan hati kami dgn menyebut dan mengingatimu selalu Ya Allah. Ya Rahman Yaa Rahiim. Semoga tahun ini dipenuhi dgn amal kebajikan supaya dpt menghapus segala dosa yg lalu. Ameen.

56 comments:

zino said...

amboi happy nya ....hehe

Katak Ijau said...

salam..
bestnye kak tgk pics gi Langkawi ni...
tetibe rasa macam nak gi sana lak..last pegi pun ujung taun lepas...

Sirah@Cyrah said...

bestnye mama gi trip... sirah doakan family mama akan sentiasa hepi dan dimurahkan rezeki selalu..^^

kak Erna said...

salam maal hijrah mamawana..
seronoknya langkawi..rasa nak pergi lagi..
tumpang gembira bila tengok gambar2 yang dikongsikan disini..

Pn Kartini said...

Salam mamawana :)

Memang best kan ke Langkawi..:):):):)banyak beli coklat sis??;)

Kamsiah said...

amboiii...hepinya dia bercanda dipasiran pantai...jeles I...

mamawana said...

Salam Zino...

cekali cekala hepi bawa anak2 makan angin...

mamawana said...

Salam katak hijau

Yeap..best rasa nak gi lagi langkawi

mamawana said...

Sirah caiyang...

tq for the doa. Semoga sirah pun hepi dan dimurahkan rezeki. Amin.

mamawana said...

Salam kak erna..

jom gi langkawi lagi... tunggu promosi flight murah Airasia...ihikks

mamawana said...

Salam Pn Kartini..

Beli cokelat utk anak2 ajer...mama tak makan manis2 ni.. dah cukup manis...ihikksss...jgn terkencing manis daaa.....heeeee

mamawana said...

Salam kamsiah..

cam tulah mama bcanda dgn anak2...... heeee... kanak2 ribena terlepas kandang.

secangkir madu merah said...

salam mamawana,

wah happy nya bercuti ramai2....

kak ina kl said...

memang best gi langkawi..suka jejalan dan shopping kat sana..

maiyah said...

wahhh.. seronok nyerrr :D

Kakzakie said...

Salam mamawana,

Amboi.... seronoknya. Kakak suka lihat photos yang mama nak terbang tu. Tak puas terbang dok berendam pulak ye. Nampak memang happy sangat....

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Wah! Mamawana!!! Meronda-ronda dan cerianyaa!!!. Suka tengok kengkawan ceria2 mcm ni. Gambar2 pun cantik2.. ni mesti ada skill photography kan?

eelobor said...

seronoknya, kat gambar pun dah menceritakan kepuasan yang terserlah

Cz Aina said...

best nye trip mcm ni..
teringin nk bwak parents berjalan mcm ni..
insyaAllah rezeki dr Allah siape yg tahu...
mgkn nk bawak ke sabah...
entry yg menarik..
riang2 mata sy melihat gmbr2...

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Enjoy sakan! Selagi berpeluang! :)
Betul. Nanti bila dah pencen & ramai saudara serta kawan pula sudah pergi, kita akan merasa kita terhambat waktu.

mamawana said...

salam caiyang secangkir madu merah

Memang every year opis wat Annual trip utk staff n family. Memang seronok...amik peluang enjoy ..

mamawana said...

Kak Ina KL ..

Len kali bloggers jom wat trip gi Langkawi...best

mamawana said...

Salam caiyang maiyah

Seronok bila bersama anak2 g trip...

mamawana said...

Salam caiyang kakzakie...

Tu yg terbang2, berendam2..heeee. memang dah lama ngidam nak terjun kat dlm tasik Dayang Bunting tu...hepi sgt.

mamawana said...

Salam caiyang Miss Mirror

Photographer tu anak mama - Wana UITM, Dip. in Photographer, Sri Manjung. Perak

mamawana said...

Salam eelobor and Cz Aina..

Ambik kesempatan relax and enjoy. Dua minggu sudah mama baru balik dari Sabah. Sabah pun sangat best coti2. Mama gi Karambunai, Sabah opis hantar ke sana. Posting blog yg lalu.

mamawana said...

Salam DDrFauziah..

Bawak anak2 and bertemu ramai family teman2 memang menyeronokkan. Gathering yg best.

zai said...

