Tuesday, December 14, 2010

I-CITY Here we come...


Al Galey la geja...zindagi heysaffel hessunahaaa....la la la la la......errk...mimpi itu lagu citer hindustan. Bukan Hitrik Roshan...itu gambar anak dgn emak daaaa. haissshhh..merapu meraban...Back to normal.

As Salam dan Bismillah. Dah berbulan2 kami plan nak ke I-City ni. Baru semalam Isnin, 13bDisember, berpeluang menjejak kaki ke sana. Jom Layan. Cantikkk...menarik memang de Bomm. Otw, hujan renyai2, trafik jem but still moving orait laa tu gerak cam kura2. Jam 5.30 ptg sampai ke I City.


Rasa cam kat Negeri China jer. Tunggu salji tak tuwun tuwun....



Ni hao ma.......hao...kalu itik tu bley berkata2 itulah agaknyer pembuka madah dating sang itik.



Gggrrrrr.....ader ghimau


Ada baby elephant ngan mak n ayah dia.......

Kuda ku lari gagah berani...

ecececehhh...anak dara posing


ziraffe...
Cheeeseeee.......Caakkkk.......

kwek kwek kwek......kwek mambo....

Cute panda....
Daun maple ni leh wat ulam takkk......ihiiikkkksss
Lari dari sepokok ke sepokok posing cam dlm citer hindustan...tak tukar baju jer..
kalu tak bleh habis satu lagu....ihiiiikkss


Penat main kejar kejar duduk jap cini.....




Emak pesan, gi mana2 jangan lupa singgah...

No worry mama.....calling asar, mugrib, isya.....



Lastly before going to I City, nak tempek kat sini gak. Bekfast pagi2, monung sano monung sini nak makan aper yek? Maggie jer heee...vegetarian maggie mama campur lagi baby carrot and brocolli, slurpp...slurpp



Jumaat 10hb, after office hour sempat, mama bawak anak2 gi makan pizza guna ticket hotlink RM15. Ada 3 keping tiket pizza +RM1 tu, so dptlah 3 biji pizza, plus salad dan soup 3 mangkuk.

hehe...jimat guna ticket hotlink tu RM1 for each pizza, plus 3 bowl of soup, salad and drinks tak sampai RM30. Ok ler tu. Alhamdulillah....Mughrib and Isya kat tingkat 5 Pavillion


Sekian, terima kasih sudi singgah. Sudi2kanlah komen mesra2an. Dont be sad, no emo emo, open your heart, open your mind, be positive, think positive and act positively..
So kita enjoyyyyyy......Ma assalamah.

47 comments:

kakcik said...

iCity tu nampak cantik bila malam, kan?

Wah... anak beranak ke tu? Macam adik beradik je.. :)

nur said...

bestnya jalan2 kat i city.. lum penah g lagik
ALL IN ONE

Abd Razak said...

Salam...

Dah pegi tempat ni memang cantik pada sebelah malamnya..

kak Erna said...

salam mamawana..nak pergi jugak..dah berbulan2 berjanji ngan anak..tapi tak lepas lagi ni..

Ummi Humaira said...

salam mamawana...

ummi lum pernah singgah di I city lg .

Kakzakie said...

salam mamawana,

kalau dah mama tersenyum lebar, apa lagi anak-anak. mesti syok... dapat makan pizza lagi lepas tu.

cantik dan menarik paparan gambar2.

JAI said...

Memang best I-City nie bila pegi dengan family..uihhhh..laparlah pulok..hehe

Mama kena TAG tau..hehe

kontest eyriqazz
http://www.teratakarmo.com/2010/12/giveaway-haven-restaurant-cash-voucher.html

Pn Kartini said...

salam mama..:)
Uiishh!!cantikkk menarik tertarik nihh..hehehe

sahromnasrudin said...

as salam ziarah..anak dgn mak tue mcm adik dengan kakak la....tahniah!!!

wahida said...

salam mama...cantiknyer gambar...pakai DSLR ke? jeles la tgk...
err, thanks drop by my blog, nape x follow sekali? x pe, biar saya yg follow dulu...nnt follow me back k!!

mamawana said...

Assalam kakcik..

ya, memang cantek dgn pokok2 berlampu pelbagai warna tu....cantik sgt...

mamawana said...

Assalam Ust Razak..

Siang cantik...malam lagi cantik dgn cahaya lampu2...

mamawana said...

Salam caiyang kakerna..

Jom...mama nak pi lagi, Ahad ni Insyaallah. Nak bawa anak2 buah plak.. kasi depa seronok.

mamawana said...

Assalam Ya Ummi Humaira

Jom pi I City, gi ramai2 baru seronok.

mamawana said...

kakZakie..

P sebab anak2...heeeee,,,seronok dgn karenah depa posing sana posing sini.

mamawana said...

Salam Jai..

