Sunday, March 7, 2010

Gaji pertama wana, Bertemu ANuar Zain and mama Stay healthy with Byoung

First salary, wana belanja pizahut kat Maju Junction. Sodappp...
Makan tiap2 hari sedap eh...Tq wanna. Mama lebiu....

Result SPM kuar minggu depan wana. Harap terus senyum memanjang lepas result nih. Minimum result kalu 5A ke atas baru dpt reward yek.... Kalu tak pi sambung masak and kawin...hik hik hik....


Mama jumpa Anuar Zain yg hencem kat KLCC minggu lepas. Lepas wat daily transaction kat bank mama ternampak Anuar masuk / kuar bank, mama terus panggil Anuar yg nampak tergesa2 berlalu. Anuar menoleh bila tdengar namanyer dipanggil. Mama ckp sambil tunjuk hfon kat dia "Bleh amik gambar?" Amboi...Anuar senyum meleret membariskan gigi dia yg putih tu, muka berseri2 sambil berbual Anuar memang pandai PR. Dia pandang terus dlm mata mama bila bercakap. Sambil menulis otograf dia senyum tak putus dan setiap kali berbicara dgn mama dia pandang terus ke dlm mata. Tak macam sesetengah artis tu macam tak sudi jer pandang muka kita yg tak secun Siti Nurhaliza nih. heeeee..Opis mate mama yg bagi otograf tu mesti tidor dlm senyuman siap ANuar tulis I love you kat otograf tu. hik hik hik...


Sharan - passion in photography also.
Tumpang main dlm bilik anak bujang Mak Nah, Pantai Dlm.
Sharan, love musik/guitar...Nak masuk kelas musik. Takpa...biar abah eh sponsor.
Mama takdo duit... Jln2 kat midvalley snap2 singgah di kedai muzik.

Jalan2 bawak sharan /anak buah, cucu sedara lawat Mr Shark kat Aquari KLCC Sabtu lepas.

Eeeiiii...so scary. Gigi shark tu bergerigi. Ni kali ke dua mama jln2 ke Aquaria dgn famili.

My frenz....limau busat....limau busat...manis...manis..

Seminggu selepas Bos Mr Teo kembali dari bercuti (CNY) Bos wat makan2 belanja kami kat opis. So kami Yee sang......ramai2. Seronok and sedap. Tq my bos yg sangat baik hatinyer. Kalu bos dpt hidayah lagi bahagia daku..hik hik hik....

Balik kerja sampai umah jam 7 pm. Penat giler. Bukak tudung, ikat rambut kemas2, bersihkan tangan, capai pisau, bawang cili (dah siap potong n store dlm tupperware dlm esbok), amik sayur (campur tepung jagung) dan campak2an dlm kuali. Berkungfu kat dapur 1/2 jam siap. Seminggu sekali mama potong bawang, siang ikan, sotong dll store dlm tware dlm esbok. Sedia utk di korbankan dlm kuali. Sotong masak kicap (extra campur serbuk kari satu sudu teh). Dadaaaa...siap

Setiap hari mesti masak...masak air....ekekek. Setiap hari mesti masak sambal ker, masak kicap ker, sweet sour ikan or sambal telur dan sup2 mesti ada kalu takdak sayur tumis. Simple aje...


Something to share, dah berpaket2 mama makan supplement B'young (formulasi minuman berfungsi, bertenaga/melambatkan penuaan) spt dlm pic. Alhamdulillah, bila dah 40an ni elok sangat makan B'young ni. Masa umur 30 pun mama dah ada sehelai uban (ibu uban ler tu, mama biarkan tak cabut2 sampai laa ni). Berbanding adik beradik lain semua dah putih uban satu kepala. Bila mama minum B'young rasa lebih sihat, lebih segar, urat2 sekeliling mata rasa lebih nyaman, kulit lebih lembab taklah kering merekah (awet muda gitu hik hik hik). Info lain, ia anti stress, tidur lebih nyenyak dan mengandungi Mama bukan ahli zhulian tapi kakak.

Saper2 yg nak dapat diskaun product zhulian bleh guna ID ni: PJU 063222 atas nama Nazli Hana Kamaruddin. Pegi ajer mana2 agensi zhulian terdekat dan gunakan ID diatas. Kalu nak jadi ahli bleh guna ID di atas sbg sponsor. Sama2 dpt menafaat. Kaya karbohidrat, vitamin, mineral. Yg penting ia membantu menjana melatonin yg wajib utk tubuh yg sihat, kulit lebih muda, kawal berat badan dan menguatkan sistem imun dan mengurangkan kolesterol.

Mama mula menjaga kesihatan serius sejak 3 tahun lalu, selepas abang kandung yg dikasihi pergi kerana kanser paru2, arwah adik ipar (kanser payudara), arwah kakak ipar (kanser payu dara), semua ni org yg sangat sangat... sangat... sangat... .sangat .....sangat mama sayangi pergi meninggalkan mama di kala mama sangat2 memerlukan somebody to talk to, a shoulder to cry on... huhuhu...Namun Allah swt lebih menyayangi mereka. So, now mama cry and cry direct dgn Allah swt. Ramai nyer keluarga mama yg kena kanser. Itu yg buat mama lebih kuat berdoa utk panjang umur, sihat dan rajin ambil makanan kesihatan especially B'young sebab dah rasa segar dan sihat berbanding adik beradik dan rakan2 yg lain. Alhamdulillah still feeling young no kronik problem, sekadar demam batuk dan semput2 bila stres. Kerja memang stress sebab tu kena amik B'young. Heeee.....

Jangan lupa guna ID Zhulian PJU 063222 Nazli Hana Kamaruddin.

