Sunday, March 14, 2010

Jalan2 Cari Makan Sampai ke Ekspo UiTM Sek. 7


13 Mac 2010, ingat2 lupa jalan ke sana, mama redah jer drove ke Seksyen 7 utk ke
Ekspo UiTM. Ramai ibubapa dan bakal2 student UiTM hadir ke ekspo tu.


Ni jiran lama mamawana, mamawani heeee...... pun nak meninjau fakulti utk
anak daranya Wani (classmata wana sejak Darjah 1 sampai Darjah 4 dulu...
Wani best fren wana, sampai laa ni masih sms, FB, myspace etc)
Tak sangka gak dapat jumpa kat ekspo tu.
Tak merancang, seronok jumpa kawan/jiran lama .
Wana Wani...dua nak dara comel ni. Kalu bleh nak sama fakulti, sama dom...hik hik hik.
Mana bleh yang.... dah pilih lain2 jurusan. Wana nak ke art design,
Wani nak ke Muzik, nanti jadi artis gitu.
Mama tingat Wani bila nyanyi mak aiii, sora cam ziana zain.
Nanti tunggu tengok kat Mentor Wani masuk uji bakat. Suspens......
6hb Mac, dua ekor ikan senangin mama masak kicap 3 rasa...
rasa cinta, rasa kasih, rasa sayang sayang eh..... hik hik hik
(sharan makan berselera).
Orang kedai tu dah pancung abis kepala ikan senangin tu. Dah tak comel dlm gambar.

7 Mac 2010, solat mugrib kat luar dan jalan2 cari makan kat Secret Recipi, Sogo, KL. Lama dah tak makan2 kat luar nih. Tingin nak belanja anak2 plak....layannn....
K. Long wana makan spaghetti bologneis
Sharan makan burger , pilihan mama tom yam noodles.
Another 2 plates of mushroom, chicken steaks and 3 slices of cakes, tiramisu, indulgense dan minuman utk 5 org makan malam tu........RM105.50


Lama gak mama tak buat puisi. Kekadang ilham kontot datang
tapi bila nak terus kan..... karya terbantut, tu yg tak jadi puisi tu.
Tak masuk2 entri puisi.
Sambil drive dlm keta, masa hujan turun.....rasa nak nangis tingat kesah2 lama,
rasa cam nak berpuisi...sampai umah, idea tu gone...cehhhh. Tungguuuuu

8 comments:

Erna said...

mamawana..tahniah untuk anak..dah nak tinggalkan rumah kepusat pengajian tinggikan...akak ni ada sorang lagi tingkatan 2...
akak tau juga pasal ekspo uitm tu..kawan talipon bagitau dia nak kesana bawak anak daranya yang baru dapat keputusan spm

Ibuhani said...

tahniah pd Wana.....smoga dpt kursus yg diminati n berjaya mengejar cita2 :)

qaseh masyitah said...

Salam Mamawana
hu hu cam saya selalu berangan nak nulis puisi.rasa cam banyak je tapi bila masa ngadap lappy,yang tinggal secoet je.
erm,saya dah pindah rumah...
rumah lama sedang dibaiki tak siap-siap.

Syuhada Kamal said...

anak akak suka art yer..serupa je ngan mamanya yg suka berpuisi..hehe..hope wana dpt jurusan yg die minat tu..:)

akak lak teruskan berkarya..akak mmg berbakat..:)

mamawana said...

Salam caiyang erna...

Ya lah kan..lambat laun anak2 akan tinggalkan rumah ibubapanya jugak satu hari nanti. Utk belajar ke Universiti ker kawin ker....

Tapi mama nak ikut gak mana2 depa pergi..(leh jaga cucu.. ajar cucu cicit ngaji qoran) hik hik hik hu hu hu.....

mamawana said...

Salam caiyang Ibuhani..,

Risau gak bimbang kalu tersalah pilih kursus. (wana pilih art n design) Nampak gayanyer dia lebih condong ke seni..minat sangat dia kat seni lukis, interior design, seni culinari, graphic design etc.

mamawana said...

Salam caiyang syuhada..,

Bakat seni mama tu sambilan aje yang. Part time. Idea ciput jer.

(Bila di tenung2 dipikir pikirin Al Quran tu juga suatu seni karya Maha Agung dari langit. Subhanallah)

~ نورحياتي ~ said...

wahhh...selamat datang ke uitm..nampaknya kita sekampus ni..hehehehe.. :)

good luck!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...