Saturday, May 1, 2010

Cerita ceriti aktiviti minggu yang berlalu


Main-main tepung wat cookies ...ihik

Yang ni ada choc. chips & walnut
Yang plain kat bawah ni perasa oren


Resipi : 4 oz butter, 1/2 cup sugar, 1/2 cup brown sugar, 1/2 teaspoon vanilla
1 ee, 1 3/4 SR flour, 1/2 teaspoon salt
4 oz choc. chips, 2 oz walnut pieces

Cream tog. butter & sugar & vanilla. Add beaten egg. Siffed flour & salt
Add choc. chips & walnut2. Mix well. Shape into small balls. Lightly greased oven
trays, allow room for spreading. Bake ...

Yang ni sajer main2 boh choc snips plus walnut. Rangup dan sedap
Bleh cuba.........yuk

Lama dulu, Mama ada belajar wat karipap pusing tapi dah lupa camner uli
dan nak pusing2 dough tu. Mama yg fening..hentam ajerlaa...janji sodap
minum pagi dgn nasi goreng, kakripap dan kopi O panass...
Ada rupa tak cam karipap pusing...heeee.....

Selamat Pengantin Baru 24 hb April 2010

Helmi & Haryani
Semoga diberkati dan dirahmati ke anak cucu
Mama sempat hadir bersama Wana


Majlis ni di adakan di Wisma Sejarah, K.L

Wani & Wana - Seronok dapat bertemu kembali setelah bersua
di Ekspo Selangkah Menuju UiTM tempoh hari. Sama-sama gi temuduga UiTM.
1 Mei 2010, Wana baru dapat result diterima masuk ke UiTM.
Alhamdulillah.


Ahad 18hb April lalu, sempat gi Pikom dgn wana, jalan2 cari keperluan.
Sehari suntuk dari kul 11 pagi ke kul 6 ptg. Sampai sakit kaki lenguh2 round
atas bawah dari Tingkat 1 ke Tingkat 3, KL Convention Centre. Lotih badan,
sempat makan2 dan relax, luruskan kaki & singgah solat di surau tepi Aquaria tu.
Anak beranak puas hati dpt jln bersama. Heeee.........



Hari Wana temuduga di Fakulti Art & Design UiTM, Shah Alam

9 comments:

Atikah said...

Salam mama,
bestnya biskut tu... banyak buat mama?

zino said...

macam2 cerita ada.. semuga berjaya dalam temuduga.. sape yg temuduga hehe

ZihNuN FaTiN said...

mama,sedapnya tgk biskut 2..kasi la sini sket..ngeee~

Ibuhani said...

congrat wana..........bljr rajin2 :)

kak Erna said...

mamawana..tahniah untuk wana..selamat berjuang..
rajin la mamawanan ni buat cookies..walau pun tak raya..selera pulak nengoknya...

maiyah said...

ada lebih ulur2 le sket heheh

Pn Kartini said...

salam mamawana..:):)
bab main2 tepung buat cookies tuu yg menarik tuu...Suka cookiessss!!!aduhaii..:):)

mamawana said...

Salam caiyang Atikah, ada ler sesikit buat 3-4 balang. Satu hari satu balang kena ngap....ihik

Zino ker yg temuduga hehehe....suspenssss

Zihnunfatin...meh ler umah mama leh krup krap... krup krap... biskut rangup ni...heeee

Ibuhani...love u...thanks..

mamawana said...

salam caiyang kak erna...cookies tu sajer2 utk minum petang. Kekadang anak2 tanya ada apa2 utk dikunyah ...heeee

Maiyah..mai dekat sini mama ulur cookies...ihik

Pn Kartini, sonang yo biskut tu. Main sini main2 tepung ngan mama. Ihiiikkk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...