Monday, August 2, 2010

Di Celah2 Perjalanan

Pagi Sabtu, Hujung Julai lalu, berkesempatan balik kampung, Perak, singgah di UITM Seri Iskandar lantas ke Lumut. Yukkk...layan gambar2 yg sempat disnap... Sawah padi OOOhhh sawah padi... hijau terbentang luas mata memandang. Lagi satu tempat yg sgt kemer gemor pandangannyer ialah di sawah padi Parit Tok Ngah, area Titi Gantung, Seberang Perai. Dulu pernah ke rumah abang ipor kat sana. Mak aiii...punyer ler cantik pemandang sawah padinyer...

Singgah di tepian Kelly's Castle, posing2 amik gambar... Sharan nyerongin
posing macho gitu....


Ater, aper lagi, kemer pun bergambor ajer ler.... sekolah kat Perak bertahun2 tapi tak pernah2 singgah ke Kelly's Castle. Bila udoh beranok besor baru merasa singgah sini. issshhhhh...issshhhhh



Rindu kat Jeti Lumut. Dulu selalu lepak2 kat jeti nih.
Masa Pesta Lumut dulu2 aper lagi, ber fun fare sakan kat situ.

Habis..pikul bawok balik ikan bilih, ikan kering, satay ikan.... Beli utk anok2.
Buat wana gudap2 sambil study malam2 kat hostel

Seronok bebenor rasanyer dpt lepaih rindu kat Lumut nih. Kalo ler masa dpt kembali ke belakang, jadi muda remaja kembali, camner gamoknyer iyer...?

6 comments:

Ibuhani said...

tgk gambar kelly's castle tringat masa gi sana. Masuk dlm istana tu rasa seram semcm! Tp dlm seram2 tu 2x jugaklah gi sana sbb sgt cantik kan....:)

mamawana said...

Salam caiyang ibuhani...

Mungkin tersimpan ribuan kenangan misteri kat situ.

nza said...

kak long akak tinggal kt manjong..pernah gak bbrapa kali akak singgah kelly's castle ni ttp anak2 xnk masuk cz depa seram...hi...

Idalara said...

teringat masa ida ke lumut adik bertunang dan majlis kenduri...seronok betul shoping makanan laut..ntah bila dpt pegi lagi..

ashra said...

rindula lumut..dulu sy membesar di situ sbb ayah navy.hehe..

salam menyambut ramadan mamawana..

ALoNa Cintamaniszlite said...

byk perubahan jeti lumut skang ni.
nak cari parking utk singgah2 pun dh susah, hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...