29 comments:

annie said...

amboiii, jeles I....

Jijahh @ f.k said...

mama ...........jijah nak jumpe gak ngan anuar zain .. wawawa .. sadisttt ...

Ibuhani said...

itu sebaiknya mamawana......mengadu pd yang maha esa n smoga mamawana jaga kesihatan dgn baik n happy ngan anak2 :)

Riesna Zasly said...

bestnyer mama jumpa annuar zain.. jeles gitu hehe
lama tak nengok n3 mama, la ni terus panjang gitu...

miss u

mamawana said...

Salam annie...

Jeles deh..... kok gitu. Mimpi aje jumpa sama Anuar Zain. hik hik hik...
(walal selama ni kalu jumpa artis tak plak mama teringin nak tegur ker nak bergambar ker...ish ..issh...isshhh). Sebab nak update blog kut. heeeee....

mamawana said...

Jijahhhh........

Lama tak jumpa sini....

mamawana said...

Salam ibuhani...

Anak2 ibuhani dah U and kolej kan. Bahagia bila anak2 rajin belajar. Ni tengah risau perut tunggu result SPM. huhuhu....

mamawana said...

Riesna Calam cayang...

Hmmm... mama lama tak entri. Ya lah macam2 aktiviti ada. Cuma penat, letih bawak balik kerja opis kat umah Tu yg tak sempat update blog. Jadi silent reader. Pastu tu titun.. Rindu puisi2 kamu Riesna.

Erna said...

mamawana...baguskan jaga kesihatan dari awal..tapi..akak cukup tak berani nak makan suplement yang serbok2 ni...kalu bentuk kapsul bila2 aje..sepuloh pun bolih telan..
terima kasih ID tu..memang kat mana2 bolih guna ke..akak kat semban bolih ke..memang teringin nak beli barang zhulian ni...

mamawana said...

Ya Erna... Bleh aje.

Sedap rasanyer. Rasa Cam air buah2an.

Satu Msia bleh guna ID tu. Silakan.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam mama wana...syoknya dpt belanja gaji pertama anak tue,ingat dia kt mak dia kan...semoga brjaya dlm SPM nanti,insallh.wah!mama dh trpukau ngan renungan mata Anuar zain yer..hikhik

Pn Kartini said...

Salam my dear mamawana..:)
Semoga anakanda wanna peroleh kejayaannya...uhhh!!cikgu2 pun sakan berdebar suspennya ..tak leh tidur lena dibuatnya..aduhaiii:):)

maiyah said...

wah.. jeles2 ni, x mau otograf sy ekeke..

abu muaz said...

salam ziarah

idalara said...

mama..adoi..jelesnya ida..ida minat gile dgn nuar zin ni..senyuman dia yg tk tahan tu..hehhe

Yunus Badawi said...

Salam.

Wah dpt jumpa anuar zain dah siap dia bagi autograph lagi. Kalau peminat dia tahu mesti ramai yg jeles hehehe

Syuhada Kamal said...

salam mamawana,

dpt makan2 n jumpa anwar zain yer..bestnye...:)

mcm menarik gak b'young tu..usia dh makin meningkat ni..harus jaga apa yg patut..hehe

arryani said...

best..

makan 2...jmpa lak anuar jen...

I likeeee...

Kamsiah said...

mama...jelesnya mama jumpa Anuar Zain..jejaka idaman tu hehe...oh ya...anak dara mama dapat berapa SPM?anak saya 5A3B2C..

idayusof. said...

Hensem betoi Anuar tu ek.Cammana dgn result SPM anak Mama?...

mamawana said...

Salam azatie sayang....

Heee..... alhamdulillah. Mudah2an wana ingat omak eh sepanjang hayatnyer. Ingat adik eh...ingat asal datuk nenek eh....heeee pjg lak...

mamawana said...

Pn. kartini...

Dobar2 dah berlalu. Result SPM dah kuar dah. Walaupun lower than result trial lalu, wana cuma score 4A 4B dll lulus2 aje.

Alhamdulillah... Dlm dugaan, halangan dan ketidakberadaan masih berupaya meredah ombak api dewan peksa SPM.

mamawana said...

Maiyah....

Leh buat gathering utk otograf maiyah kat JJ Keramat....ngeeee

mamawana said...

ENcik Abu Muaz, tq 4 visiting pondok mama yg tak seberapa ini. Welkam welkam

mamawana said...

Salam ida, YB and syuhada ...

Rezeki jumpa Nuar Jen tu...heeee

mamawana said...

Ya syuhada...

Mama dah makan 3 tahun lalu, on and off bila ada budget. Sebelum ni dah try yang lain2 tapi bila Byoung ni sedap perut, sejuk nyaman segar kat tekak dan sistem tubuh rasa lebih segar especially urat saraf yg letih, sendi2 yg tegang dok asyik turun naik tangga LRT dan mnrail yg tinggi tu. Bila lif umah jem pun bleh naik sampai tingkat 14. Ngeeeee.....

mamawana said...

Salam aryani, Kamsiah , Idaaaa....

Heee....first time mama jumpa nuar zen tu.. Epi cos dia friendly. And result wana bley laaa...layak masuk UITM (idaman wana sejak dulu) Wana dpt 4A, 4B and lulus cukup2 makan yg lain tu. Jemput singgah blog wana
http://one-na71292.blogspot.com

Yunus Badawi said...

Salam.

Teruja betul jumpa Nuar tu hingga tak buat n3 baru ke? hehehe

mamawana said...

Salam YB....

Hik hik hik...sajer bagi depa jeles kat nuar jen no...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...