Sunday, June 27, 2010

Majlis Yaasin& Doa Selamat, Kursus Haji Msjid Muqarrabin, UITM Sri Iskandar Perak & mcm2

Salam hormat dan Bismillah....

Nampak gayanya sebulan sekali aje mama sempat masukkan entri baru. Pelbagai aktiviti dan pelbagai ragam kehidupan yg perlu disusun atur. Antara rindu, syahdu, kasih sayang sesama jiran tetangga, keluarga dan anak2 khususnya. Alhamdulillah, mama tinggal di persekitaran jiran tetangga yg suka dgn mesjid. Jom, nengok jiran2 tetangga mama yg disayangi semua. Antara aktiviti mama dan jiran2.....

Majlis Penutup Kursus Haji Bersiri Mesjid Muqarrabin disempurnakan oleh Tuan Hj Mohammad Rushdan b Ab. Hamid, Penolong Pengarah Kanan Pusat Zon 5, JAWI

Kursus Haji 17 siri berakhir pd 27 Jun 2010. Minggu lepas ada pepereksaan bagi bakal2 jemaah. Diberi 25 Soalan objektif kesemuanya. Tak baca buku pun, mama hentam aje. Result tak dpt lagi. Jgn tolor tolor ayam dah. Maluuuuuu...........ihikks (tak study cos Ustaz bagi spot test)

Ada acara penyampaian sijil kehadiran dan jamuan makan tengahari. Asam podeh yg sodapppp,
daging masak kicap, sambal belacan. fuuhhhhh...berselero den...
dimasak oleh jiran2 tetangga ajk Mesjid.
Lepas latihan Saei dari Bukit Sofa ke Marwah kami dibawa ke Replika Jamrah - tempat melontar (bakal jemaah diajar, dilatih, demo dan berkesempatan praktis melontar 7 butir batu).
Hati dibaluti syahdu terharu....mata berkaca2. Hajat di hati nan satu . Amiin.

Khusyuk mendengar penerangan Ustaz.


Klik..klik ..klik pengalaman ke UITM Seri Iskandar, Bota, Perak. Sabtu 26 Jun.




Ikon Wana

snap..snap...snap

Wana oh Wana. Sejak kecil memang hantu camera, video ka...nengok tu.
Apa yg dikelebek videocam tu.

Suka posing....sendiri posing takyah diajar ajar.

Eh. Tetiba dah besor iyer. Pejam celik pejam celik. Fuuuh....(Den pun makin tuo)

Adik tinggi, bosar gadang. Sibuk dok diet nak kuruih. Mama gomok kena diet gak.

Dah dapat kunci bilik Melati 1. Yahuuuu.....suker nyer wana.


Dengan room mates yang comel comel belaka.
Omak room mates. Omak eh. Yang seorg lagi tak sempat ngajak posing kenangan.


Tolong wana licinkan katilnya.


Isi borang tengah panas. Selamat berdikari sayangku Wana.




Tak sampai hati, mama pi tolong. Panas terik jam 1.00 tengahari. Azan zohor sat pas tu berkumandang.

Submit borang. Sharan dok perati. Golak2 laei.


Yo....raso cam den yo yg masuk asrama. Cam mudo kembali. Tapi kalu wana amik finance ka, banking ka, buku den wana buleh pakai laei. MUET ka, walau dah hampir 10 tahun berlalu. Tapi wana amik art and design, nahi mungkin dia akan guna buku2 lama mama tu.


Cantik.

Dari jam 7.30 pagi ke jam 5.30 ptg pun, setiap hari mama tak sabar2, nak cepat balik, rindu nak jumpa anak2. Setiap hari begitulah mama.

Jgn tomonong sano tomonong sinuun dah. Dah takdo teman gaduh. Terlentok sano terlentok sini rindu kek wana.

Kat bawah ni plak,
Lepas stres kojo, poning kopalo, lepas meeting di suatu hari bos kocik bawak gi lunch.
Jom layan...Kari Kepala Ikan Jln Kg. Atap.


Sodapppp.
Kari kepala ikan, sotong, telur ikan, sayur taugeh, cili bawang berkicap ..

Haa...tu dia, Bos and the geng....

Dah konyang ..posing skit.

Burrrppp... Alhamdulillah. Mama tapau tolor ikan yg tak di abiskan.


Ada restoran itik gembo gembo tak jauh dari situ. Saper pernah gi situ..angkat tangan please.



Ini plak, Majlis Baca Yaasin dan Tahlil berserta doa selamat di rumah den. Sempena keberkatan bulan Rejab ni berdoa utk keselamatan semua, doa arwah, kesyukuran dan semoga Wana focus dlm pengajian sehingga berjaya mcapai cita2nya.


Jiran2 mama yang disayangi...Para muslimat shj @rakan2 mesjid.


Suatu hari Isnin minggu lepas, Sharan domam, mama tak sempat nak bawak dia gi kelinik kerajaan sebab ada khojo yg perlu diselesaikan di pejabat. So, mama bawak sharan gi opis dan amik ubat kat kelinik sebangunan dgn opis mama. Lepas amik ubat dan dapat MC sharan tidur ka buat homework kat surau opis. Den kojo sampai mugrib siapkan apa yg perlu utk meeting esok. Kepalo lutut dah menggigil tak siap laporan, esok meeting camno tu.

Lepas mughrib semasa sampai kat LRT Hang Tuah, bertemu gadis berambut panjang. Nasib baik ramai org. Kalu takdo org den laghi dulu. Sharan ado jadi bodyguard so, mama berani lah balik malam2.


Kasihan anak omak nih. Domam pun kena temankan mama kek opis sampai malam.

Sekian, terima kasih daun keladi kalu sudi bertamu lagi.


12 comments:

kak Erna said...

salam mamawana..tahniah..wana dah berjaya ke IPTA..dan semoga mamawana juga mendapat panggilan ke tanah suci..

kakpah said...

salam. Banyak botul aktiviti mamawana. poning plak kopalo baco e hehe..
dapt gi haji?

Idalara said...

salam mama
tahniah buat putri tersayang..muga berjaya kelak..
ni entry berapa in one ni...hehehe

~~zAnAfAhMi~~ said...

salam...
mamawana nak pi haji ye?
panjang betul entry mama ni, mcm balas dendam je? hehe..

Ummi Humaira said...

salam mama wana....

wah seronoknya dah selesai kursus haji , mama wana gi tahun ni ker ...alahai syok nya...ummi tak tahu ler dpt buat haji lagi ker tak ???? coz hubby ckp bg peluang anak2 plak buat haji ...

tengok replika tu pun dah terasa syahdu nya.

annie said...

hai mama busyukkkkk...lamanya tak menjengah...harap bahagia itu milik mama selamanya...AMIN

mamawana said...

Salal caiyang kak erna

Tq for the doa. Juga DOA utk anak2 kita semua.

mamawana said...

Salam caiyang kak pah...

Hehe....mama pun poning....sumbat segala entri ...ihiks

mamawana said...

Salam caiyang idalara

Entri more in one....ihiks....

mamawana said...

Salam caiyang Zanafahmi

Hihi......pjg...cacamarba....all in one. Entri dendam tak tak terlerai...ihiks

mamawana said...

Salam caiyang annie

Salam bucuk bucuk caiyang...

Yati said...

mamawana,
ni Yati ni, yang dok seri Iskandar. Bagus la anak mama dapat masuk, dapat dok hostel. Dok luar susah sikit, kena menapak jauh. Tapi sini no problem cari barang art and design, kedai stationary banyak. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...