Wednesday, November 24, 2010

Iklan kat Hfon

Salam dan Bismillah

Sekadar perkongsian yg mungkin tak penting tapi penting sebenarnya bagi yg sedang bercadang utk membeli belah. Minggu ni shj banyak iklan masuk melalui hfon mama. Sekejap2 fon bunyi mesej masuk. Kita pun lintang pukang excited chek msj kut2 dari rakan2 atau sedara mara yg sering berhubungan. Nengok2 promo From Astro i.e Win a family trip of lifetime to Gold Coast. Sekejap lagi iklan hotlink maxis plak masuk...sekejap lagi One Regular Pizza with min Regular Pizza call Domino...sekejap lagi tut...tut...msj masuk lagi dan lagi...la...bla..bla...Savemore pun ada..Tupperware pun ada...ngeeeee

Baik buruk iklan ni, bila difikir2kan bagus juga sebab dia memberitahu kita ttg sesuatu offer atau sales yg sedang berjalan mcm iklan yg tpampang kat blog masing2 tu kan. Memeriahkan suasana dan majlis blogging. Kalu takdak iklan rasa frust plak. So, rajin2 lah beriklan. lagi banyak iklan lagi meriah, the more the merrier kata orang kampung mama. Salam Permisi and Gracias.

16 comments:

Pn Kartini said...

Salam my lovely mamawana:)

...tapi tu laa..semmgnya iklan di hfon tak meberi kesan di sanubariku..huhuuu..kena delete jekk..;)

amir07_johor said...

tapi kalo dapat bercuti tu best gak kan..hehehe, biasa saya pun delete jer

Kakzakie said...

Salam Mamawana,

Kakak kalau sms iklan jawapnya kena delete ajelah. Macam mama kata just for our info so once we get the info... delete.

Nida said...

Salam mama sayang...

Memang tension... berkejar2lah kita ingatkan ada yg penting.. rupa2nya iklan yg ntah apa2..

mamawana said...

Salam caiyang Pn Kartini..

Yeap, dah dpt info mama delete jer.

mamawana said...

Sama2 amir...delete yg tak relevan yo.

mamawana said...

Salam kakzakie...

Yg penting ambik tahu then delete cos kita ni banyak sgt membership kad, JJusco, HengSeng la...itu ini...tapi tetap berkejar bila time sale and preview sale for members... ngeeee

mamawana said...

Salam Nida caiyang..
Yelah ...kdg2 tu ketika ternanti2 sms yg penting tetiba tut tut...iklan masyuk..kalu wit masyuk ok gak kan...kan...

mamawana said...

Tapi another thing tak rela digoda oleh sms/call suruh mohon kredit kad...cakap bukan along tapi mahu tolong lagi2 mahu kasi kantong lopong....tidakkk tidakkk.....

makdara TERdiva said...

hehe! iklan2 tu slalunye sy buang jerk.. :)

Kamsiah said...

mama..kdg2 'geram' jugak...tgk bz..tetiba dgr msg..cepat2 buka..ingatkan penting,urgent..rupanya iklan..

kak Erna said...

saam mamawana..macamana kan..iklan2 tu boleh dapat no.kita..tak de privacy lansung..he he..
bak kata mamawan..kelamkabut ngejo talipun..alih iklan aje..ish3

maiyah said...

yelah.. tot tet tot tet, bila bukak iklan je hehe :D

Maiyah - Hoyeeeeee.. kete seken hen aku

ALoNa Cintamaniszlite said...

iklan?? mmg penting utk strategi perniagaan. Nuff pun iklan yg sgt popular di kalangan blogger, huhu.
Jd, skang ni dorang nak taruk iklan dh tak kira dh..kat hp ke..kat blog ke..kat emel ker...taruk kat cermin keta, kat bakul motor..huhu..

ashra said...

salam mamawana..hehe..
kdg tu syiok gak kan dpt iklan..tp tak besnye,tang bunyi hset,kejar semangat nk baca,tgk2 tk penting pun.keke.tu yg boring sket tu..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Mamawana... salam

I paling tak suka hphone berbunyi hanya kerana iklan..dah la I ni jenis malas nk mendelete.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...