Friday, November 19, 2010

Mama, Nak Choc Chips...


Salam Caiyang dan Bismillah.

Nak citer apa ya? Macam2 ada. Tapi rasanyer biasa2 ajer. Kemeriahan sambutan Eiduladha, Solat raya di Mesjid and then join aktiviti qorban, siang2 sayur, cili, daging korban bla..bla..bla... Balik rumah. Masak rendang daging qorban dan buat sup tulang daging korban. Sluurrppp. Kesedapan. Foto2 ada mama posting kat facebook mama @ Azwa Kamar

Malamnya anak mama mintak choc chips. Choc cake tak nak. Nak choc chips jugak. So, mama pun kuarkan bahan2 yg sedia ada dan lepas solat isya terus bancuh bahan2nya. Hasilnya spt dibawah. Taddaaaaa.....................






Abaikan aje yg hangus dan gelap tu. Heeeee............ Siap dua balang. Tapi hari kedua nih dah tinggal sikit jer. Anak2 mama dok gudap2 dan susah nak berhenti katanya. Resipinyer mama dah pernah posting kat entri sebelum2 nih. Salam choc chips.

31 comments:

Lelaki Ini said...

huhuhu
besh2!

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

salam..best nampak choc chips tue..nyum nyum

Kakzakie said...

Salam Mamawana,

Sibuk sana-sini. Masak itu-ini. Last kena juga buat choc chips. Yg ni juga yg sedap dan jadi kudapan. Dua balang dua hari almost habis.
Esok buat lagi. He..he..he..

♥ manje ♥ said...

salam mamawana

rajin mama buat coc chips tu
kita rajin beli je...

salam aidil adha utk mamawana yea ~

J.M.R said...

wah..terus rindu nk blk kg..feveret ni. suka yg umi sy buat..huhuhu

mama ju, said...

Aslkm Azwa

Wah rajin sungguh mamawana ni . Mama nak buatlah hari ni choc chip...

Gambar mamawana baju biru tu cantiklah....

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Wah biskut chip kegemaran saya..

kak Erna said...

salam mama..sempat juga buat choc chip2 ye..dapat dua balang juga tu..
akak pun sama..eidul adha tak mena..dok rumah je..

sinar_islami said...

Sedapnya... :) like chipsmore

~CiK TiNieY~ said...

mama,nk choc chips jugak!hehehe

mamawana said...

Salam Lelaki ini and Fairullah
Welcome. Tq mai sini.

mamawana said...

Salam KakZakie

Memang yer aje. mama buat lagi cookies oat plak 2 balang. ihiikkkss.
But no foto here.

mamawana said...

Salam caiyang manja..

Mula2 dulu mama suka beli gak pastu cos anak2 suka cari resipi buat sendiri lagi banyak and lebihmurah. Penat skit takpa, seronok nengok budak2 makan.

mamawana said...

Salam J.M.R. tq air tangan ibu wat choc chips mesti sedap kan...tu teringat ibu kat kg tu..

mamawana said...

Salam mama Ju

Choc chips putar2 senang kan guna mixer ajer. Baju biru yg sempoi tu ihikksss...thanks.

mamawana said...

Salam k.erna

Sama kiter dok umah jer ... pun enjoy

mamawana said...

Salam sinar islami...mai umah mama, choc chips ada lagi heeee

mamawana said...

Cik tiniey...

Mai umah mama choc chips ada lagi . Tambah lagi oat cookies baru kuar oven.

al-lavendari said...

sebiji macam chipsmore ! boleh dijadikan PKS ni !

Insan Marhaen said...

sekejap ada sekejap takda..

Pn Kartini said...

SAlam mama:)

Tabik spring utk mama...
kejap jekkk siap cookiesnya tu haaa;)mesti best nihh

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Memang seronok kalau masakan kita habis dimakan. Rasa berbaloi! Ya kan?

mamawana said...

Salam Tuan Haji al lavendari..

cam chips more gak...

mamawana said...

Salam insan marhaen..

dah takda. Ada oat cookies lak...

mamawana said...

Salam Pn Kartini,

Mood rajin masak mdtg. Malas dok diam jer. nanti boring lak.

mamawana said...

Salam Datin Dr Fauziah..

Yeap suker nengok depa makan....

almutarjimah said...

salam mama,

Bila bertukar wajah ni hehe ingat tadi silap masuk blog. Bertuahnya anak2 mama tu dapat makan apa yang dorang nak. huhu..

eira said...

first skali, thanx mama cox sudi silau2 my blog...salam aidiladha hndak nye..rajin mama wt chop chips 2..kasi rsepi ckit..nmpak best..hmmm..vsit jgak my blog 1 ag..

luahanhati-eira.blogspot.com

kella said...

salam mama... hihi.. terima kasih sudi singgah blog... selamat kita berkenal kenalang.. :)

mohd zaki said...

salam mama, macam sedap je cokelat tu mama..bru lihat je =)

izahdaut said...

salam perkenalan..ishh tengok sekut ni lapar biskut la pulak..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...