Thursday, December 30, 2010

CaTaTaN LoQmAn HaKiM

Assalamualaikum



Share dari blog Logman Hakim

Cara nak join segmen ni cukup mudah..Jom tengok syarat2nya~
1)Buat Entry bertajuk"SEGMEN JOM BERKENALAN"

Hadoooiii...dah tua tua ni nak berkenalan lagi....hohoho. Setakat ni pun dah ada 40 kawan and jiran2 yg dok bawah flat umah, 40 jiran duk kiri umah, 40 jiran duk kanan umah, 40 jiran dok atas umah...kehkehkeh.. Tahu muka ajer nama2 jiran tak hingat. Jumpa sonyum. Jumpa sonyum cam kat blog nih ada 300-400 lebih followers sonyum kat shout box and sonyum kek komen ajerlaaa...iyoo. Jom tambah laei kenalan. Tambah sedaro dan eratkan silaturrahiim.

2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry ni~ kata Loqman Hakim

3)Jawab 7 soalan berikut:
- Saya seorg ibu mithali (heeee....itu cita2 saya sebab suka dodoikan anak dgn zikir2 munajat, anak tak solat mama babab...jgn mencik nok)

-Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
Lahir kat Ganu, leh speaking Ganu, speaking Nogori, speaking Perak, belajar alif, ba, ta, mengajar alif, ba, ta, mengajar tuition tapi skolah tuition tu kaput tak bayar gaji cam tobat tak nak ngajar kat tuiition centre dah. Sambil belek2 degree and deans certs yg pernah ku terima.....sambil selak2 muqaddam ajar ngaji leh gak ek...

-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
Blog mama santai, umum, ada resipi, nasihat, cerita ceriti, kesah2 syahdu, sajak puisi kubur (serem serem gitew) kisah rindu, bla bla bla... sudi sudikanlah visit blog mama Nurqaseh

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?

Blog orait asal memberi menafaat dan jauhi petnah. Dosa taw...emak tak suka.

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

Belajar rajin2, wat blog elok2 yg simple yg bermenafaat yg ingat mengingati, tapi priority fokus on yr study bagi student/remaja, blog, blog jugak semayang jgn miss... kan dah kena leter...heeeee

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

Uniq? Aper yek? Nothing special...just follow me and I follow you back. Dah jadi follower pls respect each other.

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

Sampai bila2 selagi ada mood. Dulu citer2 nak wat novel tapi tak kesampaian so jadi penulis blog santai ajerlaaah.

4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..


5) linkkan entry anda ke ruangan komen...maseh

6) Tarikh tutup sampai 3 Januari 2011~kata Loqman Hakim


5 comments:

maiyah said...

moga berjaya ;)

:Cikgu Akim: said...

suka baca sumer jawapan..semoga segala cita2 dihati tercapai sempena tahun baru ni!

kalau rajin jemputlah ziarah blogger segmen jom berkenalan di blog saya..

salam perkenalan dri saya bakal guru SP n Biology!

pss:nak usha2 resepi kat sini selalu boleh..ngehehhe

mamawana said...

Salam caiyang Maiyah...

Sama2 berjaya. Tq.

mamawana said...

Assalam Cikgu Hakim

Welkam welkam. Ahlan Wasahlan. Syukran.

Hunny said...

Thanx tag saya.. Insyaallah saya cuba..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...