Saturday, August 14, 2010

JIM - WP KL di ALANG SEDAYU, GOMBAK


Salam....Ramadhan sudah tiba. Maaf, terlewat coretannya. Dari sehari ke sehari lappy mama ni merajuk kut. Posa gak, dia takmo di update, no talk, no see no hear. Ihikkkss.... Tapi mama nak citer gak pasal Hari Keluarga Jemaah JIM yg diadakan pd 8 Ogos lalu. Nak pergi tak pergi..nak gi tak gi..pi mai pimai sebab aktiviti start sebelah pagi. Walhal area kelompok jiran2 mama ada buat majlis tahlil dan doa selamat. Camner ni.... Alang Sedayu tu kat mana? Jauh ker? Mama seorg drive takut ngantuk ...bla...bla...bla.... Tipon sana sini kut ada sesaper yg sudi gi sama ngan mama ker.....fuhhhh.... Akhirnya sampai gak mama kat situ bila dijemput mari sampai ke rumah. Dihantar pergi balik. Tqvm tu Puan Zulaini yg baik hati mengambil dan menjemput mama dgn Shahran utk menyertai progrem ini. Jam 8.15 pagi sampai di sana dan terus breakfast. Nasi lemak dan bihun yg sedap. Teh tarikh, kopi...... Layannnn.........

Dingin pagi sejuk nyaman, dimulai dgn Al Fatihah dan Asma al Husna. Then, Taaruf..

Sedikit penerangan dari Prof. Madya Dr......



Salam mesra...


Ada pelbagai acara, teka silangkata etc.


Yang ni best...dapat makan buah2an..manggis, durian, pulasan, rambutan...


Para ibu2 ahli keluarga JIM...

Pelbagai makan dan juadah disediakan utk minum pagi dan lunch. BBQ, ayam , kambing
makaroni, mee goreng.....sedapppppp



Betul2 rasa suasana kampung dan penuh kemesraan.


Aktiviti face painting. Tengok adik2 comel nih...


Hehehe.......

Acara grup, hati2 bawak bola golf dgn string....first time join game ni. Menarik.


Cute...





Syukran Pn Zulaini....

Jam 12.30 t'hari berangkat pulang dulu. Ada majlis Yaasin dan Tahlil menunggu selepas zohor.

11 comments:

Centado said...

hari keluarga yg mmg nampak jelas ukhuwahnya
:D
best!

Ummi Humaira said...

salam Ramadhan mamawana...

mesti seronok kan , acara keluarga gitu , teringat family day yg ummi join ari tu ..
tp kalau ni mesti lg best kaaan , terjalin sebuah ukhuwah yg amat bermakna....

ALoNa Cintamaniszlite said...

bestnya makan buah..argh!! sy ni mmg pantang nampak buah, hoho..

Sonok ye join aktiviti cenggini..

jumana said...

thanks for the visit mamawana..
ari ni bleh sy abihkan masa meng explore previous entries kt blog mamawana ni..hehe

salam ramadhan :)

Kamsiah said...

salam mama...cantiknya tempat tu,redup,sejuk....tentu tenang fikiran berada kat sana

mamawana said...

Salam centado...ya ukhuwah :-)

mamawana said...

Salam Ummi Humaira

Yep...rasa nak stay sampai habis program tapi tak dpt. Insyallah dilain hari. Ummi nak join pun bleh...next time.

mamawana said...

Salam caiyang Alona...

Yep....best makan daulian...ihikkks

mamawana said...

Salam caiyang jumana

Ahlan wasahlan...masuk2 meh sahur kat umah mama ihikksss..

mamawana said...

Salam caiyang Kamsiah...

Yep...last year sekolah anak2 mama wat progrem camping n teambuilding pun kat situ....pengalaman camping 3 hari budak2 tu jadi kenangan manis buat depa. Kemah wat sendiri, hujan, lencun tilam basah sampai tipon masuk air...ihikkksss. Good experience. Depa balik citer mama pun tumpang seronok gak....

Cik Yang said...

Salam semuanya.. minta maaf lama tak masuk ke sini, sibuk memanjang. Selamat menyambut Ramadhan, masih tak terlambat lagikan. Maaf ya mamawanna, Aida Ali, m6hidrogen, Riza Ahmad , penjejak maya...nanti saya akan melawat anda sekalian ya. Wassalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...