Saturday, May 29, 2010

Family Gathering BBQ & Jom Gi SPA

Jumaat - 28 Mei 2010, 3.30 ptg, BBQ di Shah Alam. Kata sepakat diambil utk mengadakan acara makan2 adik beradik mama yg agak lama tidak berkumpul sejak syawal
yg lalu. Alhamdulillah, mana yg berkesempatan hadir dpt menambah meriah suasana lucu dan gelak ketawa bila berkumpul. Riuh rendah rumah Pak Long di Sek. 17 Shah Alam. Jom..sudi sudikanlah layan foto2 nih.



Bakar jgn tak bakar. SIkecik pun sibuk nak menolong.


Kerang bakar, sotong, cencaru, kembong, udang , daging dan ayam dicicah air asam & black pepper sauce. Sambal sotong ada, salad potato ada, rendang kerang ada...

Laksa my feberet...



Yuhuuu...Tuan Lawyer menjamu selera..


Anak2 suker nih...cup cakes...


Berkumpul mana yg muat masuk foto. Camera canggih tak bawak...Snap aje dari hfon masing2

Kak Norma, Kak Li, Ina, Ain





Jejaka Hasbullah dari UUM (Praktikal di Putra Jaya)
Jeling skit...(anak buah mama kembarnyer praktikal di Ipoh)

Barisan para kekanda yg stay cool walau asap BBQ berbahang panas.....
memedihkan mato...heeeee. Lalu hujan pun turun mencurah2 menambah cerita suka sayu mengenang yg telah pergi, berbincang dan update kehidupan masing2. Saling bertukar cerita. Yg jauh kita dekatkan yg dekat kita mesra2kan . Menjalin silaturrahim agar terus segar. Insyaallah.

Sempat snap foto hitam putih yg tergantung di dinding umah Pak Long spt di bawah
Tok Tan Jana Pulau Tiga - Datuk Paduka Diraja Wan Yeop Ibrahim (Arwah Atok - alfatihah)



SAUNA & SPA PULOK DOH
Khamis 27 Mei


Whoaaaahhhhh...bestnyer. Sauna. Jeles ku lihat monyet2 ni bersauna.
Nak g spa gak. Jom layan......

Pagi Khamis, badan dah sakit seminggu, kapla pun sakit. Takmo makan ubat selsema or pain killer. Nanti ngantuk. So, mama decide gi spa satu building dgn opis mama. Sempat call wat appointment dulu then..layannnn...........

Disambut dgn minuman teh herbal, berhalia campur gula merah dgn tuala sejuk utk lap muka dan kedua tangan. Wah...harum dan nyaman.

Dgn Bismillah.....Mama minum teh herbal tu sampai abis cam org kehausan. Owner spa ni Cina tapi staff Indon, Kak Lin yg massage. Pehh.....Eklusif,, cosy, comfortable massuer. Very relaxing. Dgn salawat dan zikir dok biaq pi laa tidoq sat sambil dimassage kak Lin. Alhamdulillah. Badan pun lebih segar sampai mlm rasa aktif dan tidor pun nyenyak.


Selesai urut 1 jam dijamu lak dgn minuman air suam dan tembikai. Ok ler tu....Utk RM60 plus tax Rm3,00

Jumaat lak Cuti Wesak. Family gathering di rumah abang Long Shah Alam. Gambar spt di atas.

18 comments:

kak Erna said...

salam mamawana..bestnya akak tengok gambar tu..dan teringinnya nak pi buat sauna..
dulu2 rajin jugak sekarang dah malas..bila baca ni..dah teringin nak pergi balik dah..

ashra said...

wahhh..besnye.terliur tgk makanan tu.syiok kan,gath dgn family mbrs..meriah suasana.

nurayunni said...

beznyer..nk jgk....

mamawana said...

Salam k erna...

Memang best k erna. Melancarkan edaran darah, buang angin dan sedap badan selepas di urut ni. Mai laa ke UOA Building Jln Pinang. First trial RM60 aje. Promosi.

mamawana said...

Salam caiyang ashra..

Makan2... chit chat...and planning for the next gathering. Memang seronok. Nak join mai laa lain kali..

mamawana said...

Salam caiyang nurayunni..

Best mamam
Best urut
Best gathering ni...

zino said...

nampak meriah je makan2 tu tambah lagi macam2 ada hehe

abah aman said...

salam mamawana,
Bukan sekadar meriah tetapi yang penting majlis gini boleh mengeratkan tali silaturahim di antara keluarga.

Ummi Humaira said...

salam mamawana...

sesekali terasa gak nk buat perjumpaan keluarga mcm tu... tp ummi x mampu nk urus ler ...tp mgkin 3n4 jun ni semua keluarga akn bkumpul di rumah ummi... msj dr mamawana ummi dh terima (doakan ummi sama yer)

chybee said...

alahai...sedapnye makanan! :)

Ibuhani said...

salam mamawana, Lama dah k.ani x buat BBQ cam tu.....n amboii....sronok gi manja2kan bdn skali skala kan!

mamai said...

meriahnya susana

Ieza said...

aduh x tahan tengok yang bakar2 dn laksa tu..terliur weh ptg2 ni..

Cik Yang said...

Salam Mama!! Saya pun baru mengadakan Family Gathering di Seri Iskandar.. Atuk saya dari Kampung Padang Tenggala , Bota Kanan, Parit. Ia dikenali sebagai Dato' Sakna Bungsu .. Syed Harun Syed Alang Jusof.. entah2 tok kita kenal antara satu sama lain. Keluarga kami berjumlah 600 orang lebih hadir lebihkurang 380 orang. Bestnya.. sepupu sahaja 85 orang ...Salam

mamawana said...

Salam zino and abahman...

Kena wat selalu kan gathering cam ni...best gitu

mamawana said...

Salam ummi humaira...masa ni ummi dok ngadap kaabah kut....semoga ummi dpt umrah yg mabrur..

salam chybee....mamam best..

mamawana said...

salam caiyang Ibuhani...

cekali cekala kena manjakan diri gak...jom g spa....ihiks

Salam mamai....welkam...bila lak blogger nak wat gathering...ihiks

mamawana said...

Salam CIk Yang...

Entah2 ada bau bacang kut kita nih...Besar kan kalu dikumpul seluruh kaum keluarga kita....bestnyer...atok nenek opah ..makcik pakcik sepupu sepapat...cucu cicit....wowwww...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...