Thursday, September 10, 2009

Khamis 20 Ramadhan Bersamaan 10 Sept.



Mama cuti hari ni sebab ada urusan bisnes. Ptg. kul 3.00 Mama start masak lauk sup ayam, ayam goreng, nasi wangi and jeng...jeng...jeng pizza yg siap di uli dan di bakar dlm masa tak sampai setengah jam tanpa oven lagi. Secret resepi ni. Saper berminat bleh contact Mama utk belajar wat piza ni. Kena tengok cara uli, sukatan dia special, kos murah. Heee... Kalu ikut buku resepi pun susah beb. Ni senang punya uli, berkat air tangan. Oregano jangan lupa beb. Anak Mama tak sabar2 nak makan piza tu utk berbuka. Nyam..nyam..nyam..

7 comments:

zai said...

Salam Mamawana..

Wow..nampak sedap bebenor pizza tu..bestnye kalau jadi mama yang pandai masak kan ? tiba2 harini terasa nak berbuka puasa dengan pizza tapi tak pandai buat plak..alahai...

Kalau nak belajar kena bayar ke mama ? kalau sudi kongsikanlah resepinya yer..

easza said...

macam mana bakar tak guna oen mama? nak tau gak nih...

Pn Kartini said...

Salam Mamawana
Memang tak pernah cuba dgn pizza2 ni..
Nampak sedap tuu..:):)

maiyah said...

salam.. piza kalo.. makan satu keping jer dah kenyang hehe

mamawana said...

Salam semua.... suka makan piza. Guna periuk multi purpose, bleh jadi kualli, masak nasi, gulai, kek semua buleh dlm piuk multipurpose ni. Berminat? Meh dtg umah mamawana bleh tunjukkan cara. Jauh? KL jer.

mamawana said...

Actually pizza ni mama buat dgn speciall pizza set. Mama beli 1 set, lengkap periuk dia, sukatan dia,bekas simpanan, bekas menguli, complete tu yg senang masak tanpa oven. Very special. Kalu anak nak kawin pun bleh hadiahkan satu kotak pizza set as a gift. Multipurpose cookware. Murah jer :-) Beli wok kat luar pun mahai ehhh...

Kalu nak bagi resepinyer bleh tapi sukatan dia caca..marba sebab tak sama sukatan gm, kati, kilo ,cawan, semua sukatan pizza set...

Nak wat pau bleh, murtabak bleh, roti canai bleh, apa2 jer. Berminat ker nak oder pizza set ni. Bleh mama oderkan, then deliver it to you. Lebih kurang RM350 jer.

mamawana said...

Sesiapa yg berminat dgn piza set multipurpose wok ni bleh wat payment to MBB 164052030532 dalam KL delivery by hand, luar KL melalui pos atau yg berkenaan asal selamat sampai. :-)

Sila tinggalkan nama penuh, alamat penghantaran, no tpon Hset/Rumah.

Cuba lah tak rugi beli pizza set ni. Insyaallah.

Salam hormat dan salam eid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...