Tuesday, November 16, 2010

Terbang di Awan Gemawan - Karambunai, Sabah

Salam dan Bismillah



Rindu nak blogging. Dah jodoh dan rezeki, Jumaat kelmarin mama terbang menghadiri Investment Forum di Karambunai, Sabah. A Big Thank to my Bos krn recommend mama pergi sana. Walau pada permulaannya agak keberatan utk pergi tapi alhamdulillah segalanya berjalan lancar sekali. Jom layan perkongsian foto mama, sekadar yg ada. Banyak foto2 mama ada kat camera rakan2, tunggu depa emel jer kat mama. Esok2 bleh insert foto pada siri2 mendatang.
Ini semasa penerbangan pergi. Dapat duduk tepi tingkap.


Mama sempoi.



Tempat golek2



Cantik bilik ni.




Toilet bowl...tempat cari ilham...ihiikkksss





Selepas forum sehari suntuk, Sabtu sempat gi shopping sekejap kat Filiphine market dan Novotel tempat jual pearls (Jamilah Jewellery).


Ada jugak beli sebiji dua brooch, gelang mutiara sbg cenderhati pd kakak dan rakan2.
(Ada yg mengirim)




Terpesona melihat kilauan mutiara dgn pelbagai reka bentuk.


Mama nginap di blok Angsana. Dari blok ke Lobby dan ballrooms senang naik buggy. Walau dekat jln berpoluh juga.


Santai2 di tepian kolam renang. Breakfast, lunch, minum petang dan dinner ..lovely. Bekfast lebih suka makan poridge, bread and butter.



Lunch bedal nasi puteh dan sedikit mee goreng. Nak rasa mee goreng Sabah plak.


Breakfast pagi Ahad, waffle, roti, mushroom, red beans



Gala Dinner suka makan rojak ayamm, sushi and Salad, cam kat atas nih.



Subuh awal pagi, cerah skit mentari mama terus snap suasana pemandangan indah kolam dan padang golf dari balcony, bilik.

Makan omelette yer... kalu kat rumah tak pernah ratah telur goreng cam ni. Selalu makan dgn lauk pauk.


Menu bekfas.


Atas ni plak menu dlm flight ke Sabah, nasi beriani, tembikai, honey, feraro roche



Suasana kat pasar Filiphine. Kat sini kena pandai bargain. Penjual memang ramah mesra tapi ada juga yg tarik muka bila kita mintak discount....


Sempat beli ikan masin terubuk, ikan talang masin, udang kering, ikan bilis dan sedikit kueh mueh jenis kering Sabah.



Haaa... tu dia jangan jeles,, bercanda di tepian pantai.... setelah berforum sehari semalam, pagi ni relaxs, xtiviti free, nak torjun laut ka apa kaa....so jom main bayang2 dan menari di pantai pasir karambunai.....yuk layannnn














Jam 4.30 ptg. head to Airpport Kota Kinabalu, flight 6.40 ptg Ahad, ditunda jam 7.15. Sampai KL 10 mlm. 2.30 jam penerbangan yg meletihkan. Seat agak sempit tak selesa menyandar, bleh buat sakit tengkuk. Semuanya berjalan lancar dan satu memori yg indah.

Sampai rumah ada urusan lain plak yg terpaksa buat mama drive di tengah mlm/pagi2 buta. Tidur jam 3 pagi. Mak aiiii...punya la lotih badan. Isnin bertugas spt biasa. Tuhan, Syukur Alhamdulillah. And not to forget, masa Gala Dinner malam minggu tu, mama menang cabutan bertuah 2nd prize LCD HD LG TV 32 inci. heee.....Rezeki Allah swt yg menentukan. Syukur..syukur...Tuhan Terima Kasih.



29 comments:

Ummi Humaira said...

salam mamawana....

waw rejeki tuuuu...

mutiara untuk ummi tak de ker ????

salam eidul adha

Hanim Mahali said...

wah, terliurnya tengok makanan kat sini.... best pulak tu naik kapal terbang ....

J.M.R said...

ni g berjalan ke gi forum..heheheh

mamawana said...

Salam ummi...


Jom kita pi Sabah wat rombongan bloggers nakkk..? best gak kan.

mamawana said...

Salam Hanim Mahali..

Jln2 terbang2 lama dah tak nek plane ni. Rasa cam org kg lak...ihikkss

mamawana said...

Salam JMR

Hehe...menyelam sambil minum.. Forum mesti forum yg utama. Shopping tu misi sipi2

maiyah said...

seronok nyerrr ;)

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Salam Eid Mubarak!

kak Erna said...

mamawana..salam eiduladha..
cantiknya..geram tengoknya..
semua cantik..lebih2 lagi..yang ada dipasar filiphine tu..rasa nak borong semua.
memang dah rezeki kan..dapat terbang kesana

zino said...

amboi.. best nya..

MOKCIK AZWA said...

Paling best tentunya hadiah tv LG 32 inci itteww...wow!

Lama nda pigi itu Karambunai...ada massage hut ya...hehehe (my late dad dulu gurubesar kat SK Karambunai, sekolah atas laut..nostalgia betul huhuhu)

Captain said...

salam mamawana,

Dasat juga mamawana ni! rezki dpt tv lagi...syukur pdNya...

- zuriey - said...

jelesnya tgk..bila lah nak merasa naik kapal terbang

mamawana said...

Salam maiyah.... jemput2 masuk thanks sudi singgah

mamawana said...

Salam eid adha ustaz abd rasak

mamawana said...

Salam eid adha kak erna...zino...

mamawana said...

Wah Mokcik Azwa...dulu pernah duk karambunai ya.... lovely beach, fresh air...

mamawana said...

Salam eid adha Captain..

Syukur Rejeki itu dari Allah swt. Alhamdulillah

mamawana said...

Salam zuriey...

Jom pi langkawi naik air asia December ni...yuk...

sekamar rindu said...

salam..


best berada di sana kan..? saya dapat rasakan melalui gambar2 tu..

Nida said...

Salam mama ku sayang..

cantiknya pemandangan awan dari atas... macam duduk dalam kayangan gitu...

Brilliant Marjan said...

Salam eid adha...

bestnya dpt jalan2 sambil kutip ilmu..mama, sy tertarik tentang investment forum yg mama hadiri.jika tak keberatan, sudilah berkongsi ilmu yg diperolehi apatah lagi jika ada nota/slide?

~sy tengah menyiapkan assignment berkaitan tajuk di atas...

kella said...

salam singgah di sini..
tahu dari blog deena dan tertarik dengan komen di sana.. lantas terus kesini menghulur salam perkenalan.. :)

Atikah said...

Salam mama,

Wah, bestnya p sana...
slah satu tempat impian...
tak tau bila akan sampai...

mamawana said...

Salam sekamar rindu..

Seronok dpt angin laut, kebetulan mama memang suka merenung laut, tenung langit, dengar suara2 ombak dan gemersik buih di pasir.

mamawana said...

Salam Nida,

Nida pun biasa kan terbang2 oversea nih. Yeap, cantik sungguh view dari atas. Teringat masa balik dari umrah suatu ketika dulu, awan dan langit di laut India kelihatan sungguh cantik dan ajaib sekali...

mamawana said...

Salam Brilliant marjan...

Slide or nota tak diberi Yang. Kalu berminat investment rajin2 usaha cari kat website Bursa Malaysia, PNB, The Edge, Financial Daily, StarBiz or Bisness NSTP.

mamawana said...

Salam Kella, tq for visiting. Pls do come again.

mamawana said...

Salam Atikah..

Next Cuti2 bleh plan p Karambunai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...