Salam mamawana..

Bestnya jalan2 makan angin ni...dah g langkawi tapi terasa mcm nak p lagi nih....thanks for sharing the awesome moments with family ni..keluarga bahagia dan ceria...alhamdulillah..

Idalara said...

salam mama
teruja betul tguk ambar2 yg mama amik ni..aduii...bilalah nk g langkawi lagi...bnyk mama borong coklat tak..

kakpah said...

seronoknya.. kakpah juga yang tak jenjalan kemana ni. jeles la pulak..

pB said...

seronoknyaaaaaaaa

Hunny said...

Mamawana,

Ada coklat untuk saya??

JAI said...

Uihhhh..first time masuk blog nie..perghhh cantik,menarik nie..salam ziarah dikembali mama..ok dah follow u...hehe

sal said...

wah..enjoi betul..selamat bercuti,moga-moga mencurah2 ilham nak menulis..

Ummu Ammar said...

Tengok gamabr mamawana ni rasa cam teringin sgt nak ke Langkawi.. percaya tak yg saya belum pernah jejak kaki ke sana lg...hehehe

Echa said...

waaaaa.. seronoknyaaaa pegi jenjalan langkawi... terjuk tiruk tu yg tak tahan.. bila la nak sampai langkawi ni...

sahromnasrudin said...

as salam mama...meriahnya trip to langkawi tue..tahniah!!!

Sitisifir10 said...

brrrpp...kenyang tgk gambar langkawi kat sini...saya share ek http://www.facebook.com/pages/Malaysian-Mom-Bloggers/113479622052402

MIRAEOna said...

sedapnye makann dye ekhekeh...
wah! bestnye g langkawi!

mamawana said...

As Salam Zai..

windu kat Zai...

mamawana said...

Salam caiyang Idalara...

Cokelat adala skit2....mai la umah mama makan cokolat

mamawana said...

As salam kakpah..pb..hunny

Mai umah mama, leh makan cokolat...

mamawana said...

Sila sila jemput masuk Jai..sudi sudikanlah jenguk2 sini

mamawana said...

As salam Sal...

Rasa nak gi Langkawi lagi...jom p sama2...hiiii

mamawana said...

Salam caiyang Ummu Ammar...Echa..

Ada peluang jom kita bloggers wat rombongan gi Langkawi...ihikks

mamawana said...

Salam sahrom

salam caiyang sitisifir... mai mai lai lai....

mamawana said...

As salam MiraEona

Best...best....ramai2 gi Langkawi. The more the merrier.

misz nana said...

bestnya :)

cikgu isza said...

lama tak gi langkawi..
memang rindu nak jejak kaki di sana..

♥ manje ♥ said...

salam mamawana

enjoy kita tgk gmbr2 kat sini
ni yg buat lg tak sabar2 nak ke
langkawi thn dpn... (^_^)

mamawana said...

salam misz nana

Ni kembar miss nina ke? ihikks...kita enjoy cekali cekala..

mamawana said...

salam caiyang cikgu isza..


10 tahun lalu mama pernah gi Langkawi, skrg dah hebat pembangunannya...

mamawana said...

salam caiyang manje..

Gi Langkawi , kalu berkesempatan pergi setiap ceruk, baru best n happening. Itu pun tak sempat gi Makam Mahsuri dan Cable Car. shopping pun ala kadar jer. budget heeee...

ALoNa Cintamaniszlite said...

mama satu ofis ye ngan zana..hehe..baru je tau, ngee..betul lah sy ni!!

Owh..dok bayview aje..senang ler nak soping...kira tapak aje, ngee

Gambar mmg happening...syiok!!

Langkawi..mmg tak jemu gi..ngee

mamawana said...

Assalam Alona..

Ya...sebumbung ngan zana. Heeee..... selalu main nyakat nyakat...

Sya Isya said...

Wah! Bestnyer bercuti. Langkawi memang best, kan. Sya pun pernah ke sana. Sangat best. Terliur lah tengok gambar2 makanan tu. Nampak sedap je...

p/s: Nak ajak join contest yang pertama Sya anjurkan ni. Silalah join, ya.
http://syaisya.com/2011/03/contest-teka-umur-sumayyah-oleh-syaisya-com.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...