Saturday, August 7, 2010

Al Kesah dari Negeri Pasior Berdengung

Marah ni. Sangat sangat marah bila ...


Mula2 Intim bukan main intim, kita kawan yer...


At first., dont leave me...dont go away...

I miss you! Dont go...


Tak setia rupanyer...Dia cureng....boring aku.

Its okay. Tak rugi per2. Dia maleh mandi...ada bauuu daaa


I miss u, do u miss me..?


Dia pergi...gone....lets enjoy....lagi heppi hohohoho


hi..hi...goodbye laaa. Dont want to fren you anymore...

Sini...sok sek sok sek.....Lebih baik buat kerja berfaedah..


Contoh, Tambah ilmu...Fokus..fokus...fokus study... Nekad nak kerja bagus, nak gaji bagus, Nak beli umah, beli keta, balas jasa emak ayah. Dan jadi anak yg solleh dan sollehah.

Jadi insan berilmu, beriman dan beramal.

Pesanan utk anak2, utk para remaja yg sedang study kat kolej, Universiti di mana2 jua. T/jawab sebg muslimin dan muslimah itu besar. Berakhlak, bersopan, melaksanakan yg disuruh dan jauhi yg dilarang. Betapa hidup ini penuh onak dan duri, resah gelisah, hati gusar dan murung melanda. Jagalah harta paling berharga iaitu iman dan maruah diri.

Indah dunia ini sementara cuma. Kasih sayang cinta hanya seketika. Bila hatinya berpaling, Allah swt jua yg satu di hati kamu. Spt cinta Zulaikha pd Nabi Yusuf. Cinta Zulaikha akhirnya berpaling pd Cinta Allah swt nan satu.

Dan, Paling indah apabila menikmati manisnya sujud.

14 comments:

Idalara said...

bila kekurangan cinta Allah tetap ada untuk memberi dan menerima cinta kita..so jgn putus asa...sujud dan berserah padaNYA

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam mamawana...sonoknya dengo kome ckp perak...kwn keme ler tue..seri iskandar tue dh dekat beno ngan kg keme...singgah ler keromah keme klu ade mase yek!

ummu said...

salam mamawana
TQ ya atas ziarah ke blog saya
saya dah lama tak dapat ziarah ke blog kawan-kawan...

benar kan kak,
pantai lagi kan berubah
inikan pula kasihnya manusia
hanya cinta Allah tak berubah
walau macam mana diri kita
Dia tetap terima taubat kita
kan,mamawana

ashra said...

suka sgt pesanan terakhir tu..
moga sama2 kita dapat pertahankan iman dan maruah diri sebagai hamba allah yang daif..

secangkir madu merah said...

salam mamawana, selamat menjalani ibadah puasa buatmu sekeluarga..

syahbandar87 said...

insyaAllah sy akan pegang nasihat ini. :)

mamawana said...

Salam Idalara....

Yep....cinta sejati berserah pd Illahi.

mamawana said...

Azatiesayang...

Bagi no. tipon nanti mama balik kg bleh singgah umah azatie... email jer kat mama ajura61@gmail.com

mamawana said...

Salam Ummu....selamat berpuasa

mamawana said...

Salam caiyang ashra..

Heee.....yeap benar sekali. Dlm kesenangan kita lalai kekadang tu. Bila dah terantuk baru teringat kasih sejati yg manis itu milik Allah swt jua.

mamawana said...

Salam caiyang smmerah

Sama2 selamat berposa.

mamawana said...

Salam syahbandar87...

Ingat mengingati. Manisnyer iman..

zino said...

salam ramadhan..

Centado said...

selamat berpose
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...