Mama kena Tag...heeeee...nanti mama pi tengok eh...jenguk2 tag tu yer..insyaallah.

mamawana said...

Salam caiyang Pn Kartini.,

Seronok bawak anak2 pi I City..budak2 suka bentuk2 haiwan kat zoo tu. Ada lampu lagi...

mamawana said...

Salam sahrom..

Anak ngan omak cam adik dgn kakak, iyoko? heeee....awet gitu selalu...

mamawana said...

Salam wahida...

Mama silent reader then tinjau2, segan nanti follow mollow gak...heee thankz

New Hope said...

langkawi ke ni? fuhhh

RAHSIA JIMAT MINYAK

Kak Anie said...

Salam mamawana... I-city tu... akak yang tinggal shah alam pun tak sampai lagik...

Kamsiah said...

mama..dah lama dok merengek ajak hubby pi sana jugak hehe...bz memanjang..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tak pernah nmpk I-city versi siang.. ni la first time.. cantik!

Seronok kan bila anak2 dah besar2, boleh jd kawan.. I pun tak sabar nk tunggu si bujang I besar..:)

ALoNa Cintamaniszlite said...

cantik2 gambarnya mama...tambah2 pulak kawasan tu pun mmg cantik...bertambah2 laa cantiknya..hehe

sal said...

Wah seronoknya awk..sama2 bergaya anak dan mak..happy holidy

Zaitun said...

Walaupun dekat masih belum berpeluang,konon nak pergi beramai2 dengan kaum kerabat.

mamawana said...

Assalam New Hope

Tq sudi bertandang. ni kat I City Shah Alam

mamawana said...

Salam kak Anie

Awat tak habaq awai2...bleh pi sama2 ke I City..

mamawana said...

Salam caiyang Kamsiah

Pujuk2 lagi jgn tak pujuk..Sabtu ahad ni leh gi...Sampai hujung bulan ada banyak gerai2 jualan makanan, permainan kanak2, baju tudung pelbagai fesyen. Molek gi sekarang meriah ada kemah2.

mamawana said...

Salam Miss Mirror..

Anak2 besar, yg tinggi tu 6 kaki tu baru Form 3 naik Form 4...

mamawana said...

Assalam Sal...Zaitun

Yes tempat tu cantik. Bawa anak2 mesti depa seronok lari sana lari sini.

kakpah said...

kakpah belum penah pegi. dah tua-tua ni malas plak nak jenjalan malam-malam kat tempat2 macam tu.. ish.. nampak seronok jer..

Citarasa Rinduan said...

salam mamawana

ayu kan, tak pernah pi..pernah lihat kawan2 posing...disana

bagi ayu kalau ada kamera mmg sesuai..ada kenangan..
yang paling nest, mama siap ambik pic waktu siang...nampak sungguh kecantikan pada waktu malam sahaja

roha said...

Salam.
Comey la gambar-gambar yang ada kat sini. Boleh join tak? hihihihi...

mamawana said...

Salam kakpah,

Awat lak tua tua malas nak jenjalan tempat2 kat situ....Seronok bawa anak cucu, ada gerai makan2 minuman, gerai jualan brg mainan, kain baju, tudung fesyen uptodate...semua ada, boleh wirid baca yaasin lama2 dlm surau tu...heeeee

mamawana said...

Welkam citarasa rinduan..

Siang tak ramai orang sebab mama gi hari bekerja (Isnin) mama coti, malam baru nampak seri, baru gerai2 kemah jualan dibuka.

mamawana said...

Welkam and Assalam Roha..

U r most welcome here. Tq sudi join. Jom gi I-city lagi...posing2. ihiiikks..

kakchik@ella said...

Salam Kak wana,

saya pon penah gi ICity tapi waktu mlm je. cantek sungguh lampu2nya, kn.

UglyPooh said...

kitorang pegi mlm hari tu...cantik. kalerful..hehe.

pizza tu sedapnyee...

Ogy said...

lawa jugak i-city pergi siang ari pun..

**ameklah award tu..jgn memalu..

mamawana said...

kak chik ella...


Cakkk....thkns for dropping by.

mamawana said...

assalam Uglypooh...

welcome...

mamawana said...

Assalam Ogy..

Nanti mama mai amek award...caiyang Ogy.

Idalara said...

salam cayang mama..
ida msh tak berpeluang bawak anak2 pegi i city..sbb tkde kenderaan...best sungguh nampak..

Yan said...

Salam kenal

I City ni belakang umah je. Tapi sampai laaa..tak penah sampai..Kena g gak lah lepas tgk gambar u ni

mamawana said...

Salam caiyang Idalara...

I-City opposite UITM mungkin kena salin2 bas dgn teksi ada ...

mamawana said...

Assalam Yan,

I-City belakang umah jer. Wah best nyer. Lain kali mama gi bleh jumpa Yan. ihiiikkks....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...