Thursday, September 9, 2010

Ramadhan kian berlalu Hati Makin Sayu

Dengan Bismillah pembuka bicara
Salam ku hulur dgn rela
Hati berbunga Syawal tiba
Silaturrahim kpd semua blogger



Untuk semua bloggers/followers sudikan mengambil kadraya dari mama utk hiasan blog raya ni.


Dlm aktiviti dari mesjid ke mesjid sempat singgah di malam2 terakhir berbuka dan bertarawikh di Mesjid Negara

Hampur 10 tahun berlalu rindu yg mendalam kat Mesjid Negara ni. Semasa tadika Wana, anak mama sempat bersekolah agama di sini setahun.

Si comel menunggu waktu berbuka....good boy, nampak bijak, sopan dan tertib sehingga ibunya selesai tarawikh dan moreh anak ini sedia menanti.


Alhamdulillah sempat bertarawikh di Mesjid ini. Nyaman, tenang, damai dan indah.
Bdr Tasik Permaisuri



Jemaah muslimah di mesjid An Najihin - tarawikh

Jemaah di Msjid Muqarrabin. Di penghujung Ramadhan, jemaah pun berkurangan.


Yg ini kami berbuka direstoran luar mesjid Teluk Intan.

Berkesempatan jumpa Datuk Siti Nurhaliza di Watson Pavilion, promosi Simplysiti. Terbang juga ler duit beli facial simplysiti. Jgn marer.......heeee....

Bawak Sharan berbuka penuhi undangan Iftar Ramadhan di Restoran Felda, KL Makanan yg lazat lagi lumayan.


Menanti waktu berbuka di Mesjid KLCC. Jemaah berbuka 4000-5000 org. Masa Qiamullail jemaah datang dari celah2 hutan batu KL memenuhi ruang2 solat Hajat, Solat Tasbih 2000 org lebih. Malam2 Qiam membuat ada air mata yg berguguran di seluruh pelusuk ruang solat. Buat ayahan bonda, para kekanda yg pergi terdahulu Alfatihah buatmu. Apalah yg termampu ku berikan sekadar doa dan daku yg bakal menyusuri kalian.


Setiap tahun hati terpaut hendak berbuka dgn rakan2 di Mesjid KLCC.

Ceramah 6.00-7.00 ptg sambil menanti waktu berbuka.

Lepas moreh jalan2 sekitar KLCC melihat keindahan malam Ramadhan yg penuh barkah.


Sekadar yg tercoret. Akhir kalam terima kasih sudi singgah di blog mama. Jgn malu2, sudi sudikanlah singgah lagi disini. Dan jangan lupa sudi2kanlah ambil kad raya mama kat atas tu ya.

18 comments:

kak Erna said...

salam mamawana..selamat hari raya ..maf zahir dan batin..
teri ma kasih kad raya..nanti baru boleh ambil..

maiyah said...

salam aidilfitri.. maaf zahir dan batin

sal said...

salam mamawana.
cantik nama, indah wajahnya,lawa blognya....
salam idil fitri kepada mamawana semoga gembira dan ceria selalu di hari lebaran bersama keluarga.

Kyuubi_85 said...

slmt menyambut hari raya aidilfitri. moga tahun depan kita semua masih sempat merayakannya... :D

rafhan said...

a square has 4 ends,
a triangle has 3 ends,
a line has 2 ends,
Hope our silaturahim has no ends
Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin.

sunglasses said...

salam hari raya maaf zahir batin

UglyPooh said...

wah..kompom cntikla pakai simply siti. huhu

Ibuhani said...

Selamat Hr Raya.....maaf zahir batin, Mamawana. Nak tanya...bagus ke product siti tu????

kak ina kl said...

selamat hari raya . best gak tgk gambar kat pasir salak kg gajah tu..nantilah boleh ajak hb gi jejalan kat situ

Idy Saha said...

eh terawih di masjid muqarabin?
tu kat BTS kan?
hehehe byk tempat yer kamoo jalan2. =)

ashra said...

salam aidilfitri..maaf zahir batin =)
wahh..bestnye jumpa dato CT..saya pun gatai cuba simply siti ni.hehehe

budak_nakal said...

salam aidilfitri :)

mamawana said...

Salam caiyang kakerna n maiya.

Maaf zahir batin..

mamawana said...

Salam sal n Kyuubi

Semoga Syawal terus memberi hidayah buat kita.

mamawana said...

Salam rafhan n sunglasses

Salam eid mubarak. Hingga ketemu lagi di syawal mendatang di tahun seterusnya. Amin.

mamawana said...

Salam Uglypooh n Ibuhani

Mama tak pakai lagi simplysiti tu. Bagi kat Wana dia tak mau lak. Display kat bilik air lagi. heee...

mamawana said...

Salam Idy Saha

Ya benar sekali di BTS. Pernah mai sini ka?

mamawana said...

ashra...budak nakal

Salam idilfitri, maaf zahir batin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...