Saturday, September 18, 2010

Salam Lebaran Senyum Syawal 2010

Salam Sahabat Maya semua. Kabare?

Sichi, Loro, Telu , Papat, Limo
Makan Bauhulu dgn kueh Makmor
Salah silap jgn simpan dlm dado
Maaf Zahir Batin dari Kami semuo

Mlm Syawal mama sekeluarga masih bertamu di Mesjid KLCC. Sempat bertemu dgn sahabat2 dan berjanji akan berjemaah sama utk solat Idilfitri esoknya, sebelum bertolak balik ke kampung masing2.

Beribu keping gambar disnap, tapi server down, pc problem tak sempat nak upload aktiviti ziarah menziarah ni. KIV lagi gambar2 bertemu nenek2, makcik2 di kampung. Yuk layan, jamu mata foto yg ada.

Pagi Syawal yg penting bersyukur masih diberi peluang menikmati mandi sunat Syawal, Solat Subuh dgn bahagia bergerak utk solat Sunat Idilfitri di Mesjid Assyakirin.

Apa kabar? Salam pagi. Senyum sokmo. Cam iklan ubat gigi jer...ihikkss


Beribu jemaah yg dtg dari seluruh pelusuk hutan batu KL (Muslim Bangla, Mesir, Irananian, Myammar, Nepal, Indon yg ramai. Rasanya warga tempatan suku mesjid ajer. Ramai dah balik kampung. Heeee....)


Ramai gak org Arab suker raya kat KL yer.... Bercadur hitam ...


Olloh, tomeinyer, cantiknyer, ayunyer Datin Noniswara. (AlFatihah utk rakan Datin yg baru meninggalkan kita semua di bulan Ramadhan yg Mulia, Semoga rohnya ditempatkan di dalam golongan hamba yg dirahmati dan golongan org2 yg solleh. Allahyarhamah Datuk Sosilawati)


Lepas solat Idilfitri, berkumpul, makan2, bersilaturrahim sambil dijamu nasi impit, kuah kacang, rendang daging dll.


Rakan mesjid....


Jadi driver hantar anak2 beraya kat umah rakan2 sekolah.


Suapin gue....


Beraya di Mesjid Putrajaya.



Posing2. Minum sambil menyelam. Beraya sambil siapkan projek assignment fotografi utk final semester ni.

Menunggu keajaiban, keindahan mentari sunset, mughrib...


Waktu Isya, Mesjid Besi, Putrajaya.
Dan yang lain2 dlm posting seterusnya. Bersama opah2 di usia 70an, 80an, 86 tahun dll. Sudi tengok tak. Jemput singgah lagi. Insyaallah.

14 comments:

Ummi Humaira said...

salam mamawana..

Olloh, tomeinyer, cantiknyer, ayunyer Datin Noniswara. tp apa kurangnya org yg dok bergaya sblh datin tu, he he he sama manisnya..

mamawana beraya di Kl ke pg hariraya?

sonata anak kancil said...

salam...masih mood raya...selamat hari raya - maaf zahir dna batin


semuanya tomei-tomei belaka

Miss Mirror a.k.a Sam said...

MAMAWANA ....memang tomei la Noniswara tu kan...dlm mesjid pun boleh tomei (tanpa make up)..itu maksudnya mmg natural tomei..

kak Erna said...

salm mamawana..selamat hari raya..maaf zahir dan batin.
memang menantikan gambar2 disini..seronok bila cerita disertakan gambar..tak puas tengok.
wa dapat bergambar dengan datin..memang cantik..memang comel..orang yang disebelah tu pun..tak ada kurangnya..

Pn Kartini said...

salam mamawana:)

ermmmmm...baru tinie tgk gambar mamawana secara dekat niii..:):)
tomei pe..:):)

Selamat HAri Raya..:):)
maaf zahir & batin:)

Ayah Zain said...

salam mamawarna

selamat hariraya maaf zahir dan batin

kak ina kl said...

salam dan selamat hari raya

seronok gak raya kat sini kan...terutama kalau banyak kawan

izan said...

anak2 memang seronok beraya... kita pun seronok juga... cuma tak boleh meriah sngt ... selasa ni ada upsr... kita pula nak kena beringat sama... :D

mamawana said...

Salam UmmiHumaira...sedapnyer nama

Ya, raya di KL ajer.

mamawana said...

Salam Sonata kanchil..

Nengok org kat mesjid...tomei2 belako

mamawana said...

Salam Miss Mirror n Kakerna

Yep, Datin dok mai solat sebelah. Last year Datin Zeila Jalil tapi tak sempat bergambar. Pernah terserempak dgn Serina Redzuan, Toh Puan Rahmah (Ibu PM Najib ..dll Datin/Puan2 Sri selalu ramai kat mesjid KLCC. Datuk Siti ajer tak pernah jumpa kat sini lagi...Menara Zon doket yo)

mamawana said...

Puan Kartini n Ayah Zain

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

mamawana said...

Salam kak ina KL...

Org asing bleh jadi kawan apabila saling bertemu dan bertegur sapa. Masa mula2 mama singgah mesjid KLCC 10 tahun lalu memang tak kenal saper2. Malu giler masuk mesjid. Bila dah join kelas ngaji dan lain2 kuliah insyallah ramai kawan. Opis mama pun sebenarnya tak jauh dari area KLCC. Jadi mesjid tu mcm dah jadi rumah kedua mama. Dulu Setiap minggu pagi2 ambik oksigen kat taman2 klcc jogging, bawa anak2 mandi kolam dll.

mamawana said...

Ya Izan..

Anak2 nak UPSR. Anak mama nak PMR. Beri sokongan, berdoa dan terus berdoa. Insyaallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...