Saturday, March 20, 2010

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100..




Salam.... Menarik contest nih. Baguzzzz.... Buat ayat jangan skema, ikut kreativiti korangla, (pesan Lelaki ini) "Apa saya nak buat kalu diberi RM100".
Nak buat apa yer? Yuk.., pikir-pikirin...Yezzaaaa....

Saya nak beli pisang sedekah kat Mesjid tepi rumah
(nanti Lelaki ini dapat gak pahala sampai ke mesjid hari Jumaat)



Lagi.., Gi beli tiket masuk ke Tmn Burung Kuala Lumpur bawak anak2 jalan2.
Rasanya dah berbelas tahun tak lawat Tmn Burung. Setiap subuh Mama selalu terdengar kicauan burung murai yg sangat merdu dan kiut. Mama tak pernah nampak burung murai
tu tapi sekadar dengar kicauannyer sahaja mengejutkan mama pagi2. Fewiiiit.... Setiap pagi mama akan tersenyum sorang2 bila terdengar kicauan burung murai tu.
Mesti cute.... Mesti dia sedang memanggil manggil mama
untuk menziarah sedara mara dia kat Tmn Burung tu. hik hik hik


Dan lagi, makan2 beli gudap2an. Amacam. Bleh terima ker?
Lelaki Ini, Terima kasih kerana sudi singgah kat blog mamawana

37 comments:

annie said...

cuti masak, hari2 makan luar...selagi duit tak habis !!!!

Lelaki Ini said...

melawat sini..wah², spending yg bagus ni.. :D

tQ join..

zino said...

100 inggit tu susah nAk berangan sekejap je dah habis.. kalau bawa supermarket tak sampai 10 minit dah boleh habiskan.. harga barang sekarang ni melampaui batas.. kalau nak beli barang dapor memang sangat tak cukup.. kalau nak beli baju seluar hazwan pun susah dengan RM banyak tu hehe

sesekali kami keluar makan sekluarga pun dah melebihi nilai tu..so kalau saya yg dapat 100 tu.. saya nak simpan je lah buat kenangan.. hehe berapa lah nilai duit tu kalau di bandingkan 10 tahun dulu.. agak2nya tak sampai 20 inggit kot..

NuR said...

salam singgah.

menarik blog ni..
;)

Centado said...

seratus hengget?
beri pada mak
dan biasanye mak akan bercerita pemberian anaknya kepada semua org seolah pemberian tu bernilai berjuta juta hengget. :D

maiyah said...

100 dah mcm 1o je skrg

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

salam mamawana.
sorry lama xsinggah.. sibuk sikit menulis thesis..doakan sy ye :D

Erna said...

mamawana..akak kalau dapat 100 ringgit..untuk memanjangkan sedekah lelaki itu.belikan surah yassin.hantar kat masjid..biar orang ramai guna untuk baca..

Kamsiah said...

rm100...emmm kalau saya,nak beli tudung sehelai dua,nak match dgn baju2 yg ada ,yg takde tudung utk di match...

idayusof. said...

Bestnyer dpt duit....Klu Ida nak pergi mkn satu family pastu lebihnyer sedekah kat yg mmerlukan tp sblum tu Ida nak RM 10 nak beli brg yg blh dsimpan biar nampak duit tu dr mana dtgnyer....

Idalara said...

salam mama...
ida belikan sesuatu yg boleh dijadikan tandamata...

kakpah said...

semuga dapatlah 100 rgt tu. Yela.. seratus lebih baik dari tak de langsung, kan?..kan?..

ALoNa Cintamaniszlite said...

hmm..slam ziarah..

psst..mmg tak nah pi pun taman burung kat KL tu. Hmm..takde rezeki lagi laa ye..

Ummi Humaira said...

salam mamawana...

ummi langsung tak pernah pg tmn burung tu .. nk join gak ksana , leh tumpang rm100 tu , he he he

yangbaik said...

salam,
bagu juga idea sedekah pisang kat Masjid, apa kata kali ni tukar lak ke buah epal ke... tak pun kalu nak buah tempatan gak ... ciku, langsat, manggis, rambutan dll....

lebih dari tu tak dapat la... nak berangan ...

etuza said...

Asalam..
Singgah membaca di laman ini, moga happy .

pak long said...

salam...
RM100..gi pasar beli ikan 3 jenis dah langsai...

izan said...

mawana,

cantekkk.... betul betul betul

Nida said...

good luck...

kalau Nidalah, duit tu nak simpan untuk topup tiket balik Malaysia..:)

NONENG said...

salam, kalau dapat lah ek, nak beli kain segulung, kain langsir/cadar tilam pun jadi, sbb org sekarang kekurangan kain sampai bukak sane bukak sini, sedekah lah, hihi

Dhia_Farish said...

salam kenal...jom join sy!!
http://www.330hyper.com

http://www.330hyper.com/hyprosms/?rId=140529

noorlara said...

salam kenal dan kunjung balas

masukkan dalam asb je le biar dia beranak pinak hahahaha

mamawana said...

Salam caiyang semua...

Heee.....Lama tak macuk cini. Mama bizi dgn itu ini , ini itu last2 tak sempat blogging.

Salam annie...lebiu oweis.

mamawana said...

Salam Lelaki ini...
Tor chey... tor chey... welkam

mamawana said...

Salam Zino...Nur

Simpan and frame kan apa duit contest yg dimenangi...ihik

mamawana said...

Centado...

Mesti emak bertambah caiyang dpt wit RM100 kan...kan..

mamawana said...

Rindu maiyah

mamawana said...

Norullisza...selamat berthesis

mamawana said...

Salam erna, kamsiah , ida...

macam2 bleh buat dgn rm100 tu kan...beli surah yaasin...makan2..beli tudung...

Bestnyer...

mamawana said...

Idalara...kakpah...

Welkam....windu windu u all

mamawana said...

Alona....Ummi Humaira

Jom wat gathering/rombongan gi Tmn burung...ihikkk

mamawana said...

Yang baik welkam welkam


Etuza....welkam

Paklong...kalu beli ikan patin ker buat masok tempoyak....slurrpppyyyyy jilat ke siku

mamawana said...

Izannnn....

Nidaaa......wat topup call mama...ihik

mamawana said...

Noneng......beli kain segulung ya sedekah pd yg terdedah sana sini...ihik

Atas tudung, tapi nampak lurah, selendang tutup bahu nampak jambul ..pesyen dema ....teman tak berani nak ngabor...semua pandei pandei

mamawana said...

Salam Dhia Farsih..sedapnyer nama..

Salam noorlara.....masuk ASB har har har....aku kayo!!!!

mamawana said...

Thank you for all the comments.

Caiyangk kamu semuaaaa.

Dewi Aja said...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...